Wednesday, January 23, 2013

wordless wednesday #51 bebaslah!!!!

40 comments:

misz_eyza said...

memang HARD kalau ada beban yg dipikul...

miz ruha said...

memang sukar...

boni kacak said...

rasanya tak boleh nak terbang langsung..hahaha

Aien Alien said...

tersangkut2 nak terbang bebas. so..kena lepaskan beban yang berat tu. haishhh...sungguh berat~

Ayie Abas said...

salam remy :)

sian nyer...diluar kemampuan rama2 tuh...:P

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

sian rama2 tu huhu

hazwan hairy said...

betul tu..btw sgt cntik ini..pndai cari..hehe

ayut said...

mmg hard but we must evertytime trying..dont give up!

Cheq Kaq said...

alahai..memang laa berat dh batu yang hanging..sian rama2..;p

inche hlovate said...

macam mana la rama2 yg ringn tu nak trik batu yg bert tu kan..stuju sgt dengn ayat tu

baguznet said...

Adakah itu satu cabaran atau halangan?

Mar Haini Abdul Rahim said...

fuh penuh makna yg mendalam gmbr dn kata2 ni.. boleh jd berat yg dipikul tu pilihan yg boleh ditinggalkan atau tiada pilihan, mesti dipikul sama :)

#yg pasti terbanglah, sama ada ia susah @ senang :)

diana said...

sebab itu kita prlukan bantuan sekali sekala..hidup saling memerlukan..

Remy hazza said...

eyza....\
yup ...beban yg terpaksa dipikul.....

Remy hazza said...

miz ruha.....
betul....kena kuatkan semangat.....takut tak mampu nanti....

Remy hazza said...

bro boni...
kalau camnie punya beban...memang takde harapan.....

Remy hazza said...

aien....\
nampak pun dah berat...apatah lagi yg memikul......tapi bagaimana kalau tak boleh nak lepaskan??? hu3

Remy hazza said...

ayie...
wassalam.....
betul ayie.... diluar kemampuannya......

Remy hazza said...

kak waniey....
betul tu...sian kat dia..... betapa berat memikul beban....

Remy hazza said...

hairy....
thanks.... remy google jer...mana yg menarik....kita kongsikan....

Remy hazza said...

ayut...
betul..... memang nampak tak mampu...tapi kalau dia cekalkan semangat atau berjaya putuskan tali tu..... mungkin dia akan bebas semula...

Remy hazza said...

chegkaq....
gambaran insan didunia...kekadan memang berat beban yg ditanggung....

Remy hazza said...

inche.....
betul2..... tak terdaya dia nak terbang kalau sampai camtu bebannya....

Remy hazza said...

baguznet...
bro...remy rasa dua dua..... halangan dan cabaran...... belenggu kehidupan dan dilema kehidupan....

Remy hazza said...

cikmar....
hanya hati yg merasainya tahu mentafsir kata2......tapi bagaimana pun...ia tetap perlu terbang.....

Remy hazza said...

kak diana....
betul tu...... kita perlukan sokongan , dorongan dan juga perhatian.....

pinkcolour82 said...

Camne nak bebas tue,,,,sedangkan kita sememangnya tak mampu.....ngeeee ^_^

arin cat said...

pheww..its hard

Eza Faezah said...

kesiannya rama2 tu.. But the words have something that we should think in-depth. :)

TiranaAduka said...

salam remy
Salam maulidurrasul dari tirana aduka

Remy hazza said...

cik mala....
itulah...kekadang beban yg terpaksa kita galas.....

Remy hazza said...

arin....
yup!!! berat sangat rasanya....

Remy hazza said...

eza....
betul...kata2 yg kita sulam dgn kehidupan harian.... sometimes kita akan terasa bebannya....

Remy hazza said...

bro tirana....
salam maulidul rasul dari remy sekeluarga.....

LiNda said...

sangat susah...tapi takde ape yg mustahil kan. Try ur best :)

Remy hazza said...

linda...
betul tu...kita tawakal.... pasti dipermudahkan...

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...berat mata memandang berat lagi bahu yg memikul...:)

Remy hazza said...

mama...
wassalam... betul tu mama..... hanya dia yg maha mengetahui.....

noor liyana said...

memang susah nak terbang klu ada beban..sama juga kita manusia memang susah nak bergerak/hidup klu ada masalah..kena selesaikan lah baik2..:-)

Remy hazza said...

noor liyana
mcm tulah kehidupan..kekadang ada beban yg kita kena pikul...

 

Template blog ilham dari alif ismail