Friday, December 16, 2011

JLN2 CARI NASIK ARAB.....

Semalam lepas balik keje tak tau nk mkn aper......
terus ajak my lovers pi dinner kat Saba Restaurant......
dah lama rasanyer  tak mkn nasi arab kat situ......

Kalau korang nk tau, Saba Restaurant nie kiranyer famous ler kat area cyberjaya ngan putrajaya nie.....
makan kat sini best.....
kompem perut kekenyangan..... sebabnyer die tak kedekut nasik......
menu teman semalam cuma nasi arab with Roast chicken....
teman ambik yg half..... senang boleh share berdua..... tu pun susah jugak nk habiskan.....ye la...kalau dah nasik berlambak ngan ayam separuh.......
lagipun lebih untung kalau ambil yg half...sebab harga nyer lebih murah......
kalau nk mkn kat sini jgn lupa self service cedok utk vege dalcha die... mkn sekali ngan arabic salsa tu..... kalau tak rasa kering sangat.....
utk minum ...of course ler air hillsburg non alcohol malt drink tu....

selalu teman ambik perisa honey..... tak ler masam sangat.....
tu ler yg teman order dari dulu..... tak pun perisa rasberry... yg lain rasa tak best sangat!
walaupun dah kekenyangan.... teman tetap order dessert.....
hajat dihati nk sangat mkn baklava..
ala ala turkish delight tu.....
tapi dah habis stock......
nak buat camne...takde rezeki.....
so teman order jer cream caremal....
tapi rasa tak sedap mana pun... 
sedap lagi cream caramel kat opis teman..... lebih kick rasanyer....!
apa apa pun.... jom mkn nasi arab kat Saba Restaurant nie.....
kat cyberjaya nie best..... tempat tenang jer..... jem pun tarak.....

17 comments:

Fabulous Me said...

Sodapnye nampak! Lagi2 tghri lom lunch ni. Eh nasik arab ni ade dalca ye? Baru la sedap. Pnh mkn kt seremban famous nasi arab damsyik. Xde dalca.. Ade sos die tuh je. Pnya la pelik rase. Sbaik nasi sdap. Tp org n9 xde kuah tak sah. So mcm tak kne pade tekak wlopon nasi n ayam die sdap cmne pon. tp mcm kt sni ade dalca bru kick!

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

last makan nasi arab dua tahun lepas....lama dah tu.haha.sekarang ni mana nak dapat sgt restoran or kedai yg xkedekut nasik...masing2 nak untung ye dak..

Aien Not Alien said...

tu dia..nasi arab dah mai....hehe..


sedapnya la...nijam banyak restoran hidangan camni, kedekut nasi sikit...hehe...

diana said...

amboi...
menawan aih nasik arab tu..
terliur tengok..

remyhazza said...

nasik kat sini kalau half tu.... kalau utk pompuan...3 org pun boleh...he3..
lelaki 2 jer ler kut.....
tapi memang byk ler.... kalau quarter rm 10 ( singgle )...baik ambik half baru rm 15 jer....

AYIE ABAS said...

menarik laa...makanannya pun nampak mcm sedap jer.

meleleh air liur...hehe3

remyhazza said...

sabar ayie.....
nanti kite semua buat gathering kat situ...... he3

Saddila said...

apa ni gambar makanan . sadis nya . meleleh air liur :( sobsss

DianaAzis said...

Erk..remmy..bestnya..tetiba lapar la pulak memalam ni..adeh...

~Nana BamBam~ said...

sedap ke? nak sikit..huhu

Teacher Basariah said...

nampak sedap..mahal tak?nnt masuk harga sekali..ala2 JJCM gitu...hehe

suzie rahman said...

terliur lh plak

remyhazza said...

teacher....
harga murah... kalau ambik yg sharing lagi murah....
kalau 5 org...ambik 2 pinggan pun dah cukup.....

baguznet said...

kat sini ada lamb mandy x bro? :D

remyhazza said...

tak perasan pulak....
tapi yg selalu teman nampak lamb khabsa ngan lamb hanith ade ler...
kalau lamb mandi... kat opis teman selalu ler mkn.... he3

EmpayarUtama said...

kalau lamb(at) mandi? Kat rumah saya ramai hahahah

||aLeaSaRa|| said...

akk ada share gak entir ni kt blog thn lps ,ms tu stayback smpi malam kt ofce buat gaji staff.akk dgn bos gi jap tapau kt saba.tp akk x suka sgt nasi tu sbb terasa kering ngee.nsb baik ada kuah dalca.suka tomato tu ala2 air asam,sedap betul makan lak ngan salad perghhh...

baru2 ni mak akk dah 2 kali msk ayam style saba.siap balut guna foil n atok buat dalca n ns myk yummmy.mak kata dr byr mhl2 kt saba tu baik mak msk,puas anak cucu makan yehaaa....

remy kt bbn pun ada tau ns arab bkn yg kt dataran nilai.tp kt deret belaknag maybank tu sedap kwn kata,blm tyr lagi.kt kt warisan pun ada kwn ayh br buka tp nmpk krg customer,padahal ayh kata sedap jugak.

 

Template blog ilham dari alif ismail