Sunday, January 20, 2013

bondi - bila bebek dan ayam terbakar.....siomay pula menambat selera

Selamat mlm semua.......
penat sudah badan2 remy siang tadi...... maklumlah..... gigih mendaki walaupun dah tak larat dah......hu3  remy pi mana tu ???? tunggu bsk baru remy ckp......he3
 oklah kali nie masih dgn entry yummy2..... yummy2 biasa jer..tapi meriah sebab remy spent time dgn adik2 indon remy nie... bukan berdua tu..... tapi dah lima dah.... amanah yg diberikan yg remy kena jaga kesemuanya...... what to do ???? sebabnya...yg dua lagi tu.. gilang sama panji...abg angkat dieorg dah excident.... patah kaki dan tangan.....so mungkin dah takjumpa lagi dgn adik2nya.....

So . pihak pengurusan mengamanahkan remy menjaga kesemuanya termasuklah dgn yg sorang lagi tu si Imam.... sebab imam nie takde abg angkat tapi dijaga oleh En zul... Org yg penting dlm pengambilan pelajar nie...well.... jadilah kite org 6 jahanam..... he3
so nak jaga semua , nak pantau...remy tak sempat kut..... so pandai2lah dieorg jaga diri....... kalau ada masaalah baru cari remy.....bebudak nie ...bukan suka sangat kita kontrol.... lagi dieorg nak bebas.....

oklah... sebab dah jadi 6 jahanam..... remy bawaklah kesemua pi mkn2 hari tu...... lepak kat bondi...area rumah dieorg jugak..... kemain lah punya happy bebudak tu...ye ker happy????  terpaksa sebenarnya......sayes remy ckp... batch kali nie tak mcm batch2 yg dulu.... kali nie lain mcm sikit..... tak mesra mcm dulu dulu......mungkin sebab depa dah rasa tak selesa dikongkong...so byk jugaklah rules yg depa langgar......merayau sana sini.....
well remy cuma boleh nasihat jer..... kalau tknk dengar dan still nak melampaui batas..... remy tak boleh buat apa.....anak org..... kalau anak2 kita mungkin boleh dipukul atau dikawal.... ini bebudak yg tgh remaja ......gasaklah...... jgn sampai remy kena menghadap pihak pengurusan sudah.....

oklah... melalut pulak remy...... mkn kat bondi...pilihan pertama remy mestilah nasi goreng bebek bakar...sedap... manakala yg lain2 ada yg nak ayam bakar...ayam penyek.... gado2...dan yg paling menarik adalah siomay...... best sangat... selalu remy tgk jer nama menu tu tapi tak tahu camner...tapi bila adik2 nie order..mak ai... sedap.... ala ala yong tau fu tapi berkuah chili dan kacang.... menarik sangat....siap ada wantan dan tauhu stuff wt fish cake lagi.....


utk air.... cam biasa... ice lemon tea pilihan remy.....manakala 5 adik2 tu setia dgn susu ais dan lupa lak... remy pi bersama iqbal... bff remy yg sorang tu.....alhamdulillah..... semua kekenyangan..... remy blanja ......bersedekah dgn adik2 remy nie...... bagi seronok sikit....

Kenkawan semua.....jom mkn di bondi.... rasa indonesia cuisine...... he3.... restaurant tepi jln jer...mcm kedai tomyam..... tapi best!!!!
sampai ketemu lagi semua.....terima kasih kerana sudi membaca coretan remy...... amat remy hargai.....

40 comments:

Nadia Johari said...

kalo p blog remy mmg tunjuk mknn je..hehee..lpo

Ayie Abas said...

salam remy :)

cantik gambar2 dlm entry nih...terang dan jelas walaupun ketika waktu malam

afifudinsohaini said...

banyaknya makanan..lapar balik..hhehe

potia casadelarossa said...

wah... enak ya...

Eza Faezah said...

Ala, susahnya kalau tak dapat ditegur.. Hm, mmg nampak muda dorang tu.. sepatutnya dorang bersykur abg remmy jaga dorang.

* makanan kat entry ni, memang kasi Eza lapar okey. Siyesly. :P

Hanif Idrus said...

Pagi2 merayau buat aku jadi lapau...hehehhe
Bila remaja memang ada berontakannya...hehehe..terutama lelaki..layan ajer...hahaha

ishy77 said...

aik, entry mcm melepas rasa je nih.. hehe.. yela..anak orang.. kalo anak ayam dah kne rotan dah...sabar2 ye.. mesti letih melayan nih. :)
*bebek tu itik kan?

ayut said...

ank org kan remy..hihihi..hope dyorg sukses la.. :) jom mkn!pepagi dtg sini nmpk makanan la plak..adehhh..hahahha..

