Wednesday, October 17, 2012

Pak Li kopitiam @ Seksyen 7 Shah Alam......

Salam untuk semua..... salam kesejukan..... hu3...kat sini hujan turun mencurah2 sekejab tadi....... faham2 jerla kalau sejuk2 nie..... mesti lapar kan.....he3...kalau dah lapar buat apa lagi???? dtg blog remy ler..... kita menjamu selera......
Kali nie remy sambung sedikit pasal entry jimba2 kat klang/shahAlam hari tu...... tapi khusus utk satu restaurant yg di sajes oleh kawan remy.... dia ckp best... so why not kita pi try kan.....nama restaurant nie Pak Li kopitiam.... terletak kat area seksyen 7 shah Alam....
Ok lah tempat nie... nampak dari luar pun dah happening , apatah lagi dengan sentuhan baba dan nyonya di pintu masuk....ibarat cam kedai kopi dulu dulu..... interior dalaman pun kemas dan yg penting suasana harmoni dan tak bright sangat...... sesuai utk bersantai.....
nak lepak lama pun boleh..... pilihan terbuka mahupun ber aircon.
Pilihan menu memang pelbagai......selera masakan nusantara dan juga sedikit menu western...... hari tu kiteorg try assam laksa , lemon chicken rice dan juga spaghetti..... air pulak remy try assam boi special..... taste semuanya not bad ler.... macam kat papparich jugak...... menu ayam lemon dia sedap dgn portion nasi yg besar.....assam laksa pada remy kira ok ler rasanya....... takde ler marveles sangat..... sepatutnya remy cuba  laksa katong..... mungkin lebih menarik rasanya.... ialah...org kata laksa singapore.....tapi takpe...maybe next time remy try....
tapi apa yg remy perasan , makanan kat sini jauh lebih murah dari mana2 kopitiam yg remy pergi......laksa dlm rm 5.80 jer..... menu lain pun boleh kira sama jer..... kalau western tu dlm rm 10..... not bad kan..... really2 berbaloi......portion pun memang memuaskan....
rege murah dan yg penting..... makanan sedap....
 sapa2 yg pernah kesana tentu tahu kedai nie kan......for remy...mungkin remy akan kesana lagi...... terasa ohsem makanan dan suasana kat situ..... layanan waiter pun best...peramah.....
 so selamat menjamu selera semua......selamat ptg.....dan mekasih kerana sudi singgah kat kopitiam remy nie....free...tak payah bayar... tapi boleh mengeyangkan mata anda....ampun tau!!!

43 comments:

Leeza dayasari [santai leeza] said...

suka telur stgh masak. haaaaaaaa

Remy hazza said...

leeza....
remy pun...... melekit!

Zaidalifah Hussin said...

BONDE PERNAH TRY PAK LI KOPITIAM YG KAT BANTING..

SUKA ROTI KUKUS..

TP TGK HARI TU DAH TUKAR KEDAI PULAK ???? ANTIE____ (X HINGGAT)

Aishah Jahirah said...

servis oke...mkanan oke...harga oke...mmg akan singgah lagi lakan kalau ke sana lagi..

Remy hazza said...

bonde....
kat banting pun ada ye....
tak tahu pulak remy....padahal banting ngan sepang dekat jer....he3

Remy hazza said...

aishah....
betul tu.... kalau semuanya ok.... harus kita selalu pi sana...tapi remy jauh ler.... duk kat sepang....

Cikgu Ma said...

boleh tahan jugak makanan dia kan...

~Beb~ said...

Cantik, murah, big portion, sedap PADAN LA RAMAI ORANG! huhuhuhu

boni kacak said...

nampak macam betul2 menarik je tu bro.. macam nak kena terjah je tu

Domu-kon said...

Memang terbaik la Pak Li tu..untuk pengetahuan abg remy..anuar zain selalu lepak kat situ..hehehe

pastu kan.. ada gak nasi ayam sedap..nama kedai tu kelantan Piao.. nasi ayam ada smpi petg..dan sngt sedap..t cuba la yer.. :)

Remy hazza said...

cikgu ma....
not bad...byk pilihan...... rasa semua ok ler......takde yg spoil....

Remy hazza said...

fm....
kena try kat sini...rege dia murah sangat......remy memula tak percaya.....taste...base on rege....ok lah....at least berbaloi.....

Remy hazza said...

bro boni
bro stay kat area kl kan...lagi senang nak pi......

