Thursday, January 31, 2013

Juvana - antara penyesalan dan dendam kesumat

Salam bertemu lagi......
salam remy dari kejauhan....... he3..jauh ker...... tak kisahlah...janji sahabat semua dekat dihati....... jom kita tgk movie yg sedang hangat dipawagam......
buat sekian kalinya remy nonton cerita melayu kat pawagam...... he3.... selalu remy jarang tgk malay movie kan.... tapi kali nie remy pi tgk jugak...sebab remy dulu addict dengan drama bersiri juvana tu...... so bila dah diadaptasi ke filem...remy mesti tgk jugak..... 
apa yg remy boleh ckp...ohsem movie nie...... sambungan dari siri kat tv...tak lari dari konsept drama cuma kali nie dah takde cikgu zakiah...hu3..... so dlm nie heroin dia baru adalah syeera Ajob....isteri daim...cuma dlm nie depa tak kawen pun...just cinta mula berputik.......he3

kisah bermula apabila semua pelatih termasuk botak yg ada di wira bakti dipindahkan ke sekolah baru akibat dari penyelewangan wang dan sekolah wira bakti  diarahkan tutup.... 

pelatih mula menyesuaikan diri dan mulai mengenai kehidupan disekolah baru.... berlaku persengketaan diantara puak wira bakti dan group sekolah baru yg diketui oleh lan todak....

Lan Todak ada dendam kesumat kerana adiknya dulu adalah bekas pelajar di wira bakti......berlaku pelbagai aksi dan juga kisah yg menyanyat hati dlm juvana the movie nie... kisah ibu apek yg tak kesampaian bertemu sehingga ajalnya dan juga kisah botak yg mulai sedar akan kesilapannya dan mula berubah menjadi seorang yg positif.


tapi malangnya perubahan botak tidak direstui oleh apek dan juga ayam.... mereka mula menjadi taiko disekolah baru akibat dari keaadaan yg memaksa dan tidak mahu mereka semua dibuli oleh lan todak dan kuncu2nya yg kekadang cukup kejam membuli pelatih disitu...... paling kelakar kat sekolah baru tu ada beberapa pelatih yg adik2.... korang fahamlah sendiri.....

manakala daim pula mula membina penghidupan baru... bekerja sambil bersekolah  namun cita2nya hampir terbantut disebabkan  majikan tempat berkerja dan juga kisah silam daim yg telah diselongkar olah salah seorg samseng sokolah yg cemburu akibat kemesraan daim dan juga pelajar wanita disekolah tersebut ( syeera ayob ) 


segalanya kemuncak bila salah seorg kuncu Lan todak ditemui mati dan Lan todak mula membuat huruhara di sekolah tersebut pada hari lawatan keluarga... daim pun turut sama berada disana demi utk kenkawan..... bagaimana kesudahan cerita juvana nie...tu korang kena tengok sendiri...betapa brutalnya Lan todak..... bersihkah nama daim? dan apa kesudahannya..... itu terjawab dipenghujung cerita.....

apa yg boleh remy cakap...remy enjoy tgk movie nie..... puas sangat ! sebab kesudahan cerita nie...byk pengajaran dapat diambil..... keberkesanan lakonan botak dan kenkawannya daim dan juga adlin adman ramli sebagai  ketua warden amat berkesan.....
jom tgk Juvana semua....saksikan kesudahannya....

pic :- kredit to google.

44 comments:

Cheq Kaq said...

macam best..tapi cheqkaq cm remy gak..kalo citer melayu ni rase cm rugi duit nk masuk wayang..hehe

misz_eyza said...

filem yg ditunggu2 nie hehe tp tunggu siaran CD atau kt Tv jea laa...paling penting nak tgk botak dan daim hehe...

Pen Biru said...

blom smpat nk tgok..tp dah tau mmg best punyalah

Remy hazza said...

cheqkaq....
tapi sebab cerita nie remy memang suka dulu...tu yg remy layan kat pawagam.....

Remy hazza said...

eyza...
yes...feberet remy...mcm nur kasih dulu..... bila dah enjoy kat tv...mesti nk tgk kat pawagam....

Remy hazza said...

pen biru.....
memang best!!! kalau kita dah tahu jln cerita dari drama lagi....

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...mcm best jer kan cite ni kalau tengok drama mmg best..;)

Ayie Abas said...

assalamualaikum remy...:)

dlm drama dulu ayie x berapa berkenan dgn zahiril adzim...mungkin krn dia x berapa di kenali masa tu...tapi skrg dia dah terbukti antara pelakon pelapis yg sgt berbakat...lakonan dia memang terbaik...

dan johan asari juga dah lama ayie nk tgok dia berlakon filem...

Mar Haini Abdul Rahim said...

ishh lama xtgk wyg neh.. cm nk tgk je cte ni.. dlu mmg pminat setia drama ni~

inche hlovate said...

nak tengok la nti

diana said...

ramai kata best..maknanya memang best la..nak tengokkk..;)

Hanif Idrus said...

