Wednesday, January 30, 2013

Family Dtg - jimba dan yummy !!!!

Salam sejahtera semuanya....
Assalamualaikum..... semoga semua sahabat2 remy dibawah lindungan keberkatanNya......Amin...... takde Wordless wednesday hari nie ye....... byk lagi entry yg remy tak publish..... so lupakan rabu tanpa kata2......kita pi entry seterusnya....he3......
so kali nie remy nak cerita pasal apa ye.....
pasal apa lagi...pasal jimba2 remy ngan family ler...disebabkan remy nie cuti terhad dan jenjarang dpt balik ke kampung...so parent remy yg turun melawat remy.....he3...bestnyer...dapat melepaskan rindu dan kasih sayang ngan mak dan abah......remy dapat cuti baru April nanti..... so tu yg lama tak balik kampung.... tapi masa mak abah dtg nie remy ambil cuti sehari ...sabtu so dapatlah 2 hari remy bawak mak ngan abah berjalan2.....
Mak ngan abah dtg bersam adik remy yg sorang pompuan tu.... sebab cuti politeknik....sampai isnin.... turut serta maklong remy bersam anak nya...tapi tak ke rumah remy...maklong diambil anak ke rawang..... tapi berkongsi bas dgn parent remy...he3.... abah taknak drive.... tak larat.... so better naik bas.....he3...so remy kenalah pick up kat pudu sentral..... sampai rumah jer.... terus dinner kat tomyam pekena ikan siakap 3 rasa serta tomyam... pergh!!! berasap..... 
bsk nya remy kerja...so tak byk xtvt dilakukan...kecuali mlm.... remy bawak pi mkn2 kat MMA santai corner.... pekena mee ketam..... tapi mak remy ngan abah pekena mee goreng mamak jer... sebab duduk kat depan kedai tu...bau enak dari dapur... manakala remy mkn mee ketam ngan adik remy.... dan my laling makan burger bakar.... tambahan menu...otak2 johor ler.....
 hari sabtu..pagi2 mkn bubur lambuk...my laling tapau kat sekolah..... sedap jugak... pastu terus ke warisan pertanian kat putrajaya utk lunch.... ohsem...makan nasi ayam ngan cendol serta sate kajang..... lepas tu bawak parent pi muzium alam semulajadi kat presint 15 tu..... remy pun first time kesana..... lepas tu baru bwk parent ke alamanda.... dan selepas berpuluh tahun..... remy bwk mak ngan abah pi tgk movie...... cerita juvana..... suka mak ngan abah..... teringat masa muda2 kut!
dah puas jenjalan kat alamanda..... baru balik rumah..... ingat nak pin dinner kat ice room tapi parent ckp...nak tapau kat pasar malam jer..... pergh!!! beli young tau fu serta laksa utara serta kepok lekor.... hadap depan tv ramai2 sambil tgk fear factor.....he3
Ahad...pagi2 remy tapau nasi lemak.....lepas tu dlm kul 11 bertolak ke pudu..... parking kat situ naik star terus ke sogo...apa lagi...shopping time lah !!!! siap beli cadar baru lagi....pastu lunch terus kat food court.... remy pun borang sakan.... beli brg2 personal...setahun sekali jer remy beli....tapi beli byk2..cam stokin, singlet kerja.... sluar kechik....he3...
lepas tu.... gigih jenjalan kat masjid india... siap kena warning ngan mak...nape tak habaq kat situ shopping best!!! hu3.... lain kali remy nak spend whole day kat jln tuanku abd rahman nie.... mak tak puas jalan......lepas tu parent naik bas kul 5 ke Taiping.... remy??? 
remy sambung shopping kat pavilion..my laling nak beli jam swatch..... pastu tersangkut dlm hujan lebat..nak tak nak ambil cab ke pudu sentral... uncle teksi punya ler pusing nak kasi meter bergerak... nak tahu berapa remy kena... dari pavilion ke pudu rm 16 hinggit. what to do...? dah mcm tu depa cari rezeki kan....redha jer...
last2 balik kl singgah cyberjaya mkn nasi arab kat saba restaurant ....burrr !!! kekenyangan.... tapi yg best.... mak hantar sms...ckp dah sampai taiping... remy balas sms.... remy tak sampai rumah lagi...... he3...