Remy hazza said...

domukon...
yes.... dah sajes tu ...remy kena pi lagi ler...... dah lama kawan ajak...tapi tak sampai2 jugak..... dah sampai kat situ...remy memang puas hati.....

misz_eyza said...

assam laksa nampak macam best jerr... sib baek semalam baru jer makan laksa huhu...

Remy hazza said...

eyza....
apasal tak ajak remy......
mkn laksa sensorang..... hu3

baguznet said...

owh... kopitiam nie... ramai org datang, mungkin juga sebab budak2 UiTM ramai area situ.

Dulu pernah ke sana sekali dgn member2 tapi lepas dpt tau owner dia sape, terus x datang dah...

Remy hazza said...

baguznet....
sapa owner dia bro???? hu3...curious nak tahu nie.....

Kancil 8349 said...

terlepas datang ke sana...atau mungkin tempat nie baru...huhuhu

remyhazza said...

kancil....
takpe ....next time boleh pergi.....

diana said...

aduhai..
lambatnya nak cukup 44 hari..hahhah

cHeRyNa PiReS said...

Okeh je sini. Walaupon parking agak "harem". Makan pon not bad. Pernah celebrate malam merdeka satu masa dulu kat sini.

Tp la nak pergi rasa jauh bangat:)

baguznet said...

Saya difahamkan, owner dia Chinese dan bila saya cek kat website JAKIM, saya gagal menjumpai sebarang sijil halal didaftarkan atas nama syarikat Pak Li Kopitiam ini... :(

TiranaAduka said...

rasanya cam kenal je tempat tu

Remy hazza said...

kak diana... welcome back !!!!! dah dpt mikhail ye........ comel sangat...bulat!

Remy hazza said...

kak diana... welcome back !!!!! dah dpt mikhail ye........ comel sangat...bulat!

Remy hazza said...

cheryna.....
nasib baik haritu dpt parking betul2 depan kedai.....he3

Remy hazza said...

baguznet......
thank bro for info...nanti remy try google tengok...ye lah...kopitiam nie kekadang nampak cam melayu , tapi taukey cina...... kena berhati2 lepas nie......

Remy hazza said...

tirana aduka...... kenal tempat takpa...jgn kenal org.....he3...malu....

cikji said...

mmg klasik kopitiam ni,suka tang piring yg ada munge2 hijau tuh.

ayut said...

tlur separuh msak tu nmpk best....bile la nk merasa ni..blnja plsss.. :p

LiNda said...

chicken lemon rice tu cam sedap je remy..kire murah jugak la ye hrga laksa pun rm5.80..kalo kat oldtown dah bape rgit dah kan..tetibe kan linda rase mcm da lame x makan telur separuh masak..hihi

Remy hazza said...

cikji....
image klasik kalau kopitiam..... he3

Remy hazza said...

ayut ...
boleh aja.... ckp kat tokey kedai tu...nanti remy tlg bayarkan...he3

Remy hazza said...

linda....
he3...telur tu yg memula remy bedal....tertiba jer...kalau pi kopitiam..mesti nak mkn telur separuh masak... tapi sayes.... rege kat sini memang berbaloi.....

maszull said...

assalamualaikum remy....sedapnya tapi mama tak suka mkn telur half cook ni loya tekak tapi kalau hubby mama mmg suka...:)

C'Jai said...

macam menarik je tempatnya kan..

pinkcolour82 said...

teruja tengok atas ayam ada hirisan lemon tue..ngeeee

Remy hazza said...

mama...
wassalm....
dulu2 remy sama cam mama.... tak boleh masuk...tapi sekarang rasa mcm best sangat....... kena balancekan pepper dan kicap....memang sedap...

Remy hazza said...

c'jai...
betul tu.... nampak menarik deco kat situ..... walaupun gelap suasana kat dlm tu......mungkin nak naikkan mood kopitiam....

Remy hazza said...

cikmala....
boleh cuba buat kat rumah nanti.....
simple jer tu.....

ar rijal said...

Halal x?? maaf bertanya :)

faez said...

maaf bro..bukn xde logo halal..tp jakim ckp..nk logo halal xsemesti ye kena mknn halal..tp perlukn lebih 10 org tmptn keje situ..hbs pak li staff mcm org asing..org tmptn kurang..jd xdpt logo halal..tp dijamin halal pak li..

 

Template blog ilham dari alif ismail