Sunday, June 2, 2013

Epic - Fantasy berterusan........best !

Salam utk semua.....
salam berhujung minggu.......
kita bersua lagi setelah remy alpa dgn blog beberapa hari....... entah kenapa...masa full day sangat.... siang mlm tak habis2......
byk xtvt yg remy kena buat........dan byk jugaklah entry blog remy yg tak sempat remy hapdetkan....... byk yg backdated...... tapi itulah........ nak buat camner...kerja come first.......
btw..... minggu depan... big event menunggu....... full 3 day.....siang mlm rasanya...... sebab nya melibatkan event yg cukup besar..... tapi remy tak boleh cerita....... cukup apa yg remy katakan......tunggu dan lihat...sebab remy salah seorg dibelakang tabir.......op's....so jom  kita tgk movie hujung minggu nie........ remy pun jap lagi nak tgk fast and furious....tapi sebelum tu...kita tgk cerita yg remy sempat tgk haritu........ tapi masih panas dipawagam........ Epic..... sebuah animasi yg cukup cantik .....terasa terbuai dgn keindahan dlm filem tu......
kisah seorg anak gadis MK yg ingin membetulkan hubungan dgn ayahnya yg merupakan seorg saintis yg terlalu tabsub utk mengkaji kehidupan lain kawasan rumah lama mereka......dan tanpa disedari MK telah memasuki dunia makhluk kerdil pada satu hari dimana pada waktu itu Queen tara ( ratu hutan ) sedang menyelamatkan diri dari diserang oleh puak jahat mandrake.....
sebelum queen tara mangkat..... MK diamahkan utk menyelamatkan lengai yg dibawanya utk disemai menjadi ratu hutan kelak........ Mk mula menerima kehidupan nya sebagai makluk kerdil dan membiasakan dirinya dgn bantuan leafman, nod , snail  dan juga slug.....
pelbagai aksi dapat dilihat dalam misi menyelamatkan lengai tersebut...... dan kisah peperangan yg cukup mendebarkan...... dapatkah lengai itu diselamatkan dari disalahgunakan oleh puak jahat...itu kena tgk sendiri ler......... tapi filem nie cukup cantik permandanganya........
so kenkawan semua..... jom ke pawagan...kita tonton aksi Mk bersama kenkawannya....... dan bagimana mk dapat kembali ke dunia asal dgn bantuan bapanya...... ok lah cerita nie..... sesuai utk kanak2 dan juga yg dah tak kanak2 macam remy nie...... he3
selamat berhujung minggu semua......

P/s :- Pic semuanya  From Google Image. Thanks !!

34 comments:

依之汉 said...

Alamak! Saya tak nak baca entri ni. *Spoiler alert* Nak tonton nanti di pawagam, sendiri. ;)

Remy hazza said...

my word.......
he3..... just intro jer......

Aku Penghibur said...

wahhh cm best cerita nie.. nak pergi tengok la :) .. cartoon memmang best

Anisa Anuar said...

nnt nk g tgk jgk!!!

Wirda Amir said...

salam remy...

bz dgn kerjaya tak mengapalah remy..

cepat juga nk tgk movie ye...hehe

Leeza dayasari [santai leeza] said...

remmy layan juga erk citer mcm ni. oklah tu kan..

cik azLyzah⊙.☉ said...

mcm best jeaaaa

Remy hazza said...

Ap... memang best..... enjoy tgk movie nie.... penuh fantasy

Nadia Johari said...

aku cume seekor kumbang..dah tukr erk..ahha..lamnayer nad x buka blog..smpai nama remy dh bertukr..hehe...citer mcm best..tapi xde mse lagi nak p tgk wyg..hehe

LiNda said...

hikhik..linda x minat cite fantasi cmni..tp td baru tgok wyg cite fast n furious 6..best :)

||aLeaSaRa|| said...

hye remy kak lea dah tengok minggu lepas..best kan..oklah relak kejap minda..owh nak tengok after earth pulak ngee...

mrs eyza said...

semalam baru plan nak tgk fast and furious tapi tayangan dah mula 1/2jam...nk tggu sesi seterusnya lambat lagi..hihi tidak blh share cerita dgn remy.

Nasz said...

Mayeesa kecil lagi. Memang tak dapat nak g cinema la macam dulu2. huhu.

From,

Nasz

www.mohdnaser.com

Mieza Jhaa K said...

Suka tengok citer animasi macam ni..

Mila Ahmad said...

sebab ingat cete kartun sesuai untuk budak2 jerk so tak tengoklah....

Remy hazza said...

anisa...
jom2... layan cerita nie....

Remy hazza said...

wirda....
he3...busy2 pun...weekend nak jugak ke pawagam.... nanti miss cerita terbaru,.....

Remy hazza said...

leeza....
remy suka animasi.... release tension.....

Remy hazza said...

cik azlyzah....
not bad cerita nie......

Remy hazza said...

nadia...
he3...sama lah dgn abg remy...blog sedikit terabai....... busy setiap minggu......

Remy hazza said...

linda...
fast and furious memang ohsem sesangat...... tak puas tgk...rasa nk tgk lagi jer....

Remy hazza said...

sis alea......
best kan kak..... smlm tgk fast and furious..... minggu nie insyaAllah.... akan tgk after earth pulak.....

Remy hazza said...

eyza... smlm remy tgk fast and furious tu....ohsemmmmmmmmmm !!!! remy suka sangat...mungkin mlm besok nak pi tgk lagi......ada kwn ajak....

Remy hazza said...

nasz....
ala... sian kat nasz.... takpe tunggu mayeesa besar sedikit..... sebab kalau diajar...kanak2 diam jer dlm panggung.....

Remy hazza said...

mieza....
jom tgk kak......

Remy hazza said...

mila....
he3... skrg org dewasa pun layan.... sebab kalau yg kelakar tu... bebudak tak faham sangat.......he3

mrs eyza said...

ala remyd ah tgk ker? ni yg jeles ni...eyza kena tggu hujung minggu la baru blh nak p tgk pun.

MUHAMMAD IQBAL Abdullah said...

kartun camni best layan... macam arthur and the minimoys lak...

Remy hazza said...

Eyza.... silap2 tgk lagi.... best. .. remy suka filem nie....kalau minggu nie.... nk tgk after earth

Remy hazza said...

Iqbal. ...
Kekadang layan kartun.... cukup menghiburkan....

cik azLyzah⊙.☉ said...

ye ke...nak tonton jugak tapi husb bizi je kate nyeeeee...huhuhh

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...macam best jer jalan cerita ni...;)

Remy hazza said...

cik azlyzah....
hu3...tak boleh buat apa2 ler.....

Remy hazza said...

mama...wassalam... nice mama...sesuai utk semua.... penuh pengembaraan....

 

Template blog ilham dari alif ismail