Sunday, June 16, 2013

Windmill Station..... New western yummy @ Nilai

Assalamualaikum.....
kita jumpa lagi sahabat semua....... jumpa dgn hidangan sepinggan....... loh!!! memandai jer remy nie...buat org lain kechik hati aje...... jangan marah remy tau...... so selamat berhujung minggu semua....... jom ikut remy tgk superman ptg nie......... kita jimba2 hujung minggu.....
oklah... entry remy kali nie..... kita ke yummy2 pulak...... rasanya baru jer entry yummy2 keluar.... a new port yummy terbaru yg sempat remy singgah minggu lepas..... the Windmill Station @ Nilai sport Complex kat nilai tu...ala complex sukan yg ada pelbagai sport kat dlm tu..... selain dari badminton , gim , bowling , family karaoke dan kedai sukan..... kat situ juga port lepaking yg terbaru kat nilai....... dah ada shoga sushi ..... al salam bistro dan yg satu nie.....
The windmill Station merupakan cawangan terkini yg dibuka di nilai...... pilihan restaurant gabungan western dan asia food... cukup menarik dan yg best rega tak lah mahal sangat...... tapi meal nampak sedap dan menarik....... even suasana dlm windmill nie pun cukup relaks dan luas........remy suka deco windmill nie yg cukup minimal tapi ada identiti sendiri.......
pilihan menu juga variety dan membuka selera....... Kalau nak lebih save , ambil saja set dinner atau set lunch.... kalau set nie dia save sikit...... tapi limited choice ler.... tapi tak kisah lah.....sebab rasa not bad dan portion nampak oklah...itu yg lebih penting kan.....he3
antara yg menjadi pilihan remy dan kenkawan hari tu adalah.... grill chicken BBQ fried Rice dan juga mixed combination fried rice......tu menu kenkawan tau..... remy rasa sikit jer... menu remy cuma onion ring aje.... diet tak seimbang..... sebab sebelum tu remy dah makan kat rumah........tapi gigih setia dgn soursop ice blended......
selamat menjamu selera semua....... jom kita ke windmill station kat nilai complex tu.........
sampai jumpa lagi bsk......

P/s :- Selamat menyambut hari bapa buat semua bapa2 dan kenkawan semua....... terutama buat abah remy nun jauh diutara..... selamat hari bapa abah!!!! remy sayang abah...... khas buat En Zulkafli Ibrahim....... muaaaaaaahhhh!!!!!

27 comments:

Mieza Jhaa K said...

Suka ikuti cerita Remy tentang makanan..

Remy hazza said...

mieza...
terima kasih kak..... makanan biasa2 jer tu.......dah jadi habit...makn jer ambik gambar......

KY said...

memang yummy2..order satu untuk akk ok/heee

Azian Elias said...

akak pernah ke Windmill di shah alam ni. tak tau kalau ada banyak branches. pernah buat N3.. 2 kali.. just tak tahan sikit tahap kemasinan dia lah remy...

anyway, 2 abduls akak ke Superman petang ni dgn uncle dia. berjimba depa.. tak sesuai tau..

cik azLyzah⊙.☉ said...

dap ne grill chicken bbq tuuu....

zulhilmi tempoyak said...

nice2... tb2 rasa nk p cari mkn.. hehehe

Nao Mei said...

Terliur jap cik akak tengok makanan tu.,..makanan cam nie memang cik akak makan...hihi...kalau makanan hotel tu...memang susah tekak cik akak nak terima..hihi

Remy hazza said...

Ky...
Boleh kak.... nak yg mana tu?

Remy hazza said...

Kak yan...
Betul...kt shah alAm ada...... yg nie baru bukak kt nilai... oklah rasa dia...

2 abdul tu mesti happy sebab superman best sangat

Remy hazza said...

Cik azlyzah....
Memang boleh tahan rasanya....

Remy hazza said...

Helmi....
Kalau camtu...jom pi mkn2...... he3

Remy hazza said...

Akak nao mei..
Makanan hotel kekadang bukan sedap sangat pun
....

zana-norzana said...

Belum cuba lagi tempat ni walaupun dekat dgn office but officemate akak cakap harganya berpatutanlah..... Tak lama lagi uptown and pasar karat nilai akan bukak kat situ.....

Mizz Aiza said...

seronoknya makan2 di luar dengan kawan2..

selamat hari bapa juga kepada ayah remy, remy dan semua bapa di seluruh dunia.. :D

diana said...

Remy memang makan kat luar selalu ye??kat rumah masak tak??macam tak je kan??heheh

Bahrain Ramlan said...

nilai complex kat mana tu? bangunan yang baru siap ke?..ingatkan nama bangunan tu KLIA complex. tgk makanan kat gambar tu, terliur pula..

Wirda Amir said...

Salam..singgah sni jap ye remy..

cik azLyzah⊙.☉ said...

nak satuuuuuuu..hhehehhe :P

Remy hazza said...

kak zana....
makin meriah lah kawasan dekat opis akak tu...... not bad mkn kat sini.....

Remy hazza said...

mizz aiza...
terima kasih...... thanks for the wish.......lagi dua tiga bulan.... dah ada title tu utk remy.....

Remy hazza said...

kak diana... tak lah selalu..... kalau tak...hari2 entry remy pasal makanan jer... mana yg sedap remy paparkan....he3

Remy hazza said...

bahrain...
betul tu.... yg bersebelahan dgn nilai cancer hospital tu......

Remy hazza said...

wirda...
mekasih kak...sudi singgah.....

Remy hazza said...

cik azlyzah..... ok... tapi yg mana.....???? he3

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...singgah sini mesti perut jadi lapar je bila tengok makanan2 tu...;)

Remy hazza said...

mama
wwassalam... remy dan makanan tak boleh lari...hu3

Zaidalifah Hussin said...

BONDE ADA GAK LEPAK2 MAIN BOWLING KAT SINI TAPI TAK PERNAH TERSEREMPAK NGAN REMY PON HIK HIK HIK

MUNGKIN BELUM DITAKDIRKAN BERTEMU DI ALAM NYATA...

HI HI HI HI

NNT BONDE TRY MAKAN KAT SINI...

 

Template blog ilham dari alif ismail