Tuesday, January 22, 2013

Sungai tekala ...... sejuk dan nyaman......

Salam bertemu lagi kenkawan semua…… 

terima kasih kerana masih lagi sudi hadir disini….. firstly remy mintak maaf…sebab belum sempat nk BW lagi…insyaAllah….kalau sempat nanti remy akan ke blog kenkawan semua…… minggu nie minggu yg cukup busy…….. big sampling besok…. So byk preparation dan juga mise en place yg remy kena lakukan…..

Oklah….. entry kali nie bukan yummy2…tapi sambungan sebenarnya…sambungan entry semalam….. kisah bukit broga tapi bukan kat atas bukit tu….. ini kisah selepas tu…… he3…. Lepas dah turun dlm kul 9 lebih tu…… we all semua yg 13 org tu …. Cari yummy2 utk mkn pagi dan tghari….. kiranya brunch aje lah….menu wajib tentu nasi lemak…… kenyang sampai petang…. 

Lepas dah jumpa…. We decide nak tapau jer…. Mkn kat sungai ramai2 lagi best!!!!! Tu yg pakat2 tapau nasi lemak dan nasi berlauk sorang 2 bungkus….. he3…. Camtu nak kurus…. Naik bukit kejab….. tapi tambah lemak berkilo…..tak sempat lemak yg cair nak keluar…..


So we all lepak2 mandi kat sungai tekala….. tak jauh dari bukit broga tu….. ohsem…. Walaupun ramai org…. tapi masih dapat port yg terbaik utk kiteorg….. so berendamlah semua yg dah kepenatan tu…… best jugak mandi singai nie….. sejuk!!! Remy lebih suka sungai dari mandi di laut……. Berendam sampai berjam pun takpa…….kan. 

Jimba2 dgn adik2 remy semua….sporting habis….. tapi takdelah sampai ke ptg sebab ada salah sorang nak masuk kerja ptg….. so after 1 pm …kiteorg dah bertolak balik……. 

So jom mandi sungai semua….. sambil2 ratah ayam bakar madu kat pintu masuk tu….. memang sedap……
sampai jumpa lagi….. wassalam…..

43 comments:

Syakir Rahman said...

kayu tuh mmg port kitorg kalau dtg ke sg tekala ni...huhuhu

Remy hazza said...

syakir....
yes...femes kan scene kayu tu......

Ayie Abas said...

salam remy :)

ayie mula kenal dgn nama sg tekala ni dlm majalah ujang dan majalah lanun satu ketika dulu...hehe

misz_eyza said...

haii mandi sungai plak yea remy..hehe sekali sekala bila dah ramai2 tu jadi bebudal la semua orang yea... nampak menarik la kawasan sungai tue..

Saya Disini said...

wah..bestnye mandi sungai...sy pon dah p sungai tekala ni...tp bnyk monyet curi makanan kat citu..

hana hadi said...

time2 panas elok p sini. hana xsuka mandi kat air laut.huhu

Shida Radzuan said...

cantik lah gmbar2 ni remy :) teringin pula nk bmndi mnda :)

Mar Haini Abdul Rahim said...

waahh besnye.. ! mmg bes kan lepas pnjt bukit broga penat2, pastu p melantak, n mandi2 smpai xhengat.. hihi mmg release lahhh.. :D

diana said...

wah..best nya...akak cukup suka air terjun..sejuk je...kalau demam2 elok mandi air terjun.bagi hilang panas dalam badan.

3no gr33ny said...

seronoknya ada gang sekepala

boni kacak said...

walaweh... bestnya bro.. den ni dah lama tak mandi ayor terjun ni.hehehehe

Warna Warni Kehidupan said...

wah.. best best.. kite pun nak gi camping kat air terjun juga weekend ni.. uuhhh tak sabar rasanya..

Hanif Idrus said...

Bestnya merendamkan diri!!!
Gambar pun cantik-cantik

LiNda said...

seronoknye remy, da lame linda x gi mandi sungai..sekarang bz sgt....huaaaaa

ishy77 said...

lepas naik bukit, panas2...pastu berderu ke sungai... nah ambek sakit badan ko...hahha.... tapi mmg syok mansi sungai kan...hikhikhik..

Remy hazza said...

ayie...
wassalam....
betul tu..... remy pun selalu baca jugak sungai tekala nie...femes dlm majalah lawak tu.... mungkin penulis dia org area situ kut....

Remy hazza said...

eyza....
sungai tekala nie memang fames...sama dgn sungai congkak tu...... sebab itu yg paling dekat dgn lembah klang....
best mandi ramai2...teringat zaman kanak2....

Remy hazza said...

saya disini....
oic...tapi time remy pi takde monyet walau seekor...selamat brg2.....he3

Remy hazza said...

hnahdy....
sungai pilihan terbaik...kalau dpt berendam....mak ai...best nyer...

Remy hazza said...

shida.....
mandi kat lata suriya lagi best!!!! he3...ke kat burmise

zana-norzana said...

Dah lama tak ke sg. tekala. Tak try laksa kat warung situ ker??? Sedap ditekak akak...

miz ruha said...

wah... syoknya...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

lama tak g mandi air terjun..nampak pun sejuk

Remy hazza said...

cik mar.... pilihan yg terbaik.... hilang segala stress.....

Remy hazza said...

kak diana....
itulah.... kalau tgh panas badan...dapat berendam....ho3....nikmat!

Remy hazza said...

3nogr33ny...
memang best bila semua boleh jadi geng.....

Remy hazza said...

bro boni....
air terjun lah best!!!! gigil!!!

Remy hazza said...

ww kehidupan...
enjoy the weekend...memang best sekali sekala pi berkelah dan mandi manda....

Remy hazza said...

bro hanif...
terima kasih...... memang best kalau berendam.....

Remy hazza said...

linda....
same with remy....this week memang terabai BW...sempat buat entry jer.....

ayut said...

hahaha..remy lpak tmpt ayut lpak dlu...kat bwah bukit dgn dgn jambatan..kan???situ ada katak..hihihi....mmg sejuk gile air yer

Cheq Kaq said...

dah lame tak g mandi manda..last g 3 tahun lepas dh kot..sungai congkak

Remy hazza said...

isy77....
memang best!!!!! sekali sekala..... buat benda2 camnie.... memang ohsem.....

Remy hazza said...

kak zana.....
ye ker ada laksa kat situ......best nyer....rugi remy tak merasa.....

Remy hazza said...

miz ruha...
he3....sapa yg tak seronok kalau berendam....he3

Remy hazza said...

kak waniey.....
air terjun lah yg best!!!! nyaman....lagi best dari laut...

Remy hazza said...

ayut....
betul....
air kat sini memang sejuk.....

Remy hazza said...

chegkaq....
dah lama ler tu.... nak kena pi lagi camtu....

pinkcolour82 said...

Lama tak mandi air terjun........^_^
Fobia.......

Remy hazza said...

cikmala...
nape???? cer crita.....

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...wah !!! seronoknya berjimba di sana...:)

Remy hazza said...

mama...
wassalam.... mandi air terjun memang best mama..... puas....

noor liyana said...

nie mandi2 sungai nie pandai berenang tak nie..hehe..:-)

 

Template blog ilham dari alif ismail