Tuesday, January 15, 2013

uncle lim's..... miss your laksa !!!!

Salam bertemu semua.....
salam mesra dari remy........ menghadap dua sampling hari nie...pergh!!! berbuih....... tapi layan jer.......
firstly mintak maaf kalau BW remy berterabur hari nie....... mana yg sempat jer remy singgah.......
Tapi remy akan kejar mana yg tertinggal nanti..... InsyaAllah...so terima kasih semua sebab masih sudi lepak kat blog remy sambil layan entry2 terbaru.....so kali nie remy nak cerita pasal hujung minggu hari tu...... remy jenjalan kat the curve , Ikano ....nak cari sesuatu utk mu laling tapi tak jumpa pun...rege tak munasabah....last last balik singgah kat jusco Taman equine.... berlambak ada.....
Tapi satu jer yg best..... remy dapat melepaskan rindu kat uncle lim's......  miss his laksa so much!!!! dah lama tak makan...... so bila dah dapat...... it's heaven kejab...... he3..... uncle lim's nie terletak kat ikano power centre tu...kat level paling bawah ...... 
Remy suka laksa uncle lim's sebab taste not bad dan meriah...... kira berbaloi lah....... rasa pure assam laksa.....tapi sambil sebelum mkn laksa tu remy belasah karipap ikea dulu...mkn time panas2 memang best!!!
Air pulak semestinya remy ambil cendol..... boleh tahan rasanya...cuma dia serve dalam gelas...kalau dlm mangkuk cam ABC.... sure lagi ngancem kan...... menu lain kat sini pun ohsem jugak...... terutama nasi lemak dan mee curry ataupun uncle lim's laksa......
So korang yg peminat setia laksa cam remy yg boleh dikatakan hantu laksa...... boleh ler pi try kat situ......  kalau tak pun pi aje kat little penang cafe kat the curve..... sedap jugak...cuma that day remy nak uncle lim's jugak...sebab dah rindu....... he3
Jom makan laksa semua...... sampai jumpa lagi.......
wassalam.....

31 comments:

Embun Melati said...

Perghhh nampak sedap sangatttttt

Cikgu Ma said...

laksa teluk kechai, kedah unik gak..ada sambal kelapa...try la bila turun alor star ^_^

Remy hazza said...

embun melati.....
he3..... memang best!!!!

Remy hazza said...

cikgu ma.....
ho3... laksa kedah lagi ler best!!!!! tak sampai sana pun remy dah terliur......

diana said...

remy memang suka makan laksa ye??

Remy hazza said...

kak diana....
hu3..... laksa memang feberet...satu keluarga remy memang suka dgn laksa...... menu wajib kalau semua berkumpul....

hazwan hairy said...

ari ahad kmrin dulu ada g sini feeling2 kat beijing..haha

hazwan hairy said...

ari ahad kmrin dulu ada g sini feeling2 kat beijing..haha

Remy hazza said...

hairy...
ahad ye...... remy pun hari ahad jugak....tapi tak perasan hairy.......he3

Ayie Abas said...

salam remy :)

aha...karipap, laksa dan cendol...mcm remy tolong mkn kn utk ayie jer tu...haha :P

Remy hazza said...

ayie...
wssalm ayie..... he3...nak tlg mkn byk kali pun boleh ayie...... mesti remy boleh tolong.....

Syazana Nazri said...

ahhh. dah terliuq dah ni! hehe

Warna Warni Kehidupan said...

nampak pekat dan merangsang selera... pergh... lau singgah belog ni mesti lapar.. haish..

misz_eyza said...

nasib baik eyza baru lepas makan laksa..tak la mengidam tengok laksa uncle lim tue hehe...

Remy hazza said...

syazana...
he3...jgn macam tu...basah blog remy nanti......

Remy hazza said...

ww kehidupan...
he3...
bloh mkn2 camtu lah.... ala sikit jer tu...... laksa jer

Remy hazza said...

eyza....
apa apa pun ...laksa mak remy jugak yg paling best...air tangan ibu..... hu3...tertiba rasa nak balik kampung....

shidaR said...

tang makan xleh mnahan tu heheesedapppp :)

Remy hazza said...

shida...
sapa kata laksa tak sedap...rugi ler...... he3

Nadot said...

Serius laksa tu nampak sedap gila... boleh ar try kalau jumpa Uncle Li,'s ni (^_^)

nadot.my

Wirda Amir said...

emmm..nyumm nyumm...

rasa lapar la plak...

Mar Haini Abdul Rahim said...

rege x munasabah.. haha lawak je.. uishh kecur air liur nengok laksa !

Remy hazza said...

nadot....
uncle lim;s byk cawangan...... kat subang parade pun ada.....

Remy hazza said...

wirda...
sorry !!!!!

Remy hazza said...

cik mar...
remy memang hantu laksa.... kalau jumpa jer...mesti nak try.....tapi sofar litle penang cafe the best!!!!

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

tgk pun sedap :-)

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...mmg nampak sedap la...:)

Remy hazza said...

waniey...
he3... not bad rasanya.....

Remy hazza said...

mama..
wassalm... boleh tahan mama.....

Si Matatajam said...

Adoi kecoq ayaq lioq ni tengok laksa tu

Remy hazza said...

kak m....
tapi tak leh lawan laksa airport!!!! murah dan pergh!!!!

 

Template blog ilham dari alif ismail