Tuesday, April 17, 2012

Upin dan ipin the musical....... Remy antara yg pertama.......

Hi kawan2..... saya ipin dan ini adik saya upin......
selamat datang abg remy !!!! he3.....
Tertiba jer remy meracau.... he3..... tapi apa yg pasti.... memang upin dan ipin berada didepan mata...... sebabnyer remy duduk 3 seat dari depan pentas......
remy pi seramai 7 org....... ramai tu.....
sekalung tahniah dari remy untuk les' Copaque yg telah berjaya mementaskan Upin dan Ipin the musical.....
dan remy antara yg pertama melihatnya......remy menonton pada hari pertama tayangan.full house !!!!
kan dulu remy ckp.... remy org pertama kat malaysia beli ticket teater nie...
remy beli pun pada september tahun lepas.....nasib baik masih ingat lagi...he3 kalau tak terlepas.....
pemilihan watak upin dan ipin serta pelakon lain amat bersesuaian dgn karektor didlm siri animasi tersebut..., cuma karektor upin lebih menyerlah berbanding dgn ipin yang masih takut2 dan sering melakukan kesilapan dlm teater tersebut... mungkin nervous kut.... maklumlah baru hari pertama......
manakala watak2 lain memang ohsem macam ehsan, fizi ,opah , kak ros dan juga yg lain.... semua macam jelmaan dari siri animasi tersebut. hampir sama....
cuma apa yg remy nak ulas kat sini.... teater Upin dan Ipin the musical nie........ menghiburkan .dengan prop yg begitu besar pada remy.... mana suasana rumah...suasana tadika... hutan... gua ...sungai ,kapal layar dan pelbagai lagi tetapi...... ade jugak byk kelemahan.........
pertamanya..... mutu audio memang menghampakan...... ade para pelakon yg tak pakai mic pun.... malah butir2 percakapan tak jelas didengar.......walaupun remy duduk dihadapan..... adakalanya bunyi suara tak kedengaran langsung......so bayangkan bagaimana dgn penonton yg duduk kat belakang dan juga tingkat 2 dan 3..... sure tak dengar kan.......
keduanya.... pengolahan jln cerita adakalanya agak mengelirukan...transaksi antara babak ke babak mcam ada kekurangan...susah nak faham.........mungkin remy tak follow sangat jln cerita upin dan ipin nie..... 
jadi bagi yg peminat tegar...terutamanya kanak2... mungkin mereka lebih mengenali.....
tapi apa yg buat remy terhibur... biler melihat telatak para pelakon cilik...... so cute... lebih2 lagi biler mereka pakai kostum bolu bolu tu....... ah..... cutiest sangat... terkedik2 kat atas pentas tu....
karektor mentadak mentadok tu pun best.......kelakar....
apa apa pun.... kepada yg suka menonton teater..... jom ke panggung sari Istana budaya......
layan upin dan ipin the musical...... pasti terhibur.....
lambat lagi nak habis.... masih ade masa utk pi melihatnya.... bwklah anak2 anda......
kalau takde anak... pi aje.... remy pun layan crita kanak2 nie......
yg penting kita enjoy!!!!!!

P/s:-...... cuma byk sangat babak sebut KPJ tu yg buat tak syok...... nak promote tapi biler dah byk kali diulang..... dah mcm iklan la pulak..... lari dari tajuk asal.....mentang2 ler KPJ yg jadi penaja utama......

28 comments:

Ayie Abas said...

pelakon upin dan ipin tu ada 4 org kan? ada juga ayie tgok kat tv...

remyhazza said...

dua jer..... yg pakai kostum tu cuma kuar waktu mula2 dan akhir aje.....ayie

baguznet said...

owh... dah mula rupanya... amik gambar guna kamera apa ni bro? Still nampak ohsem gak gambar2

Kancil 8349 said...

wah...bestnya...dengki tengok korang...kancil ndak pernah datang ke Istana Budaya lagi

Cikgu Ma said...

tgk kat youtube ada upin ipin versi arab..hehe..lawak plak tgk...

misz_eyza said...

hihi eyza pun suka layan upin ipin di tv nie... owh bila dah jadi penaja utama mmg harus lah sebut nama mereka berulang kali hihi..

maszull said...

assalamualaikum remy...seronoknya dpt layan Upin dan Ipin The Muscical ni...

My Life's Journey said...

Hahahaha tak sangke abang ni ..minat kat upin ipin ..cute nyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ... tapikan citer upin ipin ni memang best :)


seronoknya abang dapat tngok ..nasib baik de citer ni kat blog abang hihi

remyhazza said...

baguznet....
he3... remy pakai hp jer..... tu jer yg mampu setakat ini.....

remyhazza said...

kancil... sabar... satu hari nanti akan sampai juga....

remyhazza said...

cikgu ma....
ye ker??? nanti remy pi cari.... menarik tu....he3

remyhazza said...

misz-eyza
tak kisah ...tapi kalau dialog asyik sebut kpj jer.... rimas pulak tgk.....
siap crita perbagai service.....he3

remyhazza said...

mama...
wassalam....
menghiburkan..... tetapi agak berterabur jln cerita.....
lagipun kanak2 yg berlakon....
tak kisahlah.....sebab semua kiut miut !

remyhazza said...

umie....
sharing is caring......
umie jauh nak dtg..... so abg share apa yg best kat teater nie.....
lepas nie tak sabar nak tgk P.ramlee the musical season 3 pulak.;..!

Eera Shera said...

bestnye..adik2 sy mesti suka ni. sy pn suka upin ipin haha..mahal x tiket? bila la nk tgk teater ni

remyhazza said...

eera.... beli jer online.... kalau tgk show ptg sabtu dan ahad... paling murah dkm rm30 hinggit seorg.....
kalau mlm paling murah pun lebih kurang jugak regenyer..

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

wahhhh seronok nye gi upin ipin The Muscical..teringin nk g bwk ank sedara gerenti suke

LiNda said...

bestnyer..jelesnyer tak dpat pegi...:)

Nazri Razra said...

Haa.. Yang ni la yg anak2 Abe mintak nak pi tgk tapi rasa tak yakin plak deme ni bley enjoy nanti sebab citer kat TV ngan teater lain bebeno.

Nnt bosan pas tu mintak nak balik.. susah plak ...

remyhazza said...

cik Eyladilla.....
bwk jer....
sure dia suka...... sesuai sangat utk kanak2....enjoy!

remyhazza said...

linda.....
masih ade lagi......lambat lagi nak habis....

remyhazza said...

abe..... so far yg remy tgk... kanak2 semua enjoy mlm tu.... umur 2 tahun pun tak silap remy boleh masuk......
kalau anak2 abe dah selalu tgk siri nie kat tv.... sure dieorg suka....

Aien Alien said...

jauhnya masa beli tiket...memang kena beli awal2 ea untuk teater? maaflah tak pernah tengok teater berbayar lagi...dulu tengok yang free je..huhu

remyhazza said...

aien.....
kena try yg berbyr pulak....
tapi remy suka tgk yg musical.... lebih menghiburkan....

try ler tgk... cuba tunggu P.ramlee the musical season 3 hujung tahun nanti.... memang best!

riscthalla pananjung said...

salam kenal..

remyhazza said...

salam kenal jugak ris.....

Aien Alien said...

hujung tahun?? dah tahu jadual tayangan awal2 senang nak rancang bila masa nak pergi tengok ek...bagus 3x..hehehe

remyhazza said...

aien....
betul tu......
senang nak plainning...tapi harap2 masa tu free ler....

 

Template blog ilham dari alif ismail