Aku baca pun dah meremang bulu roma..mesti best cita ini...

Remy hazza said...

mama
wassalam....memang best d=movie nie...sambungan dari siri drama...kesudahan pelatih wira bakti....

Remy hazza said...

ayie...
wassalam.... zahiril tu ada karektor...... cool aje cara lakonannya.....tapi best!!! tgk dlm bunohan.....
johan tu rasanya bnie filem pertama... sama jer karektor seperti dlm siri dulu...cuma kali nie dia dah insaf.....

Remy hazza said...

cik mar...he3...mak remy lagi ler...rasanya dah hampir 20 tahun lebih tak tgk wayang...remy bwk juga pi tgk.....he3

Remy hazza said...

inche...
selamat menonton...best movie nie....

Remy hazza said...

kak diana...
tak lari dari siri asal..terasa cam sambungan jer..... semua watak ada...kecuali cikgu zakiah....dan warden dulu.....

Remy hazza said...

bro hanif.....
kalau peminat setia siri juvana dulu...mesti kena tonton kesudahan cerita nie......

Diana Azis said...

Salam Remy..diana pun tengah tggu turn nak tgok :D

Wak Gelas™ said...

ituari pon wak dh tengok muvie Bunohan, tp download torrent je tapii..,iHHIkks

Nastyna said...

saya tak pernah tengok drama dia, so tak tau ler. hihi

Remy hazza said...

diana....
enjoy the movie.... pasti puas hati....

Remy hazza said...

wak gelas....
kat mana2 pun ok...he3....
bunohan tu cerita menarik...remy suka sinematografi..... cantik sangat

Remy hazza said...

nastyna...
tgk kat you tube jer...kisah sekolah budak2 jahat..... tapi best!

deno said...

belum tengok lagi.... huhu

aNiss :):) said...

WAH ! teringin nak tengok !! nak tengok botak berlakon. hehe

TiranaAduka said...

tak dpt nak menonton ta ni.

Remy hazza said...

deno....
nanti tgk cerita nie tau...best!

Remy hazza said...

aniss...
kali nie botak cool aje.... watak2 lain lebih menonjol...masing2 ada kekuatan....

Remy hazza said...

bro tirana...
insyaAllah bro...nanti dah kuar CD bolehlah tengok....

Nasz said...

saya belum tengok lagi movie ini. lagipun, memang lama tak tengok movie sejak Mayeesa lahir ni. Takkan nak bawa baby masuk panggung kan? hahaha.

From,

Nasz

www.mohdnaser.com

Remy hazza said...

nasz....
betul tu bro...tak leh bwh mayeesa masuk....he3....

Leeza dayasari [santai leeza] said...

okie... cuba cari masa nk tgk. siapkan buku rekod mengajar n tanda buku murid yg ada 4 bandle tu... then sergah panggung. :-(

My Life's Journey said...

hihi bang remy nie...leh jd penhulad movie n drama ..bangga umi. tapi cter ni mrmng mcm best bang ..ntah biler nk thok movie ni ..uhaaaaas

Mohd Selim Zainal said...

cerita nie dulu mselim3 masa drama di tv minat tgk x miss...bila dah di filem kan x tahu best ker x?...suka kat watak botak...

mselim3

pls: saya buat segmen , kalu sudi silalah join k....

Aien Alien said...

filem ni memang best..hehe. tak rugi tengok..kita pun sebenarnya jarang layan malay movie ni.

lan todak tu macam over lak..tapi mungkin itu cara sharnaaz nak jiwai watak kot. tutup mata jelah kan...elok jadi cool macam botak sudahlah..hehe. :D

ishy77 said...

remy kata best, tapi kawan kata tak best...adess...mcm mne nih?
nampaknya tggu download la ...hehehe

Remy hazza said...

leeza...
selamat menonton nanti.....

Remy hazza said...

umie...dulu masa drama juvana...abg memang tak miss...tu yg dah kuar panggung...nak jugak abg tonton...tadi pun siap promote kat kenkawan cerita nie...tu dia...mlm nie 8 org pi tgk..... he3

Remy hazza said...

mohd selim...
remy tgk movie nie mcm drama jer...... tak lari langsung suasana dan teknik gambar...watak pun masih ramai yg kekal.... tapi botak ngan kenkawan memang best!

insyaAllah akan remy join nanti segmen tu....

Remy hazza said...

aien dah tgk ye...
best kan.....tapi karektor lan todak tu buat kita benci sangat kat dia..... memang sesuai sangat sharnaaz berlakun tu....

Remy hazza said...

ishy77..
so far kenkawan remy kata best...remy pun suka...sebab dulu dah tgk drama kan...nak juga tahu kesudahan cerita nie.....

Ez-1 said...

Juvana terbaik! :)

QasehnyaRania said...

filem belum tgk lagi..

remy pernah makan telur pindang?

 

Template blog ilham dari alif ismail