Cik Rongoks Ika said...

makan ! makan ! dan makan ! hehehehe

Cho Zila said...

nampak pun sedaptu remy.. kalauler dekat nak akak gi nyer.. rasa sedikit kelainan.. akak suka kedainyer sederhana tapi rasa sedap.. idakler berdebar masa nak bayarkan.. kalau dah kedai grandkan, masa nak bayo tu mengeletar gakler takut over budget...

hazwan hairy said...

haha adoi mknan!remy mohon blnja...

Cheq Kaq said...

kenapa tetiba perut cheqkaq berbunyik ni..hahahaha..lapar laa wey tengok entry remy ni

Kancil 8349 said...

perut aku dah berbunyi tengok gambar makanan nie...

kancil dah kembali...mohon maaf sebab dah lama ndak singgah sini

Warna Warni Kehidupan said...

ohh...yummy.. dah la tak kuar lunch ri ni..

misz_eyza said...

waa remy bawak adik2 makan makanan selera mereka yea...

Remy hazza said...

nadia....
he3..... blog mkn campur xtvt...

Remy hazza said...

ayie...
wassalam...... pic biasa jer tu..... mungkin sebab dekat kut....

Remy hazza said...

afifudin....
he3.... tertiba rasa lapar ye.....

Remy hazza said...

potia...
not bad..... rasa indonesia sebenar.....

Remy hazza said...

eza...
kekadang dieorg tk suka nak ikut rules sangat....tapi itulah...tanggungjawab remy besar...kalau tak diamanahkan... remy tak kisah.....

Remy hazza said...

bro hanif....
so far remy layan jer... malas nk tegur2.... bila tegur depa ckp remy suka kontrol.... tapi bila tak di tegur.... depa lupa diri...bila dah berkawan... mula la langkah panjang..... kul 2 3 pagi dok merayau lagi.....

Remy hazza said...

ishy77...
he3... entry lepas rasa??? rasanya betul.... kekadang remy letih nak layan.....sebab batch kali nie kurang appreciated sikit dgn apa yg kita buat...kalau yg dulu..... hari2 jumpa...boleh gurau2...tapi yg nie.....bukan remy jer rasa...tapi staff lain pun kata tak mesra.....

Remy hazza said...

ishy77...
lagi satu...bebek tu memang itik..... sedap!!!

Remy hazza said...

ayut....
he3.... anak org yg susah tu......tapi amanah dah diberi...remy buat yg termampu...tgk2 dari jauh jer.....

Remy hazza said...

cik rongok!!!
he3... makan.... makan..... kenyang!!!!

Remy hazza said...

cho zila....
he3...betul tu..... gerai rege biasa jer nie.....kalau nasi goreng bebek tu dlm rm6 jer...... standard gerai tepi jalan....

Remy hazza said...

hairy...
boleh aja...... moh turun ice room nilai malam nie.......ade mkn2.....

Remy hazza said...

cheq kaq....
takpe...mlm karang kita pi bondi...... he3...kat inti college tau!!!!

Remy hazza said...

kancil....
sian nyer lapar.....
welcome back kancil...dah lama tak bersua....

Remy hazza said...

ww kehidupan....
ala ciannyer...jgn di biar perut kosong... remy hari nie dah mcm2 masuk...ade sampling tadi.... mee rebus, laksa johor...nasi ayam madu.... semua dah telan....

Remy hazza said...

eyza....
he3...depa laju ler makan.......selera dieorg.....

Mas Zull said...

assalamualaikum remy....wah memang sedap jer tengok...:)

Nastyna said...

I was hungry, now hungriER. hahah

TiranaAduka said...

naik triumph bwak bebek dan ayam terbakar 1 disini.tq

Remy hazza said...

mama
wassalm....
boleh tahan rasa masakan indonesia kat sini...... terutama bebek bakar tu....

Remy hazza said...
This comment has been removed by the author.
Remy hazza said...

nastyna....
so sad to hear that..... sorry...nanti remy sent sikit ke berlin tu.....he3

Remy hazza said...

bro tirana....
hu3.... nak ikut jugak.... makan bebek bakar atas triump....ohsem tu!!!

Mar Haini Abdul Rahim said...

siomay cm bes je.. kena try neh.. hihi cm lwk je, tgh mhayati remy cte sal budak2 tu, gmbr2 makanan tu menggugat jiwa tol.. :D

Remy hazza said...

cik mar.....
he3.... siomay tu memang menarik....remy pun dapat rasa sedikit jer hari tu.....

 

Template blog ilham dari alif ismail