Monday, January 21, 2013

Bukit Broga..... Akhirnya remy jejak !!!!

Salam bertemu lagi semua….
Salam isnin…… harap2 semua ok2 jer……. Remy tak hokey….sebab sengal kaki ….he3 smlm remy pi bukit broga….. teringin nak panjat bila tgk linda dan juga bro Zarul pi hari tu…padahal…bukit broga dari rumah remy tak sampai pun satu jam….. dekat jer…..
Remy pi seawal pukul 5 pagi…. Hajat dihati nak tgk matahari terbit….. tapi harapan musnah…. Sebab kelewatan….. sebab after solat subuh kat semenyeh… we all stuck kat parking area bukit broga tu… jem pulak….. berpusing nak cari parking….. sedar2 dah hampir kul 6.30 pagi…..


So dgn nak naik dan beratur tu……. Lambat lah nak sampai….. hu3…tak dpt tgk matahari naik…sebab dia dah naik dulu….. kena pi lain kali……tapi tetap ohsem kami menerima pancarannya….. remy kan suka menikmati keindahan alam…..terasa betapa kerdilnya dan beruntungnya kita semua dapat menikmati keindahan ciptaan tuhan yg cukup sempurna… 

Remy pi sebab join dgn adik2 remy nie sebab ini adalah event terakhir utk Syafiq…. Ingat tak adik remy yg kena mandi telur hari tu….  sebabnya… minggu nie adalah minggu terakhir Syafiq….. lepas nie dah takde….. Syafiq dah kena pi training utk Inspector police….hu3..lepas nie dah tak boleh buli dia…… takut remy ….nanti kena tangkap…..he3 

Seramai 13 org semuanya dgn 3 biji kereta….. semua adik2 gems dan juga 2 adik angkat indon remy tu….. remy angkut sekali utk merasai pengalaman kat atas bukit tu sebab rest day pun sama…. Happy ler berdua tu….. dan yg hampeh…depa naik dulu…. Tu yg bergambar sakan sebab camera kat dieorg…..
Keindahan bukit broga memang unik….. puncak berbatu lalang yg dah rata dgn pijakan org yg tak putus2 naik setiap hari….he3…. oklah… berada atas puncak tu….. tapi tak sama dgn keindahan dari puncak base camp Gunung stong yg remy pi tahun lepas…… yg tu remy panggil heaven sebab terlalu indah……
Lagi pun kat bukit broga nie dah terlalu crowded dgn org ramai….. sampai nak turun naik pun kena menunggu kat tempat2 tertentu…..mungkin lepas nie remy kena pi hari biasa kut….. mungkin tak ramai sangat…he3…insyaAllah… bukit broga akan remy jejak lagi….. 

So kenkawan semua….. remy nie walaupun tak beberapa stamina…tapi suka jugak layan xtvt camnie….. panjat bukit . gunung dan juga xtvt mcm water raffling tu… he3… teringat masa tu..best sangat !!! tapi itul;ah pengalaman.... tak cuba tak tahu kan.... 
Oklah…sampai bertemu lagi….. remy tak sempat nak BW….. remy mintak maaf awal2…minggu nie pack dgn event….. nie pun remy dah draft awal2…… 

Wassalm….

53 comments:

ishy77 said...

hee..tahniah

Remy hazza said...

ishy77...
he3..dah lama nak pi...akhirnya smlm baru tertunai impian....

WO Orchid said...

Really beautiful scenery..awesome sangat2...nak jugak pegi tapi tak berkemampuan.. :(

Remy hazza said...

WO Orchid....
thanks.....memang cantik tempat tu..... kenapa tidak menikmati sendiri..... tak tinggi pun bukit broga nie.... dlm 1/2 jam dah boleh sampai puncak.....

Cikgu Ma said...

bestnya...untung la remy sesekali leh tgk keindahan alam....

saya tgk matahari atas katil je la...hehe...kat cni siangnya cepat...

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...wah bestnya dpt naik bukit Broga tu n pemandangannya pun cantik2...:)

Nastyna said...

nice!! this one is in my "to go" list, masih belum berkesempatan.

TiranaAduka said...

salam bro remy
Bru ta tau dimana bukht broga tu..erm..tq sudi sharing.

LaLa mhdnor said...

macam best je, nak pi panjat gak bukit broga tu.

tu semua family remy ke?

Ayie Abas said...

salam remy :)

selalu jugak ayie dengar nama bukit broga ni kat tv atau blog sejak beberapa tahun lepas lagi...

Nadia Johari said...

belum jejk lg ke broga ni..

baguznet said...

laaa... bro, sampai sesak kat tempat parking walau pada awal pagi? Dahsyat betul penangan bukit broga ni

3no gr33ny said...

insyaAllah akan hamba jejaki tempat ni pada tahun ini juga

misz_eyza said...

sekurang2nya tercapai gak impian remy nak panjat bukit broga... eyza nie last buat xtvt macam nie masa tahun 2009.

Cho Zila said...

entry lepaihtu akak dah agakni mesti Broga... alah gi lain kali ajakler akak.. teringin nak gi sana gak.. tak penah sampai lagi.. antara tempat yang dalam wish listni..

Remy hazza said...

cikgu ma.....
kat sana...mesti siang awalkan..... tapi kat mana2 pun matahari naik memang cantik....

Remy hazza said...

mama
wassalm.....
mama...best sangat...... lepas tu ramai sangat yg join together gether..... takde rasa takut atau apa.... sebab sentiasa ada org.....

