Monday, April 16, 2012

wrath of the titan......ohsemm berterusan....

salam utk semua......
kali nie remy nak review pasal movie lagi.......
jom kita tgk wrath of the titans.....
sekuel dari edisi yg terdahulu clash of the titans.....
Pada remy filem nie ohsem jugak kalau dicomparekan dgn clash of the titans.......kalau dahulu kita dikisahkan permulaan bagaimana wujudnya perseus.... tapi kali nie perseus dah kawen dan mempunyai anak.....
walaupun mempunyai kuasa half God, perseus mahu hidup seperti manusia biasa.
lupakan pasal isu ketuhanan dlm filem nie......tak sesuai sangat utk kita yg beragama islam tentang kepercayaan kaum greek nie....
tentang dewa2 dan juga ketuhanan.
Cuma apa yg remy ingin katakan dari sudut teknik pengambaran dan juga special effect, filem ini memang hebat.... nampak real dan hebat...biasalah kalau dah filem Hollywood..... padahal semua belakon dlm studio jer....
filem mengisahkan bagaimana persius cuba menyelamatkan manusia dan bapanya iaitu zeus dari makluk ganas bernama kronos... juga kisah tentang penderhakaan , ikatan dan perhubungan adik beradik.... dan juga babak pertarungan yang ohsemm....
so kiranya sequel kali nie lebih byk aksi dan babak pertarungan.
Nak tgk bagaimana perseus menentang adiknya dan juga menyelamatkan manusia dan juga bapanya pada zaman tu... korang pi ler tgk sendiri......
cuma jgn terlalu tabsub dgn crita tu......
tengok boleh tapi jgn percaya sangat..........
selamat menonton !

18 comments:

Aien Alien said...

cerita2 macam ni saya lebih pada special effect je...usah terpengaruh bab lain, ada akal fikir sebaiknya...hehe


*dulu duduk Jati...mesti selalu makan nasi lemak jati kan??

maszull said...

assalamualaikum remy....cite ni sudah pasti byk special effectnya...

sis92 said...

oh patutlah tajuknya lebih kurang je..yg clash of titans tu sis pnah tengok seram gak tengok ada babak2 yg tk sesuai..

ShahzCudin said...

citer pasal dewa2..takut plak nak g tgk..

remyhazza said...

aien.... setuju....
ebg remy layan effect jer.... pasal jln crita...tgk boleh tapi jgn tabsub sangat.......

remyhazza said...

mama....
wassalam....
memang boleh dikatakan 80% special effect.......
tapi crita dewa2 nie tak sesuai sangat utk org malaysia......

remyhazza said...

shah.....
pasal zeus. poseiden dan tuhan2 nie....... kalau tersalah tengok..... bahaya jugak......

remyhazza said...

sis....
berbanding part 1... rasanya part one....jln crita lagi best......
yg part 2 nie..... byk aksi jer....

Kancil 8349 said...

tengok cerita je...ndak payah percaya pun...hehehe

My Life's Journey said...

Uuuuuuuuuuuuuuuuuu tgok pun dah tau best ...

remyhazza said...

kancil.... betul tu....
tgk jer....

remyhazza said...

umie....
tgk battleship lagi best !!!!
ohsemm sesangat...

Eera Shera said...

sy x minat sgt genre mcm ni..eh zeus tu bkn nama tuhan dorg ke? tgk saje bleh la jgn caya

remyhazza said...

Eera..... betul tu... dlm filem nie tuhan2 mereka tu lemah.....
cam remy ckp.... tgk boleh, percaya jgn.....

LiNda said...

ni kene tengok gak ni..tapi stil duk teringat battleship yang ohsem..:)

Nazri Razra said...

Citer ni memang hebat der. Antara yang terhebat... Ohsemmmuuu

remyhazza said...

linda....
battleship ler lagi ohsem.....

remyhazza said...

abe.... dari segi babak2 pertarungan dan juga special effect.... memang terbaik....

 

Template blog ilham dari alif ismail