Sunday, January 6, 2013

tempura Durian..... Ohsem nya.....

Selamat berhujung minggu semua... kita bersua lagi.....
  mekasih kerana sudi singgah kat sini.... walaupun hujung2 minggu hari utk berehat........
sama ngan remy....... cuti seminggu sekali jer.... masa yg ada kena manfaat sepenuhnya.... so sebelum remy keluar berjimba hujung minggu nie remy nak kuarkan satu entry yummy2....
masih ditempat yg sama..... ice room Nilai Square nie...remy dah rajin kesana... tak tahulah...tarikan yg kuat...lagipun tak semak sangat pemandangan.... suasana tenang kat dlm tu...dan makanan dia pun boleh tahan...... tapi apa yg remy nak cerita kali nie adalah..... satu lagi menu yg cukup ohsem kat sini..... nak tahu apa???
nie dia.... tempura durian..... oh marvelous!!!! kalau org lain sibuk dgn durian crepe...... remy nk cerita pasal tempura durian pulak........remy tak mkn durian...tapi remy rasa sikit... memang terbaik...sebab my laling kata sedap sangat !!!! isi durian yg melted dalam tepung tempura yg panas2..... memang terasa sangat keharuman durian tu..... tu yg remy yg tak suka durian pun rasa jugak... not bad!!!!
sedap..... tapi secubit ler remy rasa... he3
menu lain seperti biasa..remy tetap setia ngan nasi goreng belacan dan tomyam tu manakala snow ice...remy ambil yg mango..... manakala my laling cam biasa ..assam laksa dan juga yam snow ice.... tak cukup dgn tu...remy mkn telur separuh masak lagi...he3...mau terbongkang lepas tu...tamak sesungguh....he3....
so korang boleh ler try kat ice room nie.... tapi ada satu menu lagi yg remy nak cuba lepas nie.... fried noodle with prawn tu...nampak menarik sangat sebab tgk ramai yg order..... so mesti menarik kan..... so kena pi lagi ler lepas nie...... he3
sampai jumpa lagi semua... selamat bercuti hujung minggu.......
wassalam.


51 comments:

Cikgu Ma said...

nnt nak pergi la...buka malam je ea? 4 tahun dok nilai x sempat pergi...hehe

misz_eyza said...

lapaqqqqq....

~Beb~ said...

eh sedap nye tgk telor separuh masak tuh. brape lama dah fm x mkn. lama sgt2 dah. yg lain tuh mmg sedap la. tp yg 1 tuh.. auftttttttttt! nk now!

3no gr33ny said...

silap tgk msa tengah kelaparan

Miss Xyz said...

burpp, hurm kenyangnya tengok gmbr2 ni semua. Kenyang sangat~

Ayie Abas said...

salam remy :)

restoran hijau duniaku nih...haha

dekorasi yg tenang...makan pun santai dgn menu2 yg ohsem.

tempura durian tu ayie baru tau ada menu spt tu...kreatif tukang masak yg buatnya.

Azian Elias said...

wowww..tempura derian.. cam bestnya Remy.. sud try lah kann..

miz ruha said...

sedapnya... nyum nyum...

Mas Zull said...

assalamualaikum remy....sedapnya asyik n3 makan jer ni yg jadi lapar jer...:)..:)

ishy77 said...

hehe..lepas ni fenomena durian tempura pulak ke?? homaigoddd!! xbleh blah..kne cuba jugak mcm ni...tq bgtau cumchef yeah

MawardiYunus said...

Ya Allah sedap nye makanan2 kt atas... menguji kesabaran betol huhuhu

Si Matatajam said...

Mmg nampak Tenang la kat situ..mesti santai ja bila menjamu selera kan Remy..

Remy hazza said...

cikgu ma....
siang pun bukak...
cuma dulu remy ingat kat sini ada snow ice jer...rupanya...semua makanan ada...

Remy hazza said...

eyza....
he3...ala cian nyer......

Remy hazza said...

Fm...
he3...telur separuh tu yg menambat selera...remy pun dah lama tak mkn...tertiba nampak...tu yg terus sambar...lepas tu telurnya perfect cook pulak tu...just nice ...tu yg sedap sangat

Remy hazza said...

3nogr33ny...
jangan lerr silap tengok...he3..
kalau berkenan ambil jer...

Remy hazza said...

miss Xyz..
kalau dah kenyang , jgn lupa ucap Alhamdulillah.....

Remy hazza said...

ayie...
wassalam ayie....
itu lah...tempat yg tenang.... tak busy dan parking berlambak..... sebab the only restaurant kat area situ.... mlm parking berlambak.... tak perlu risau...

menu baru...kena cuba...menarik sangat durian tempura tu...

