Tuesday, December 6, 2011

FAMILY VACATION PART 2

Part 2 family vacation bermula......
pagi pagi  biler lapar , kena ler mkn... sbb nye lepas nie we all nk pi island hoping !
so mana lagi kalau tak kedai nasi lemak fames kat pantai cenang nie..... nasik lemak perbagai rasa.....
dekat 10 jenis nasik lemak yg siap dibungkus......pilih jer yg mana kita suka....
harga dah naik sikit... klau dulu teman pi seringgit jer satu..... skrg dah rm1.50... tapi kira murah jugak ler......
kena 2 bungkus pun dah kenyang.....
lepas tu we all pi island tour.
destinasi pertama tentulah ke pulau dayang bunting.
mandi sambil rendam kaki main ikan keli yg datang mejilat2 kaki kita..... he3...
next island biasa ler ke pulau singa besar utk tgk burung2 helang yg datang dekat untuk menyambar makanan yg dibuang ke dlm laut tu..... best jugak ler..... 
last island we all pi berjemur kat pantai di pulau beras basah..... cantik view kat sini.... air pun cetek dan jernih.... cuma skrg dah byk sangat terumbu karang..... kalau snorkling sesuai la sangat...
cuma sekejab je la kiteorg mandi sebab takut kena obor2....
kecian sebab ade budak kechik kena sengat.... terus di bawa ke tanah besar dan juga seorg lelaki cina yg separuh badan kena sengat... habis berbirat !
dah balik pulau lepas tukar baju dan mkn .... our next destination ... mana lagi kalau tak ke langkawi cabel car.... tapi sebelum tu... we all lepak dulu kat marina bay kat pantai kok....
cantik tempat nie.....
sebelum naik..... we all pusing2 dulu kat oriental village...... tgk goodies ape yg patut....sebenarnya nak pujuk mak ngan abah naik kereta cabel tu..... he3
tapi last2 semua naik jugak......he3
tapi my father tak bersuara sampai ler ke puncak...... kecut !
lepas turun , we all ke padang mat sirat ! shopping kain batik ngan minyak gamat kat sini...... harga murah sikit... sempat jugak lah tgk beras terbakar yg sekangkang kera tu.....he3
jln2 punya jalan hari pun dah nk mlm..... sebelum balik motel.... we all pi bergambar kat tanjung rhu dulu.....teman suka dtg sini.... sebab cantik sangat tgk pulau2 kat area sini..... dah ler pantainyer luas....
tapi kurang sesuai utk mandi manda......
mlm cam biasa ...ke kuah lagi ler......
shopping chocolate pulak..... giler biler tgk chocolate kat sini..... teman senyum jer... sebab kat opis teman....mkn free jer chocolate tu.....
so apa yg kiteorg buat on the last day ???
part 3 ler pulak menyusul nanti.....he3



7 comments:

Laylihamid.blogspot.com said...

...kalau nak nasi lemak murah kenalah buat dan bungkus sendiri..he..he..he

kalau ada chocolate lebih tu...pass..passla kat kita...( tak malu..)

Lai Qma said...

bestnyerrr brcuti..
lgkawi lak tu..
nk buah tgn..ekekekk.. :P

Aien Not Alien said...

bestnya...cuti2 malaysia di langkawi..


cokelat daim sedap..tiba2 ^_^"

QA's ~ mamapapa said...

salam...dh lama xjejak lgkawi..rindu..bestkn?sy follow blog awl,ye..sudi2la follow blog sy jgk,:)

afzalsukasuki said...

aku tak pernah sampai seumur hidup aku.teruk giler kan?uhuk3

remyhazza said...

afzal.....
insyaAllah one day nanti awk sampai jugak.....

QA's mamapapa....
follow awk jugak

Aien... daim ada lagi......

EmpayarUtama said...

Nak ikut... taun depan ajak aku aaa

 

Template blog ilham dari alif ismail