Thursday, December 8, 2011

FAMILY VACATION PART 3

Pergh !!!! sampai part 3 teman punya family vacation nie.....
he3.... jom kita jln2 utk hari ketiga....
bangun pagi jer..... terus pi cari nasi lemak yg variety tu....
pastu terus ke pantai cenang...
hajat dihati nak berjemur.... tapi disebabkan kulit teman dah comfirm 'tan' baik teman kembangkan badan jer , rendam dlm air laut tu.....he3...
lepas dah check out dari hotel..... our next destination ke "the Zone" sebelah underwaterworld tu.... pastu pi jln2 kat cenang street... sempat jugaklah teman pi "paradise gift" beli wedding gift utk beberapa kwn teman .
teman cukup kagum dgn satu hotel kat sini... sebabnyer dulu teman pi teman tak nampak....
colourful hotel nie.... meriah sangat !

lepas tu we all pi makam mahsuri.... saja bwk parent yg pertama kali ke sini...dah sampai terus isi perut dulu.... menu kat langkawi standard.. laksa!!!!
we all satu family memang hantu laksa....
well... ade perubahan sikit kat area nie.... dah ade panggung mek mulung..... best jugaklah layan traditonal dance ngan lagu2 lama... alunan muzik asli yg sesedap hawa telinga..... asyik rasanyer....
 lepas dah puas berjln2 ngan shopping kat gerai2 kat situ.... we all terus ke pekan kuah.....
for the last time choco shopping.... mana2 yg tak sempat beli dan org kirim .... sambil2 tu sempat jugaklah we all jeling2 kat udara.... tgk latihan utk LIMA 11'.....
dah ler tk dapat dtg time lima...... kita dtg sebelum lima pun ok gak..... meriah tgk persiapan.....he3

lepas tu we all pi lepak kat dataran helang.....
pakat redah tengah2 panas..... lagi pun flight lambat lagi.....
kul 9 mlm..... so byk masa lagi......
dah puas jln2..... tgk jam kul  6 ptg.... masih sempat nk pi mkn dulu.....
kat mana lagi kalau tak dekat laksa power tepi landasan tu.....
huh!!!!! camner leh menu laksa lagi nie.....he3...antu nyer teman nie...
my parent mkn rojak buah ngan rojak singapore....
leh tahan jugak rasa nyer....
pastu antar parent kat airport , teman ngan adik pi balik hotel pick up our bagage.... dah tak muat keta..... nasib baik hotel tu kasi tumpang sampai ptg kat kaunter.....dah sah2 tak muat kalau dtg 38 kilo balik jadi 70 kilo lebih..... tak termasuk yg jinjing atas kapal lagi.....tapi tu semua chocolate ler......
kat airport sempat ler teman belek kat duty free shop.... nampak pulak crystal bird ! dapat discount terus sambar ler.......he3
sementara nak tunggu flight !!!!
sesi berurut bermula.....tapi tambah sakit ade ler....
allloo.... airport langkawi !!!! change kerusi urut boleh tak ????
pakai yg osim punya tu..... better ma !
selamat tinggal langkawi..... next year kita dtg lagi....... amigos

8 comments:

nasha sanza said...

memang best langkawi..tapi lama dah tak pergi..hmm..

Fabulous Me said...

Lamenye x p. Teringin sgt nk p

remyhazza said...

next year pi lagi... dah booking ticket pergi balik 10 sen airasia tadi......
tapi bulan october ler.....
yahooo.....

Kancil 8349 said...

wah...bestnya tempat tu..kancil pernah datang ke sana...sekali je,,,memang seronok

Aien Not Alien said...

langkawi memang best...last saya pergi tahun 2006..hehe...

akan datang lagi kalau ada rezeki.. :)

yeas el said...

best nyaa jalan2 :)
nak pegi jgak !
Dataran HELANG :D

remyhazza said...

jom ikut remy......
oct 2012.... sekali lagi ke langkawi......he3
belilah ticket 10sen air asia tu....

EmpayarUtama said...

Cam drama bersiri hehe, tapi gambar-gambar tu banyak juga bg nostalgia kat aku...

 

Template blog ilham dari alif ismail