Friday, April 6, 2012

Happy birthday Bobby Chinn....

Salam utk semua......
Firstly remy nk ucapkan happy birthday to Bobby Chinn.....
Tak sangka dapat berjumpa dgn bobby chinn malah menyambut hari kelahiran beliau sekali.......
korang kenal tak bobby chinn nie....?
kalau sapa yg rajin nonton asian food channel ataupun travel and living channel....sure korang perasan....
bangga kejab remy biler dapat bersua dgn  celebriti chef yang tersohor nie...
ohsemmm giler and very2 down to earth....... hepi sesangat kalau jumpa big person yg really funny dan tak follow sangat protocol.....
sebenarnya, Bobby Chinn dtg selama dua hari kat tempat remy... kan minggu lepas remy ade ckp yg Bobby Chin in da house....! .. Dibawa oleh Firefly group En azman utk rancangan food channel.... penat jugaklah tgk mereka berlakon dan membuat rakaman....remy pun tak terkecuali..... tukang tolak troly cakes !!! he3...
tah2...masuk gambar tangan jer......he3
pada hari pertama bobby Chinn diberikan taklimat tentang halal food dan process penyediaan dan penyajian makanan untuk pesawat.....kemudian diberikan supprise birthday cake utk bobby... terkezut bobby...dia pun terlupa yg birthday dia jatuh pada hari tu.........
selepas itu majlis lunchoen with bobby dgn menu very the kampung style..... antaranya kerabu , ulam ulaman , ayam masak merah , fish perchik , daging kicap ala chinese dan dessert nya kuih melayu bersama french pastries... dpt jugaklah remy makan kuih koci ngan pulut seri muka.... tak lupa juga serawa  nangka dan juga buah buahan....
selepas tu , bobby and crew food channel dibawa melihat disekitar tempat remy bekerja....... puas jugak ler nak berjalan kesemua bhgn.... sambil2 diberikan pengenalan dan info dari boss remy yg dirakamkan suaranya.....
selepas tu sesi bergambar beramai2...... berebut jugaklah kakitangan utk bergambar bersama2 bobby....
utk first day nie sepatutnya bobby akan membuat rakaman cooking demo tapi tak sempat sebab bahan2 takde lagi...... kena pospone utk 2nd day......

 so enjoy the pic....kalau nak tgk ape yg bobby buat utk 2nd day.... tunggu besok ye...... he3..sempat jugak ler bobby twit pic kiteorg kat wall twitter dia..... he3... terasa going international....ha3
berangan.
salam ptg jumaat dari remy  !

18 comments:

Aishah Jahirah said...

selalu dengar pasal bobby chin n kerjayanya...bertuah la dapat jumpa dia f2f...
lama tak masuk sini...masih ttp terliur tgk pic makanan..;p

baguznet said...

fuiyooo.... wa cayalah bro! sudah jadik celebriti plak lepas ni. bravo!

remyhazza said...

aishah....
kenangan manis hanya hadir sekali seumur hidup.... entah bila akan bertemu lagi... tapi bobby memang ohsemm... baik sangat

remyhazza said...

baguznet....
remy menumpang jer.....
tak de niat nak famous pun.... cuma kagum dgn Bobby chinn....

c'axoera ヅ said...

wahh wahhhh wahhhhh :D

pinkcolour82 said...

tak kenaiii la....
hehheheheh,,,
apa2 pong selamat hari lahir untuk beliau

Ayie Abas said...

wahhhh...kenangan terindah dlm hidup remy...ada bergambar lagi bersama chef terkenal tu.... :D

remyhazza said...

c'axoera....
he3....
suprise kan !

remyhazza said...

pinky .....
kena tgk asian food channel...bru jumpa dia...

remyhazza said...

ayie....
peluang keemasan cuma dtg sekali... tunggu part two pulak.... ade yg lagi ohsemm...

LidiaSuraya said...

Acececehhhh kenangan terindah yer??? :) wahhh muncul dlm tweet bobby chinns mmg markettt tu going international

remyhazza said...

lidia.....
mesti ler kenangan terindah.....
agak2 nyer lepas nie nak tunggu jimmy oliver pulak kut.....he3

maszull said...

assalamualaikum remy...wah bestnya chef terkenal dtg ke tempat remy n dpt bergambo lg...:)

hepi besday to Bobby Chinn....

remyhazza said...

mama...wassalam....
peluang sekali seumur hidup....

misz_eyza said...

pic last tue lawa la remy...nmpk versatil..

Aien Alien said...

wahhh..untunglah jumpa selebriti dunia masakan :D

remyhazza said...

eyza....
thanks....
lawa ker....pic ori buruk sikit...tu yg edit kasi black n white....

remyhazza said...

aien,...
he3..... best !!!!!

 

Template blog ilham dari alif ismail