50 comments:

Warna Warni Kehidupan said...

makan satay kajang kat warisan memang ohsem.. ni yang nak pegi waktu lunch ni.. adohai..

afzalsukasuki said...

kemain lagi dia punya berjimba.kalau tau aku pon nak join..terliur plak tengok bnyak makanan kat sini

ishy77 said...

Heyy... my weekend also with my parents!..cumaentry je dok berkapok dalam draft.hehe
. hurmmm...anak2 sibuk terpaksa la diorg plan kne turun.. sekal sekala melawat umah ank... huhu

Saya Disini said...

wah..bestnye family dtg..meriah makan ea sedp satay tu

Remy hazza said...

ww kehidupan....
he3...harus tgh hari nie...sambil mkn nasi ayam yg sedap tu....

Remy hazza said...

zal....
he3... bukan jauh pun tok dgn warisan pertaniaan tu..... kena try pi....

Remy hazza said...

ishy77....
he3....tu yg sedih nak dengar.... mak bapak yg dtg ziarah......tapi dieorg memang suka...dpt berjalan2....

Remy hazza said...

saya disini....
memang meriah..... parent remy pun boleh tahan...kalau dtg rumah remy...betul2 santai.... tak payah masak2... enjoy the day...mkn tapau jer.....he3

Knor said...

seronok dpt layan parents kan..makanan pun sgt meriahnya..

misz_eyza said...

sekali sekala remy berjimba dengan parent...bestkan...

wpun tak banyak pic yummy yummy dalam nie, tapi eyza LAPAQQQ bila baca nama2 makanan tue hehe...

inche hlovate said...

terliur tengok satay.. padahal mlm tdi pun bru mkn satay hihi

Hanif Idrus said...

Macam-macam makanan menarik!!!yummy!!
Masjid Indi amemang best shopping sebab santai ajer....

Wak Gelas™ said...

fuyooh.. meriahnyerr uoolss..,ehhHHe

diana said...

oo..mak ayah masih kat tepen ye??ingatkan depa pun tak dok sana dah..

Cheq Kaq said...

same laa ngn cheqkaq!tp tak jumpe pulak remy kan..hahaha..g masjid india, alamanda & sogo..hari lain2 kot..kiki

Ayie Abas said...

salam remy :)

hati ayie rasa sejuk tgok mak ayah remy tu...:)

tentu rindu mereka pd remy sekeluarga terubat sudah...:D

^^eKaTiKaH^^ said...

wah, berjimba bersama family tersayang. SOGO? ohh, dekat dah tu :D

Phat said...

terbaik la bro jimba jimba ngan family

3no gr33ny said...

seronok jalan2 dengan keluarga..

p/s : sahabat Remy ikut muka mak sahabat ek =)

hazwan hairy said...

tgk sate tu terus mngidam..haha..best lah jalan2 ngn fmly..raya cina ni bru dpt jmpa dorg..hehe

arin cat said...

uish@ sedapnyer satay!

Leeza dayasari [santai leeza] said...

berjumba habis erk remy.. jeles.... leeza dok umah.. buat perancangan mengajar. haizzz:-(

LiNda said...

best kan sekali sekala fmily dtg jenguk kita..hihi. puas la fmily remy dpt gi jenjalan n makan sedap2 :)

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...seronoknya ada anak mcm remy ni rajin bawa mak ayah jenjalan n makan2 moga sentiasa ingati mereka yer...:)

Remy hazza said...

khor....
bersama parent lah best!!!! syurgaku dunia ku......