Remy hazza said...

kak yan...
he3...remy tak suka durian...tapi remy try jugak... sedap... sebab isi durian yg panas melted dlm tempura tu..... rasa durian yg manis2 plus rasa tempura yg masin.....

Remy hazza said...

miz ruha...
alhamdulillah..... kenyang sangat....

Remy hazza said...

mama...
wassalam... he3... entry mkn2 kat tempat kerja tak mula lagi.....
15 jan baru ada sampling....

Remy hazza said...

ishy77.....
memang tak boleh blah.... try buat kat rumah.... ambil isi durian..... celop dlm tempura pastu goreng garing....... emmmm... terliur kejap!!

Remy hazza said...

mawardi....
he3... sampai camtu sekali ya... kalau dah diuji ..apa lagi... jom pi mkn kat sana.....

Remy hazza said...

k M...
betul tu kak.... tenang jer kat sini.... pastu mood ceria dgn hijau apple tu....
service pun pantas...yg yg penting rege murah.....set dinner... nasi goreng , tomyam dan snow ice tu cuma rm 10.90 jer

diana said...

akak lapar ni remy...akak telan kamu nanti...hahahah

cci said...

wah.. look so yummy.. lapo terus..

Warna Warni Kehidupan said...

tempura durian pun ada jugak eh.. tak tau pulak.. satu pelajaran baru ari ni huhu

Embun Melati said...

Jeles Remy makan sedap2..huhuhu

Wak Gelas™ said...

Salam bro remy, tahniah anda menang GA wak, sila emel nama dan alamat sebelum 9 Januari 2013 (Rabu tghari) yee..,

wakgelas@yahoo.com

hana hadi said...

semua ni untuk berapa orang makan. macam 2 orang?hehe

Remy hazza said...

kak diana....
he3... jgn ler telan kita...... nanti kita hantar sikit....

Remy hazza said...

cci....
he3...lapar.... kesian nyer.... kena pi cari makanan tu....

Remy hazza said...

warna2 kehidupan...
ade...remy baru perasan dlm menu...tu yg terus cuba...not bad...sedap!!!

Remy hazza said...

embun melati...
mana ada.... mkn biasa2 jer tu....

deno said...

perghhhhh.. bestnyeeeee... deno dah la suka durian! jeles T_T

boni kacak said...

tempura durian? wah.. macam menarik je tu...

My Life's Journey said...

ai ya yaiiiiiiiiiiiiiiii ..iceroommmmmmmmmmmmmmmmm memang sedap ..

sayangnya kat sarawak tak de la bang ..sob2 ..

Remy hazza said...

wak gelas....
alhamdulillah......
terima kasih...... nanti remy emailkan particular kat wak....

Remy hazza said...

hana...
he3... memang utk 2 pun....

Remy hazza said...

BRO BONI...
memang menarik...rasa pun boleh tahan bro...sedap !

Remy hazza said...

umie...
ala cian nyer...nak kena turun kat semenanjung ler..... harap2 nanti kat sana ada bukat outlet dia.....

Mar Haini Abdul Rahim said...

terliuq nyaaa cek tengok.. lapaqq tiba2 :D

TiranaAduka said...

salam bro remy
Nampak berselera dan menarik.

TiranaAduka said...

sib baik lepas pekena roti sardin tadi.huhuhuhu

Remy hazza said...

cik mar....
he3... tertiba boleh lapar ye..... camner tu.?

Remy hazza said...

bro tirana..
wassalam bro !
alhamdulillah... rezeki yg enak...boleh tahan mkn kat sini...

roti sardin pun sedap tau...... tertiba remy pulak yg terliur....he3

shidaR said...

seronoknya mkn2 haihhh jeles shida tau remy ~!

Remy hazza said...

shida....
he3... mkn sekali sekala jer..... tak pi selalu...nanti pokai sebelum waktunya.....he3

Leeza dayasari [santai leeza] said...

kelihatn enak giler.... hmmmm
yummmy der..

Remy hazza said...

leeza...
harus...memang terasa durian tempura tu...

||aLeaSaRa|| said...

remy sbt ttg durian,kwn akk baru2 ni dia dpt free durian crepe dua packs.satu tu dia mkn n satu lagi konon smpn nk bg akk.2 hr lps tu baru dia teringat.sblm nk jmp akk,dia cubalah cuit skt nk rs elok ke tak.

then dia call...."akk..sori...dh jadi tempoyak crepe" ^_^

 

Template blog ilham dari alif ismail