Monday, January 28, 2013

Ice Room dan hari hari yg dlm kenangan

Salam bertemu lagi semua....
hai..... dah dua hari remy tak hapdet entry..... pweeeet!!!!!
traffic remy turun mendadak...... utk sabtu dan ahad...... bukan sebab takde entry atau bahan.... bersusun..... tapi sebab masa remy terhad sangat......
sebenarnya parent remy dtg dari kampung...... so kalau mak ngan abah mai dan juga adik girl remy tu dtg..... apa lagi...berjimba2 kiteorg semua....... susah nak dok kat rumah....... jenjalan cari mkn aje la.... agaknya remy nie ikut parent jugak..... enjoy makanan...so ada jer  nk yummy2.... oklah... yg tu remy hapdet dlm entry akan dtg.....ok...
so kali nie remy nak hapdet cerita minggu lepas...... majlis yummy2 bersama adik2 gems remy tu.... mungkin yg terakhir buat adik gems remy yg sorang nie.... sapa lagi kalau syafiq.......tapi majlis nie ada dua intipati..... nak meraikan syafiq dan juga hajat salah seorg adik gems remy nak blanja kenkawan yg rapat semua yummy2....
oh mkn free remy rupanya...... thanks zati..... sebabnya zati dah disahkan jawatan tetap kat tempat remy.......Alhamdulillah...semoga bertambah2 rezeki tu nanti.....
tempat yg menjadi pilihan.... green house lah..... mana lagi kalau bukan kat ice room @ nilai .... mood memasing tengah ceria walaupun bersulam duka sebab lepas nie syafiq dah takde....... al the best la syafiq..... selamat menjadi inspector gadget ! he3..... selamat pi training kat pulapol tu...... lepas nie dah ada kuasa..... jgn salah guna kuasa tu........ he3...tapi tlg kenkawan takpe..... boleh???
menu pilihan ramai ada pelbagai rasa.......bersamalah deretan snow ice yg pelbagai perisa dan pelbagai warna..... remy setia dgn mango snow ice. tambahan menu remy ambil snack yg ada snow ice serta deep fried tofu hot and spicy... oklah rasanya.... manakala main dish remy try menu yg belum remy mkn...ingat tak dulu remy ckp remy nampak org selalu order spicy dry mee with prawn..... ok!!!! ohsem jugak rasanya.....
antara menu adik2 yg lain...ada yg ambil nasi lemak... lamb steak...laksa mihun sup....chicken chop .... fried rice..... dan pelbagai pilihan minuman serta makanan iringan...... penuh semeja...... meriah semuanya...... pastu pakat tersandar kekenyangan....... berkat zati blanja ler tu..... kena habiskan..... rezeki....
so lepas tu kita org ambil pic ramai2...siap guna tripot lagi......
abadikan last pic together...... geng jimba2...abg dgn adik gemstwo... yg pertama remy tak rapat sangat...... mungkin sebab remy tak induct dieorg kut..... yg kedua memang rapat..... dan yg best... semua sekepala..... walaupun kekadang ada yg naik kepala...he3
 so thanks again to zati for trip us the ohsem meal...... selamat berjuang syafiq dan utk sahabat semua.... enjoy the pic......ok !
dan nak tahu .... minggu lepas jugak gems 3 dah masuk..... ada 13 org kesemuanya..... 11 wanita dan 2 lelaki..... cantik2 dan encem2 semuanya..... 
welcome to BAC lah semua.... selamat mencuba nasib disini..... ada rezeki..... leh jadi kakitangan tetap kat sini.... InsyaAllah.... all the best semua !!! 

41 comments:

misz_eyza said...

ice room lagi remy...yummy yummy...bila nak belanja eyza pulak makan kat situ hehe...

Ayie Abas said...

salam remy :)

klu ayie mkn depan awek tu yg rasa malu sikit tu...hehe

Hanida Moss said...

sejujurnya.. saya tak pernah pergi ice room lg. x tau ape rasa. hehe

sabella mohamad said...

eh best ke aa ?? bella tak pernah makan lagi kat situ . harus terjah ni ! :D

Kancil 8349 said...

ndak pernah lagi ke sana...tengok nie dah buat kita teringin ke sana...terima kasih remy

Hanif Idrus said...

Kalau Remy dah berkali-kali kata Green House ni sedap..konpem sedap!!!
Aku kalau ada masa ke Nilai sure aku singgah sana dulu

Aien Alien said...

seperti biasa yummy yummy. hehe.


ice room lagi ya abg remy...macam2 ada ingatkan yg sejuk2 je ada.. :D

Remy hazza said...

eyza....
boleh aja...nanti honeymoon kat nilai 3 tau...he3.....