Remy hazza said...

eyza...
mesti best...parent remy the best buat remy.....dunia remy....tu yg tak sempat nak snap gambar...asyik bercerita jer...he

Mar Haini Abdul Rahim said...

bes gile dpt jenjalan !! lg2 bawak parents kan hehehe.. haha remy flight delay tu mak smpai taiping lu hihi :D

Nastyna said...

amboi manja ngan mak abah siap tunggu dorang datang baru nak shopping, bagus... anak yang taat ;)

depa dah sampai destinasi lebih jauh, kome masih duk putar alam lagi.. haha

Nor Bashirah Mohd Fauzi said...

nie abag remy..bukan setakat jalan2 cari makan..jalan bershopping sakan..hehehe

Nor Bashirah Mohd Fauzi said...

nie abag remy..bukan setakat jalan2 cari makan..jalan bershopping sakan..hehehe

baby comel said...

makan2 tu yg paling tak tahan tu =) hehehe,

Remy hazza said...

inche...terliur selalu pun ok...tu tanda perkumuhan normal...he3

Remy hazza said...

bro hanif...
betul tu...pelbagai pilihan kat masjid india tu.... tu yg mak remy nak pi lagi...tak mpuas berjalan katanya....

Remy hazza said...

wak gelas.....
memang meriah...nasib baik pic mkn time lain takde....he3

Remy hazza said...

kak diana...
teiping tetap dihati...... insyaAllah..remy pun satu hari nanti akan balik ke taiping juga.....

Remy hazza said...

chegkaq....
alamanda sabtu..... ahad baru ke sogo ngan masjid india tu..... kita jumpa kat kota warisan aje lah..... he3

Remy hazza said...

ayie....
wassalm... melihat syurga dunia kita ayie......itulah idola2 remy.... sayang sangat.....

Remy hazza said...

ekatikah.....
sogo memang best!!!! murah2....tapi itulah...ramai sangat org......
tapi nak jugak kita pi....he3

Remy hazza said...

bro phat...
sekali sekal bro... nak ke melaka tak jadi..... so kita pi yg dekat2 aje....

Remy hazza said...

3no gr33ny....
he3...sama ye.....anak mak.....selalu anak sulong anak mak kan.....he3

Remy hazza said...

hairy....
dah lama tak berjimba.... last jimba masa raya raya dulu.... itupun kat ipoh.... masa raya haji...tak boleh kemana2...sebab ada saudara meninggal....

Remy hazza said...

arin...
sate..... memang sedap..terutama satay kajang tu....

Remy hazza said...

leeza....
he3.... berjumba sekali sekala...padahal..tiap2 minggu..... nie dah set...weekend nie jumba kat mid valley..... hu3....

Remy hazza said...

linda....
masa yg ada kita manfaat sepenuhnya... puaskan hati dan masa parent kita.....dah ler nak bermanja selalu tak dapat.....

Remy hazza said...

mama
wassalam.....
ibu bapa kebahagiaan kita..... itulah idola..itu kasih sayang sebenar.... selagi terdaya..selagi itulah remy akan membahagiakan mereka....

Remy hazza said...

CIK MAR....
he3...remy byk yg melencong...tu yg lambat sampai rumah.....parent dh sampai...remy masih dok berjimba2 lagi...

Cho Zila said...

seronok akak bacanyer remy.. bahagia abah ngan mak remy punya anak cam gini... tapi tak menahan orang balik perak dah sampai dia tak sampai2 lagi... emamng jimba2 betoiler...

Remy hazza said...

cho zila....
he3..... insyaAllah.... akan remy bahagiakan keduanya...... tapi betul kak.... remy lepas hantar kat pudu...siap pi lot 10.... pastu pavillion..... pastu patah balik pudu ambil keta... balik singgah cyberjaya mkn lagi... agak2nya ..mak dah tido remy baru sampai rumah...he3

TiranaAduka said...

ta tumpang gembira membacanya.

Remy hazza said...

bro tirana....
terima kasih..... sekali sekala.... kita gembirakan hati ibu dan bapa.... sebab dunia kita bersamanya....

 

Template blog ilham dari alif ismail