Friday, April 20, 2012

Media presentation for Oman Air...

Salam jumaat utk semua.......
moga penghulu segala hari memberikan seribu rahmat buat kita semua......
dah lama remy tak update pasal yummy2...... nak buat camner.... pergerakan terbatas sebab camera dah takde....hu hu hu.....tak tahu ler biler remy dpt beli baru......
oklah.... sebenarnya minggu nie antara minggu yg mencabar buat remy dan juga team...... sebabnyer kiteorg ade 4 sampling.....
pertamanya Saudi Airlines..... kalau nak tahu.... SV nie buat hygiene check, meal sampling dan outlet audit sekali gus..... so dari selasa hari sampai hari nie.... Saudi Airlines rep tu masih berada di tempat remy...... cerewet tak hingat dunia.... baru remy tahu yang pak arab nie terlalu mengada-ngada.he3 tension kiteorg dibuat nyer...... tu yg remy tak ambik satu pic pun during the sampling..... takde mood!!!!
sampling kedua adalah pada hari semalam.... iaitu Oman Air Media Presentation.... mcm selalu , a group of media dlm satu bas , visit  and review the current menu uplift for Oman Air....... so yg ini dapat jugaklah remy snap beberapa opic utk dikongsi ngan sahabat semua.....cuma event nie tak ler happening sangat......
dieorg just dtg.... dgr taklimat , introduction , makan dan review meal by our boss.....
takde byk pertanyaan pun... semua nyer cam cool jer..... event ade oman air crew pun tak menarik minat para press nak buat photo shooting.... tak meriah cam remy buat klm cristang dan etihad media hari tu......
hari nie ade dua lagi meal sampling tapi takde ler tahap mega cam selalu......mini meal presentation for Air asia dan juga Short haul sampling..... so nanti ptg dapat ler remy rasa macaroons...tgk macaroon tu ade s tau !!!! makna nya byk.......he3.... korang nak rasa tak ?????
salam dari remy......

17 comments:

Aien Alien said...

kekwat sangat depa sampai takde mood da abang remy... :D


macaroonssss...nak sebungkus tak nak satu!! hehe

pinkcolour82 said...

saya pong nak sebungkus.heheehehe

LaLa mhdnor said...

macaroons, da lama nak makan, tp x kesampaian :(

maszull said...

assalamualaikum remy...wah menarik juga makanan2 nyer best2 sedapnya kalau dpt makan...:)

Khairil said...

very yummy....delicious...

diana said...

semua cantik dan menarik la..
rasa nak tukar la pinggan kat umah ni dengan pinggan warna putih..
hahaha

remyhazza said...

aien..... macaroon ke enam telah masuk kedlm mulut...... he3
tapi betul.... org luar nie selalu pandai rendah pada malaysian....
kalau yg kurang mesra tu... kiteorg buat bodo jela.... tapi kalau yg ok..... kiteorg layan terbaik....

remyhazza said...

pink.....tinggal 2 jer lagi..... satu passion filling, lagi satu blueeberry filling..... nak yg mana satu...? he3

remyhazza said...

lala.... jgn lupa cari lepas nie.... paling sedap yg remy mkn tadi..... pistachio filling...emmmpHhh!

remyhazza said...

mama.....
kalau byr ticket mahal2...mesti pasennger nak makanan yg bagus2.... tapi kalau kapal middle east selalunya mewah sikit....

remyhazza said...

abg khairil.....
enjoy the meal....

remyhazza said...

kak diana....
sebenarnya mkanan yg cantik terletak diatas pinggan yg putih.... baru terserlah nature colour dan seni masakan tu.....

remyhazza said...
This comment has been removed by the author.
Eera Shera said...

ape rasa macaroon tu ek? dr dlu teringin nak rasa

misz_eyza said...

wah berwana warni macaroon tue ekk? remy tak der buat ker present untuk airasia airbus hehe?

remyhazza said...

eera....
macaroon nie lebih kurang rasa apam yg rangus... sebabnyer dia dibuat dari putih telur....

remyhazza said...

misz-eyza....
macaroon tetap berwarna warni..... dah tabie dia camtu...he3....
tapi bopleh dibuat dlm pelbagai perisa dan juga filling....

 

Template blog ilham dari alif ismail