Friday, January 11, 2013

End of Watch - betul2 remy end !!!!!

Salam bertemu lagi.......
samalam penuh kerinduan...rindu remy pada semua..... masih tak terkejar BW remy.....nak komen ada entry terbaru kenkawan yg kat bloglist dan juga pada komen2...apatah lagi kepada kenkawan baru remy yg ada....... ampun kan remy..........masa yg ada terlalu terhad..... busy jer.......


oklah kali nie remy nak kata review filem tak jugak... sebab ada sesuatu yg menghalangnya......he3...sebenarnya entry nie patut remy kuar dah lama...sebab remy tgk movie nie hari ahad yg lepas...tapi itulah....... this week penuh panca roba....... byk sangat kerja yg masyuk sampai segalanya terabai.......
movie yg remy tgk adalah End of watch !!!! tapi betul2 remy end !!!!! nak tahu kenapa...... jom kita tgk sinopsis dulu.....


End Of Watch stars Academy Award nominee Jake Gyllenhaal and Michael Peña as young Los Angeles police officers Taylor and Zavala as they patrol the city`s meanest streets of south central L.A. Giving the story a gripping, first-person immediacy, the action unfolds entirely through footage from the handheld HD cameras of the police officers, gang members, surveillance cameras, and citizens caught in the line of fire to create a riveting portrait of the city`s darkest, most violent corners, the cops who risk their lives there every day, and the price they and their families are forced to pay.
cer crita.... itu jer ker sinopsis nya....... he3...senang remy review...... he3.... sebenarnya cerita nie remy betul2 end...sebab remy sempat tgk setengah jam jer...... sebab remy tak boleh pi dgn cerita nie...... bosan yg teramat...... walaupun remy dah duduk kat seat yg paling best!!!! tengah dan belakang sekali......
entah kenapa....remy takde mood nak tgk...sebab kepala remy dah berpinar dlm cinema tu..... nak tahu kenapa??? sebab filem nie bergerak tungging langgang......kejab pakai camera kereta...kejab pakai kamera kat poket....aduss...... berdenyut kepala melayan..
End of Watch Movie Poster

Kalau dah scene bergaduh pun pakai kamera kat pocket..... so korang boleh bygkan yg pergerakan movie nie camner.... kejab atas kejab bawah..... remy memang tak suka... tertiba teringat cerita paranormal activity yg menggunakan rakaman video......
so before remy muntah hijau dalam panggung tu...he3. baik remy keluar...... pening kepala layan cerita nie.......kuar panggung jer terus telan panadol 2 bijik..... hu3

so enjoy the movie semua.......selamat menonton..... best atau tak cerita nie...... remy tak leh ckp byk....he3....




25 comments:

Ayie Abas said...

salam remy :)

hahaha...tgok poster pun mcm dah boring...tapi pelakon hero filem tu terkenal.

Cheq Kaq said...

Mesti tak best la tewww..tak nk tengok!hehe

~Beb~ said...

tq share..!

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...mesti x best jln cerita ni...:)

ishy77 said...

hahah..dah surrender awal2..baik mcm tu...kalau tak mmg muntah hijau..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

paling tidak suka tgk wayang n pghujungnya leeza dpt hadiah "pening"... ouch tak nak.

deno said...

mcm best citer ni... kena tunggu download la.. huhu

Hanif Idrus said...

Filem berdasarkan video dia orang amik. Mcm filem dinosour tu..memang pening tu..hihihi.

Remy hazza said...

AYIE...
wassalam....
he3.... nyesal tgk..... pening kepala.....

Remy hazza said...

cheq kaq....
he3.... org lain tak tahu...
remy tgk setengah jam pun berpinar.....he3

Remy hazza said...

fm...
boleh jugak kalau nak try pi tgk...he3

Remy hazza said...

mama
wassalam... mungkin best...cuma dia buat live video tu yg tungging langgang kita yg menengoknya.....

Remy hazza said...

ishy77...
betul...kalau dok lama2 lagi...mau camtu...sebab pernah jadi..... remy dlm tu dah berpeluh2 menahan pening....

Remy hazza said...

leeza... nie baru start dah pening ...belum habis lagi tu.... kali kedua remy keluar awal... dulu iception.....

Remy hazza said...

deno...
nampak mcm best... cuma teknik penganbaran tu yg tak best!!! konon2 nak nampak live record....

Remy hazza said...

bro hanif...
ye betul tu bro.... tak silap remy cerita cloverfield kan....

Mohamad Hafizatulakma Hussain said...

Cloverfield lg pening..atleast cuter ni lebih pada friendship...tgk cover saja memang mcm tak best dah tgk memang puashati la...real life based film..saya tgk 3 kali bro...

Mohamad Hafizatulakma Hussain said...

Nak tgk live record based movie try search n tgk citer REC tgh malam..hehe

Remy hazza said...

mohamad Hafizatulakma...
\thanks for info...... remy rasa cerita nie pun menarik cuma remy tak tgk sampai habis... sebab cam remy kata tadi... setengah jam yg awal.....remy dah kuar sebab dah pening sangat dgn teknik pengambaran tu......
thanks for REC tu,,,nanti nak try tgk lah.....

ayut said...

remy ni rajin sungguh tgk movie an...ayut setahun tu sekali pon lom tentu..hihihi

Remy hazza said...

ayut....
hu3.... itu jer hobby remy...dari buat benda2 tak elok...remy puas tgk movie.....

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

haha xbest kn

Remy hazza said...

waniey...
dah tgk ye.....he3

misz_eyza said...

pertama kali nie eyza tgk remy mengalah awal...hihi

Remy hazza said...

eyza...
he3...try ler tgk cerita nie....he3

 

Template blog ilham dari alif ismail