Remy hazza said...

nastysa....
kalau dah ada dlm wishlist...kena segerakan..... best naik bukit broga nie...... takdelah penat sangat.... tapi meriah bila dok ramai atas bukit tu....

Remy hazza said...

bro tirana..
wassalam..... bukit broga nie terletak kat semenyih..... dekat sangat beranang dan mantin nilai.....

Remy hazza said...

lala.....
memang best!!! kalau sapa2 yg suka xtvt panjat memanjat nie... bukit broga pilihan terbaik utk permulaan... tak susah dan tak jauh sangat.....
remy pi sesama kawan opis......dan juga adik indon remy yg berdua tu....

Remy hazza said...

ayie...
wassalam.....bukit broga nie dah kiranya femes disekitar selangor..... memang ramai yg daki bukit nie setiap hari... itu yg jem time parking...sebab waktu gelap dan ada keta yg block jln utama.....

Remy hazza said...

nadia....
harus sampai satu hari nanti......

Remy hazza said...

baguznet....
bro...stuck kat dlm parking...sebab ada keta yg parking tak betul.... so keta semua nak kena reverse, uturn ...dah ler dlm gelap..... tapi mungkin sebab remy pi weekend kut... sampai ke jln luar parking nya....

Remy hazza said...

3nogr33ny....
Amin...remy doakan..... remy pun bercadang2 nak naik lagi....sebab best dan dekat.....

Remy hazza said...

eyza....
he3... dari dulu lagi remy nak naik...sebab kwn2 ckp...best...... view pun cantik......memang puas hati...cuma tak sempat nak tgk matahari naik jer....hu3

Remy hazza said...

cho zila....
ala...nape akak tak kasi tahu awal2...... he3...nie pun tak dirancang...tertiba jer...dua hari sebelum depa ajak join....remy on aje....

hazwan hairy said...

xpernah lg smpai sini..teringin jga nk g wat photoshot..haha

Wak Gelas™ said...

wah tahniahnye panjat broga tuuu, wak pon dh panjat.. pasni nk panjat bromo pulakks.,ahHKss

misz_eyza said...

xpa...lepas nie boleh pi lagi tengok matahari terbit..kena plan btoi2 la remy

Saya Disini said...

cntik kan kat broga ni..sy p bulan 9 tahun lepas...tp xdapt jugak tngk matahari terbit sbb masa tu hujan renyai2...

hana hadi said...

seminggu skalai naik bukit ni boleh kurus :) ramai gak naik bukit

Shida Radzuan said...

bestnya remy :)
shida suka pergi tempat tgi cmni..

Mar Haini Abdul Rahim said...

memang best.. tercabar emosi dn fizikal hihi.. mar pn ske xtvt cmni.. jom kt naik lg heheh :D

Hanif Idrus said...

Gambar menceritakan segala-gala keindahan Bukit Brog aini...

LiNda said...

hehehe..rindunye linda nk naik broga..sekarang ni x dpt nk naik mane2 gunung sebb dah nak kawen.haha. teringin nk gi gunung stong, nk tgok keindahan alam ;)

Syaz Blackrose said...

akk teringin sgt nak naik bukit broga nih tau .. tgk org naik sumer puas hati. seronok
tgk dlm gambar tu ramainyer org..

huhuhu bestnyer..

miz ruha said...

berjaya sampai ke puncaknya...
tahniah... ^_^

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

cantik la view dia

ayut said...

gmbr 1st tu ayut tau remy shoot dr mana..dr atas batu kan???hahaha

Remy hazza said...

hairy...
hairy kena pi... nice sangat view kat atas tu.... masing2 sibuk buat photoshoot...remy snap mana yg sempat jer....he3

Remy hazza said...

wak gelas....
pi bromo lepas nie...lagi best!!! remy pun ada yg ajak ke kinabalu april nie.... tak tahu nk pi ke tak?.... nampak cam best!

Remy hazza said...

eyza....
betul...kalau pi ramai2 camtulah....ada yg lambat... bila ok...keadaan pulak yg menghalang....

Remy hazza said...

saya disini...
not bad.... suka dgn puncak bukit tu...terasa luas pemandangan.....

Remy hazza said...

hanhdy....
kalau tiap2 minggu....memang boleh kurus...... best!!!

Remy hazza said...

shida....
kita naik bukit larut ramai2...3 jam baru sampai...zamn sekolah dulu rajin ler....... lagi best!!!! sebab bukit larut///nyaman.,....

Remy hazza said...

cikmar...
utk yg tak pernah mendaki..... bukit broga pilihan terbaik...sebab tak beberapa tinggi dan kurang mencabar..... bila nak pi tu??? he3

Remy hazza said...

bro hanif...
betul.... menarik sebenarnya pemandangan dari puncak bukit nie....

Remy hazza said...

linda.
takpe...lepas wedding nanti pi gunung stong tu...memang best sangat...... dpt sampai kat base camp pun dah ok..... leh mandi puas2....

Remy hazza said...

kak syaz...
try akak... ok jer naik bukit broga tu..... dan memang ramai org kat atas tu.....view pun cantik....

Remy hazza said...

miz ruha....
alhamdulillah.... best sangat...

Remy hazza said...

kak waniey...
memang cantik view dari atas nie...remy suka yg pic pertama tu.....

Remy hazza said...

ayut.....
he3.... dari bukit kedua.....tapi nampak ohsemkan pic tu..... remy suka sangat...

Mia Liana said...

wahhhh bestnya... tengok dari jauh je ni... huhuhu

 

Template blog ilham dari alif ismail