Remy hazza said...

ayie...
wassalam....
malu ye....... makn aje...... yg penting jaga batasan......semua tu adik2 remy jer.....

Remy hazza said...

hanida...
kena try satu hari nanti.... remy tak sure rasa dia cosistent atau tak kat outlet lain... so far kat nilai ramai yg ckp sedap...

Remy hazza said...

sabella....
harus...usah ditunggu lagi......he3

Remy hazza said...

kancil....
jauh tu nak dtg..... tawau ke ice room...harap2 kat sana ada outler ice room tu.........

Remy hazza said...

bro hanif.....
he3...tekak remy semua sedap bro.....tolak batu ngan kayu jer....
tapi oklah mkn kat sini....terutama nasi goreng belacan dgn tomyam tu...

Remy hazza said...

aien...
he3..same place...yg tu yg paling hampir dan happening.....he3... menu pelbagai kat sini....

arin cat said...

sodapnyer mkn!!!!!!!!!!

Remy hazza said...

arin...
he3.... boleh ler...janji free..... kwn batar...

hana hadi said...

mcm kedai tu dah ditempah khas ja.hehe sedap la snow ice tu. suap skit :P

3no gr33ny said...

kecur air liur..baru lepas bersukan dan kelaparan..huhuk

~Beb~ said...

sll btol remy mkn kt sni.. ni nk kne repeat blk nih, dh lme sgt x mkn sni

Remy hazza said...

hnahdy...
kita org serbu jer.....nanti remy suapkan kalau tangan sampai....

Remy hazza said...

3no gr33ny....
hu3...siannya dia......jemput makan....

Remy hazza said...

fm...
he3..itu jer yg mampu......tempat lain mahal.....he3

Wirda Amir said...

salam Remy....

ada yg naik kepala...?itu yang tak tahan tu...hehehe...mwsri Remy n baik sgt orgnya...

enjoy...nyummyyy...

Remy hazza said...

wirda....
wassalam... takdelah sampai teruk camtu....... he3..... ada kekadang yg gurau kasar jugak.....sebab remy nie depa anggap cam kwn rapat......

deno said...

pergh... menyelerakan betul! :)

GaRy™ said...

perghhh... macam sodap je.. lapar lak tengok makanan ni semua.. huhu...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hadoi tergoda nengok semua makanan tu..nyummy..tambah sedap la bila org blanja kihkihkih

Nastyna said...

sedap2 nampaknyer foods sana, tambah la sedap kalau dibelanja kan.

Remy hazza said...

deno...
sikit aje tu..... mai mkn sekali....

Remy hazza said...

gary...sabar tau...dtg pagi besok...lagi byk makanan.....

Remy hazza said...

waniey...
betul tu...kalau org belanja...jgn byk complain.... makan jer,,,,he3

Remy hazza said...

nastyna...
he3.... kat sana mana boleh mkn snow ice.... tak terbukak gigi nanti...... sejuk!

baguznet said...

kim salam kat zati ye bro?
:D

Remy hazza said...

boleh aja bro...dia pun single lagi..... zati yg tudung pink tu tau.....comel lote...org kedah....

Nadia Johari said...

ade wat gems ke..mesti yang amik kos memsk je erk..kalo nad nk msuk leh..hehe

Remy hazza said...

nadia..takde lah...
geng gems yg masuk semua pelbagai bidang...bio ada..sains marine pun ada....

ayut said...

ice room again...mkn dan terus makan!huhuhu ^^

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...mama kalau dtg blog remy mesti gemuk lama2 sbb ada je gambar makanan yg sedap2...:)

Remy hazza said...

ayut....
he3...ice room yg sama..tapi menu bertukar....he3

Remy hazza said...

mama...
wassalam...remy nie mama...dah mcm dipam2...... hu3..nak kena start diet balik......

||aLeaSaRa|| said...

akk kan time jumaat bos bg lunch break lama.mmg ofcemate berdesup je nk makan kt ice room.pilihan dia sllu bihun seafood tomyam lagi dan lagi dan lagi.mmg dia tak yah ssh2 tgk menu.tp mmg sedap,kuah pekat.

akk lak suka gak chcknchop kdg2 ns grg kg walla smbl belacan sllu mta extra.

 

Template blog ilham dari alif ismail