Saturday, April 7, 2012

Bobby chin in da house....2nd day ...

Salam utk semua..... selamat berhujung minggu.....
kali nie remy nak crita sambungan lawatan Bobby Chin kat tempat remy tu.....
kira2nya sambungan entry semalam......
so pada hari nie..... seawal kul 5 pagi, bos remy dah bwk bobby chin dan crew ke pasar borong selayang.... nk buat rakaman kat sana... bobby chin shopping kat pasar..... nasib baik remy tak kena ikut...... lagipun remy kan kuli jer...... so better standby jer kat opis.....he3... kalau suruh pun remy tak mahu ikut...... ngantuk !!!
 
Selepas buat rakaman kat sana, bobby and team breakfast kat tempat remy dan seterusnya buat rakaman demo cooking dgn menggunakan bahan2 yg dibeli tadi....... sempat jugaklah remy menjenguk tgk cooking demo tu...... tapi tak leh rapat sangat.... takut menganggu sesi rakaman.....
selepas tu baru lunch tghri dgn menu oriental pulak.....ade jugaklah sup beef rib , rojak buah dan main course.tapi sebelum tu kitaorg mintak autograf kat bobby.... ye la.... sesekali jumpa....sempat jugaklah bergambar lagi.....
after lunch...bobby diberikan taklimat tentang menu2 yg disajikan diatas pesawat.... so kiranya kena  sampling ler jugak... tapi lebih kepada menu domestic dan juga regional..... mungki ada colabration nanti ngan chef Bobby.Perhap lah !
dh puas membelek kesemua food display....baru sesi penutupan bermula.....  Bobby yg penat tu tetap mesra melayan kerenah kiteorg nie..... mau tak penat..kalau dah dari kul 4 pagi bangun, pastu pi pasar , buat cooking demo ngan meal evaluation.....
penat kan....
Bobby amat ceria biler mendapat model aircraft dari pihak Firefly dan jugak tumasik pewter dari pihak pengurusan remy... siap buat aksi2 lakonan lagi.....
then last session utk bergambar.....muka kiteorg lagi....... tapi biler dah ramai ambik pic tu, terus dia snap guna hp and post kat twister bobby chinn......konon2nya we all mcm paparazzi.... oh.... masuk international lagi muka remy nie....he3.... berangan tak sudah.....la la la.....
anyway, thanks to mr bobby for coming.....
and nak tahu apa yg membahagiakan remy ?

jeng
"
"
"
jeng
"
"
"
jeng
"
"
"
taraaaaaaaa....

10 comments:

pinkcolour82 said...

buah tue sedap je rupa dye..hehehhemintak sikit

remyhazza said...

pinky....
ambik jer... byk lagi kat dapur....he3

maszull said...

assalamualaikum remy..wah !! bestnya suka tengok...:)

remyhazza said...

mama... wassalam.....
hari hari yg istimewa......

Ayie Abas said...

perghhh!!! byk kenangan manis yg sukar dilupakan pastinya.

bobby chin ni ada darah keturunan cina ker..remy? hehe

ayie ingat nak follow twitter dia laa..weeeehhuuuu....haha :D

misz_eyza said...

wah seronoknya remy dpt jumpa bobby chin face to face hihi siap dpt bergambar dan otograp lagi.

remyhazza said...

ayie...
bobby chinn nie keturunan american new zealand. skrg menetap kat vietnam sebab ade restaurant sendiri....
yg peliknya dia half muslim....
remy tak tahu nak ckp camner....tapi dia tetap kasi salam dan boleh berbahasa arab sedikit...

remyhazza said...

misz-eyza....
tuah remy eyza dah nampak....
tuah eyza mungkin yg lebih besar nanti......

misz_eyza said...

tuah eyza stkt nie dpt jumpa TPM kita jer la remy hihi...

Aien Alien said...

boleh jadi khazanah berharga tu bang...simpan elok2 la buah tangan dari Bobby Chinn :D

 

Template blog ilham dari alif ismail