Friday, January 18, 2013

Galau !!! nando's dah buka kat nilai...

Salam utk semua... 
kite bertemu pagi jumaat yg indah... seindah hari2 sahabat semua....InsyaAllah.... usah galau2.... he3... tertiba galau sebab pagi tadi remy dah dgr single terbaru dari Dato' Siti Nurhaliza yg berjudul Galau. not bad lagu tu.... mcm lagu siti dulu2.....
ok lah.... entry semalam buat ramai yg berkechil hati...... remy mintak maaf kalau ada yg terasa dan teringin....remy cuma paparkan utk berkongsi tentang menu.... hiasan dan deco...mungkin boleh dijadikan rujukan utk kita buat kat rumah..... tarikan makanan yg pertama adalah dari mata... yg kedua baru rasa...... betul tak? kalau makanan tu nampak cantik atau menyelerakan... tentu kita akan ambil dulu kan....
dan yg kedua baru kita rasa..... bila dah rasa tu.... kalau sedap.... kita tambah... atau pun kita akan beli lagi lain kali......sama mcm restaurant...kalau selera kita terlekat kat situ...selalu lah kita pi.... tapi awas...budget kena tgk jugak.....asyik2 mkn kat luar.... nipis pocket nanti......
well.... kali ie entry yummy2 jugak.... new restaurant kat nilai avenue nie.... he3.... padahal dah berbulan bukak.... tapi masih baru lagi ler.... sebab remy baru first time pi...selalu mkn kat alamanda jer..... Rupanya Nando's dah ada kat nilai..... yahoo...... remy more prefer nando's then kenny roger's sebab hot peri2 dia sedap......

Nando's kat nilai avenue nie memang ohsem.... deco yg cukup best dan meal plating pun dah lain dari nando's biasa.... nampak keunikan restaurant nie......menu masih sama tapi ada penambahan dan juga kekurangan.... mungkin ikut selera setempat kut..... kalau dulu side dish ada potato salah atau cous cous salad... sekarang takde lagi.... tapi ada menu spicy rice pulak dlm side dish tu.....
remy still prefer extra hot peri2....remy gila pedas !!! tapi tu yg ohsem....side dish cam biasa.... fries dan juga new taste... spicy rice... my laling prefer coleslaw dan juga fries...... utk drink...tak sah kalau tak ambil ice lemon tea bottomless tu......senang ...boleh refill 10 kali..... he3
  
 Remy suka sangat deco kat dlm nando's nilai nie..... nampak lavish dan very kayu kayan......service pun tip top..... cuma remy tak sempat nk tangkap pic depan restaurant..... gooogle punya google jumpa satu instragram pic depan nando's nie.....kredit tu owner lah....!
so ...jom mkn nando's ramai2....... 
sampai ketemu lagi........
wassalam...

37 comments:

hazwan hairy said...

pagi2 dh tgk mknan lapor gila..haha...

Remy hazza said...

hairy....
he3... entry makan jer yg remy ada nie...nie pun ada dua lagi yg belum buat.....

Cho Zila said...

kalau dah dekattu snangler sikitkan.. akakpun suka nando..

:: Mrs.Eady :: said...

ala ade yg terasa ke smlm?hurmm...

err..kiter sama!!mesti extra hot peri-peri okey setiap kali makan nando's!lagi pedas lagi hangat lagi sedappppp :)

Remy hazza said...

cho zila...
nando's memang best.....puas kalau makan .....

Remy hazza said...

mrs eady....
takde lah kak... kut2 ada yg terliur entry semalam.......kesian....he3....
entra hot memang best!!! lagi satu.... tomato sauce dia remy suka sangat...... lain rasanya....

Herriyati Bastari said...

Ohhh no... It's yummy (>,<)/

Cheq Kaq said...

sempat ke harini kalo g ek..tak boleh2..sebab nanti nk kena prepare makan tuk en hubby dlu..T_T

zana-norzana said...

ooooo Remy dah pegi ya..... Akak hanya lalu ajer... tak ada kesempatan lagi nak singgah.....

Warna Warni Kehidupan said...

masuk sini mesti ada pic makanan sedap.. walla

miz ruha said...

hiasan dan deconya menarik...
bila nampak makanan, lagi rasa tertarik-tarik... ^_^

ishy77 said...

hamboii...suke dia..

Remy hazza said...

herriyati....
memang yummy kalau kat nando's nie....

Remy hazza said...

cheq kag....
ajak sekali en hubby pi nando's...bkn jauh pun.....he3

Remy hazza said...

kak zana....
lepas nie harus singgah...dah dekat dgn rumah......he3

Remy hazza said...

ww kehidupan....
namapun blog mkn2 remy....he3.....
lepas nie pun yummy2 lagi....

Remy hazza said...

miz ruha....
betul...deco kat dlm tu nice sangat..... berbeza dari yg lain.... padahal kat shop 2 tingkat jer....

Remy hazza said...

ishy77....
he3... dpt mkn mesti lah suka.....

Ayie Abas said...

salam remy :)

ayie jamu mata jer...jadi laa..hehe

afzalsukasuki said...

pernah makan sekali je remy, tu pon 3tahun lepas kot..dah lupa la macamana rasa dia :)

macam sedap je menu remy tu

Remy hazza said...

ayie...
wassalm.....
mana boleh camtu ayie...... jom remy blanja kat nando's.....

Remy hazza said...

zal...
tok.... buat gahering kat nando's..... mesti ohsem nanti......

Si Matatajam said...

Katanya sos peri2 Nandos ni femes n sedap sgt

Sis ieja said...

tsk tak pernah makan nandos, tak mampu oi rabak duit. haha

Remy hazza said...

kak M...
memang pun.... kena sangat ayam dgn sos tu......

Remy hazza said...

sis...
boleh ...satu hari nanti...rege dia boleh tahan..... sorang plus air...dekat rm20 ringgit.... remy pun sekali sekala jer....

TiranaAduka said...

salam bro remy
Dah buka di nilai ye..nak try la.

Remy hazza said...

bro tirana....
Wassalm bro.... betul...dah dibuka.... kat depan giant tu... sebelah burgerking

~Beb~ said...

MEMANG! Hari tu ade stay rmh kazen dkt usim tuh. Nmpk sgnboard kecik2 je tnjk nandos mghala me giant tuh. Ya Allah. Rse gumbira gle. Tp mse tu dh mkn tghri dkt rmh die. Just happy n bgthu hubby je. Nxt time kompem kami ksni. Sbb sll ke kl smate2 nandos n blk sban blk. Lps ni x perlu dah! Jimat duit cuci mate!

LiNda said...

linda suke sgt Nando's ..ayam dia sedap, mediterranean rice pun sedap, lembut je :)

Mas Zull said...

assalamualaikum remy....aduh !!! sedapnya dah terasa lapar la pula..;)

Remy hazza said...

fm...
he3...mesti fm suka..... takyah turun kl lagi....... remy dulupun kalau nak nando's...remy pi alamanda......lepas nie mesti terserempak fm kat nilai...he3

Remy hazza said...

linda...
pilihan yg tepat..... nando's memang best!!!

Remy hazza said...

mama
wassalam......
he3... sian kat mama..... nak kena pi nando's ler...

ayut said...

baru planning nk g Nando's next month...hihihi ^^

Remy hazza said...

ayut....
selamat menjamu selera.....

||aLeaSaRa|| said...

food heaven dh nilai skrg ni best!dulu nk makan nando's kn trn alamanda n mines.akk suka sbb sos peri2 tu.tp husbd ngn anak2 prefer kenny roger's ^^

 

Template blog ilham dari alif ismail