Thursday, December 15, 2011

SHUSI OH SUSHI........... KEMARI KAU !!

Sebenarnya on the same date ngan Korean Air sampling aritu ade jugak Our Company Board meeting....
kalau dah namanya board meeting... tentulah Our chairman dtg.....
Menu Special utk dato" tak lain tak bukan......
mesti lah sushi..... peberet katanyer.....
Berserta ngan sushi tu....
menu2 lain antaranya pad thai noodle , Lasagna , sate ayam ngan daging , buah dan juga sandwiches......
tapi teman sempat ambik pic sushi ngan buah jer... tu jer yg teman rasa paling yummy yummy..... he3
byk jugak lah teman mkn sushi aritu..... he3
kena pulak unagi..... pergh!!!!!
teman makan jugak sushi belut nie...... yummy sangat...
californian roll saja teman belasah 5 ketul..... yg lain2 teman rasa serba satu....... nikmat tak terkata,,,
save budget nak pi sushi king yg sah2 teman takde kwn yg nak ajak pi........ tak lalu depa kata.......
so enjoy the pic......
biler tgk sushi ngan buah platter tu.... kekadang sayang nk mkn.....kan ??? he3

15 comments:

Fabulous Me said...

Yeay! Remmyhazza menepati janji!! Yummeh gilaaaa kkhau! Nak tnya la, betol ke sushi x msk? Gile kot rse nye klu tak msk liat mggile nk mkn. N pnh nmpk depa pakai ala2 pnunu bunsen bakar dgn api biru. Betoi ka?

Meleleh laaaaaaaaaaaaa tgk! SUKA

My Life's Journey said...

ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa .. umi gila makan sushi ..lebih2 lagi yang ada telor ikan salmon tu .. aduh aduh sedapnya ..


pic kat atas tu buat umi lapar balik la huhu ..nak nak nak sushi nak sushi :)

remyhazza said...

he3... sabar umi......
sushi2 kat atas semua dah habis dimkn.......

fabolous....
kebyakan sudhi dah dimsk...tapi ade jugak yg fresh kalau yg guna slice fish like salmon , maceral...tapi yg lain dierg masak jugak ...atau pun diperah dgn ramuan yg menghilangkan bau hanyir tu...lemon atau lime .. cam unagi tu.... digrill ngan teriyaki sauce...

diana said...

entah kenapa akak lebih tertarik dengan buah2 tu..
ekekekek

Aien Not Alien said...

warna yang menarik...memang memikat..


suka sushi juga...nyummm..nyummm...

Ferry I said...

Nikmat sekali kelihatannya sushinya..
salam persahabatan dari Indonesia sahabat........

remyhazza said...

salam sahabat dari malaysia juga.....
sushi tu sungguh nikmat kalau dibuat sendiri....
sendiri boleh pilih selera....

Kotak Mancis said...

perhhh... terliur sakan... bila agaknya boleh rasa nie... haishhh

~Nana BamBam~ said...

hari tu cuba makan sushi, ya allah x sedap nyer..hanyirr..haha.

remyhazza said...

nana....
cuba try yg simple dulu,,,,
yg campur ngan mayonaise ker.....

Eera Shera said...

tak penah lagi rasa sushi..tak terasa lagi nak terai..maklum la tekak melayu haha ;)

Fabulous Me said...

Remyhazza : thanks for the info.. Nak tnya lgi bole? Hehehehe..

Mcm salmon tuh. For instance yang mentah kite gigit liat gile. Ikan kod2 putih tuh pon klu mentah kat steamboat tuh basah n gigit mmg x dpt nk kunyah. Tapi sushi ni nmpk je basah, tp ble gigit n kunyah sedap n x liat. Tu i confuse.. Tq :)

remyhazza said...
This comment has been removed by the author.
remyhazza said...

fABOULOUS....
teman bukanler pandai sangat dlm bab nie.....tapi mungkin bhgn ikan yg diambil......(tu teman tanya chef teman ler)
kalau isi yg diambil bhgn ekor mungkin terasa sedikit kenyal....
itu sebabnya kekadang kalau kita nk mkn salmon yg mentah kita kena perahkan lemon atau lime....
tak pun kita gunakan smoke salmon
( yg nie teman selalu mkn)... yg nie kurang sikit bau hanyirnyer...
pasal ikan kod tu.....
tu ikan yg paling sedap...isi putih bersih dan berlemak.....
cuba try kod teriyaki.... pergh !

||aLeaSaRa|| said...

ayah akk bekas chef japanese ms kje kat glenmarie n previous kt pan pac klia.dh lama berhenti.tp kami semua tak reti makan sushi cuma adik pompuan je reti sbb dia pmnt drama jepun n korea jugak huhu.....kdg2 ayah masak byk kami bg kat jiran ^^

 

Template blog ilham dari alif ismail