Tuesday, January 1, 2013

jack reacher - kena layan.......

Kita bertemu lagi sahabat semua......
masih mood tahun baru........ mesti ada yg kepenatan kalau semalam pi sambut secara besar besaran tu....remy dah tak muda nak buat semua tu......he3

oklah...kali nie remy nak review movie pertama utk tahun 2013...padahal movie nie remy tgk ahad lepas.....kiranya movie terakhir yg remy tonton kat cinema.... Jack reacher....
Tengok tajuk pun rasanya semua dah tahu,,itu adalah sebuah nama.... memang pun..lakonan hebat tom cruise dan juga dari produksinya sendiri......

walaupun tom cruise dah tua..... tapi masih lagi mantap body dan juga keenceman dia.....he3.... tapi apa yg remy nak cakap...filem nie korang kena layan habis..... kalau tak layan...korang mesti akan bosan sebab tak byk scene yg cemas dan mendebarkan dlm nie.... tapi movie nie penuh dengan puzzle dan teka teki.....

kisah bermula bagaimana seorg pesara perang iaitu Barr telah didapati bersalah kerana telah melakukan tembakan pembunuhan rawak keatas org awam.... dia yg telah ditangkap telah dibelasah didlm tawanan  sehingga hampir koma telah telah menulis satu nama iaitu jack Reacher....

Identiti jack reacher cuba dikesan tetapi tiada dlm simpanan data..... tetapi kemunculan jack reacher secara tiba2 mula menukar keadaaan dengan bantuan peguam Barr iaitu Helen..... bapa helen seorg pendakwaraya dan juga Emerson seorg anggota polis yg cuma menyelesaikan kes tersebut.

kemunculan jack mula menyebabkan  situasi sebenar mulai terbongkar..... satu demi satu konspirasi dibuka dan usaha beliau utk mengatakan yg sahabatnya barr tidak bersalah dalam kes tersebut.... pelbagai bukti dan usaha dijalankan sehinggalah jack pula mula diburu demi utk melindungi konspirasi tersebut....

Dengan bantuan Helen dan juga kenalan....jack mula merungkai satu persatu bukti2 yg dicarinya.......tapi siapakah dalang sebenar dan untuk apa pembunuhan itu berlaku...tu korang kena tgk sendiri....... penghujung cerita baru kita tahu kesemuanya......cuma apa yg remy katakan tadi....... korang kena layan habis cerita nie.....

dan apakah barr terselamat dari hukuman maut...dan apakah kesudahan hidup Jack reacher? kerana yg tahu kewujudan Jack Reacher cuma 3 sahaja.... Helen , Ayahnya dan juga pegawai polis Emerson.so selamat menonton.......

Pic - Google search

20 comments:

Hanif Idrus said...

Cerita misteri ni...
Aku suka gak misteri sebegini...

Ayie Abas said...

salam remy...

lakonan tom cruse memang mantap...apa filem dia pun ayie suka wlu kadang2 jemu jugak...hehe sbb dia klu berlakon mcm hero sgt...

boni kacak said...

uish...ada tom cruise... mantap.. macam nak kena tgk jugak ni.. dah lama tak tgk dia berlakon.

Remy hazza said...

bro hanif...
memamg mystery...tapi slow sangat...action kurang.....

Remy hazza said...

ayie..
wassalam ayie...
betul tu ..tom cruise memang hero habis kalau dia berlakon...mcm mission imposible tu...cuma dlm nie dia adlaah bekas tentera perang yg cuba menegakkan keadilan...

Remy hazza said...

bro boni....
not back kali nie tom cruise....cuma ini adalah cerita yg amat biasa.... kisah seharian..takde gadget2 atau kereta mewah...

misz_eyza said...

mcm cerita penyiasatan jer nie hehe...

diana said...

ada lawan2??akak suka citer yang ada lawan2..heheh

Remy hazza said...

eyza...
tepat sekali.... mcm csi jer.....

Remy hazza said...

kak diana...
ade ...tapi sikit sangat..... kat hujung2 baru ada adengan kejar mengejar dan tembak menembak.....

MawardiYunus said...

woah cambest je.. apapon slamat tahun baru bro

sis92 said...

sebenarnya lepas habis dip kat melaka, dah tak keluar tengok wayang lagi. sobs. duit tak hado. haha.

Remy hazza said...

Mawardi....
selamat tahun baru utk bro jugak......

Remy hazza said...

sis92...
ala ciannyer.... takpe...dah keje nanti layan movie puas2....

ayut said...

tgk gmbr mcm byk action..krg action ea..bosan la klu tgk nnt..huhu

Remy hazza said...

ayut....
memang kurang sangat...tak caya tgk nanti......he3

Si Matatajam said...

Kalau tom kurus ni yg berlakon mmg kena tengok nih

Remy hazza said...

m...
harus.... remy pun suka tgk TC nie..terutama dlm mission imposible.....

Mas Zull said...

assalamualaikum remy....memang kena tengok cite ni sbb heronya yg handsome tu hehehehhe...:)

Remy hazza said...

Mama...
wassalam... hero emcem...tapi cerita nie slow sikit..... kena betul2 layan dan fahamkan....

 

Template blog ilham dari alif ismail