Wednesday, January 2, 2013

buyong emas @ dataran nilai

Salam ketemu lagi semua.....
dah lama pulak rasanya remy tak kuarkan entry yummy2...... bukan bermakna remy dah diet tau....tapi tak sempat nak kuarkan entry.......tapi kali nie remy nak spot satu lagi tempat yg best.....yg biasa2 jer...tapi kalau sedap....why not kan......?
Oklah..kali nie remy sebenarnya berjimba2 dgn adik angkat indon remy tu ...... depa nie walaupun dok kat seberang tapi teringin nak makan laksa kat mesia nie..... so remy sebagai abg yg tak sampai hati nak tolak permintaan adik2nya nie......he3...abg ler konon....terpaksa tunaikan permintaan mereka ...so so far ramai yg ckp ada satu tempat yg best utk mkn laksa utara..... so kat mana tu ?
kalau kat area nilai nie susah nak jumpa...tapi ada satu lokasi baru yg ohsem...kat dataran nilai...remy pun dah dua kali try laksa kat sini....satu ...rasa boleh tahan..dan yg kedua rege dia dibawah tahap melampau...semangkuk baru rm2.50.... murah kan.....? nama gerai nie buyong Emas..... betul2 bawah menara jam dataran nilai tu.....
seronok ler dua org bebudak tu dpt mkn laksa yg diidamkan mereka... pelik pulak remy...camner depa suka mkn laksa... rupanya sewaktu pembelajaran mereka kat kelas di jogja tu...ada cikgu dieorg masakkan laksa...patutler sampai sini nak mkn jugak...... tapi so far dieorg kata ok...sedap...... tapi dieorg tak rasa lagi abg dieorg punya laksa..... mesti termimpi2...... he3...dah lama remy tak masak laksa... nak kena buat nie...3 hari 3 mlm mkn laksa pun takpe......
dah puas mkn..... seronok ler dieorg bergambar...... ramai pulak org malam tu.... mungkin sebab nak sambut tahun baru dan cuti sekolah...meriah atas padang dgn pelbagai aktiviti dan juga jualan......
apa apa pun..laksa kat buyong emas nie boleh tahan rasanya..... murah dan portion yg berbaloi..... boleh ler pi selalu.......
sampai jumpa lagi semua......
wassalam

34 comments:

Si Matatajam said...

Wah! My feberet ni...wajib makan setiap minggu..hi hi

Remy hazza said...

Kak M....
wajib...laksa tepi landasan kapal terbang langkawi tu...remy kalau pi sana... tghri ptg mlm...kalau boleh nak mkn kat situ...laksa airport....

Leeza dayasari [santai leeza] said...

hambuih2 mr remmy... nk ke langkawi gak ar mcm ni.

Remy hazza said...

leeza...
sayes...laksa airport tu memang best!!!! pekena pulak dgn ayaq nyok!!! pastu rojak buah dia..tak pun rojak singapore dia....memang terbaik!!!!

Ayie Abas said...

salam remy :)

jiran sebelah rumah ayie tiap2 tahun kalau hari raya akan buat laksa...oleh kerana memang dah tiap2 tahun buat..laksa dia memang sedap giler...tapi syg dia x buat tuk jual.

Azian Elias said...

wahhh.. new place ye.. tppp ke Nilai pulak tuu..


tgk pada rupa mmg macam mengancam. murah lak tu.

boni kacak said...

teringinnya nak pergi dataran nilai tu.. bro, den ni peminat laksa gila2..hahaha.. kuah dia den boleh ratah macam tu je..hehehe..

Domu-kon said...

wah..misz domu selalu ke sini dgn anak sedara..

misz_eyza said...

sedapnya laksa... eyza kalau dapat makan laksa, xmakan nasi pun tak pa...

zulhilmi tempoyak said...

menarik2.. tu adik angkat ke kembar..?? muke lbih kurang je..hehe

Remy hazza said...

ayie...
ala siannyer..... mesti kena tunggu time raya ..setahun sekali tu...... takpe ayie...ayie mintak tlg dia buatkan....upah sikit...mesti dapat mkn punya....

Remy hazza said...

kak yan...
he3...ala gerai tepi jalan jer...tapi rasa ok lah...ramai yg kata sedap.....

Remy hazza said...

bro boni...
gila laksa cam remy jugak rupanya.... nanti remy tolong masakkan.....he3

Remy hazza said...

domukon...
he3....sekali sekala.... lepak kat dataran best!!! lebih2 lagi dah ada buyong emas nie....

Remy hazza said...

eyza...
sama ngan remy...cam remy ckp....3 hari 3 malam pun takpe.....

Remy hazza said...

zulhilmi.....
adik angkat tu dari indonesia...satu sekolah tapi keluarga lain2...dtg practical kat tempat remy.....
remy kena ambil sebgai adik angkat.....

zana-norzana said...

Wahhhh ada tempat makan baru ya kat area Nilai.... tak pernah cuba lagi..... satu hari nanti nak jugak gi try kat situ.

Remy hazza said...

Kak zana...
rasanya baru lagi buyong emas nie.... selain laksa...ada goreng2 dan juga burger...corn in cup pun adad kat gerai tu....

hazwan hairy said...

mcm jauh sgt lak nk g sna..haha

Remy hazza said...

hairy...
he3...laksa ada kat mana2...... pi aje mkn kalau teringin...

ELeEa said...

nampak mnyelerakan
huhuhu
kuah pun nampak byk ikannya
stgh tempah...kuah cair je
wuwuwuw

Cikgu Ma said...

muda belianya adik angkat remy...

afzalsukasuki said...

rajin betei la si abang ni melayan adik2nya hehe :D

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...wah sedapnya laksa tu teringin gak nak makan ni...:)

Remy hazza said...

eleEa..
betul tu...kalau yg cair tak sedap...yg kuah pekat memang best!!!!!

Remy hazza said...

cikgu ma...
student dari indonesia...baru 16 tahun........6 bulan akan bersama remy......

Remy hazza said...

zal...
sekali sekala..... dah diamanahkan...takut nanti depa ckp tak bertanggungjawab pulak.....he3...
bebudak tu dah hint dah....bila nak sampai kl.....he3

Remy hazza said...

mama
wassalam....
laksa memang feberet semua...nampak cam sedap kan..... rasa boleh tahan..sebab pekat.....

Mar Haini Abdul Rahim said...

murahnye!!! ommo macam mengidam la plakk.. haha sedap nengok air tu wrna wrni :D

Remy hazza said...

cik mar...
he3....
air tu bandung ngan oren...tapi kalu disusun nampak menarik...he3... ingat mlm nie nak pi mkn laksa tu lagi lah....

diana said...

laksa orang perak lagi sedap..kan??suami akak pun kaya laksa perak sedap..

Remy hazza said...

kak diana...
he3...laksa perak ler the best,,,laksa mak remy...laksa teiping....he3

ishy77 said...

Dataran nilai meriah jugak ye..hurmmm...best gak ada tmpat lepak. Heee

Remy hazza said...

ishy77...
itulah satu tempat org nilai berkumpul bila mlm..... selain tesco ngan giant....he3

 

Template blog ilham dari alif ismail