Saturday, November 24, 2012

Ice Room....So Greeeeeennnnnnn!!!!!

Salam utk semua.......salam bertemu lagi.......
so pagi2 yg sejuk nie kenkawan semua buat apa ya ?????
hari sabtu so ramai yg tak keje melainkan remy yg tinggal sorang2 kat opis.......layan jer kerja2 yg ada tu....sambil2 settup buffet line utk function selasa nanti....Vip nak dtg sempena Kempen Keselamatan 2012 company remy....
so apa yg Greeennnnnn! he3.... remy suka kaler hijau apple kat restaurant Ice room nie...... Nampak keghairahan dan keceriaan semasa menikmati keenakan ice cream kat situ.....Ice room nie ter letak kat Nilai Satu...dekat jer dengan tol nilai pajam tu...... so kalau lalu highway kl seremban atau ke selatan..... boleh kuar jab singgah kat ice room nie....
ice room nie memang sesuai utk kanak2 sebab menu utama kat sini adalah ice cream......pelbagai rasa dan warna dan pelbagai perisa serta garnish....... remy pi jugak dgn my laling menikmati hidangan kat situ.....bukan takat ice cream aje ...malah hidangan lain pun ada...... macam local dan juga western cuisine..... so byk pilihan lah........
Tapi tip yg terbaik utk makan kat sini ambil set menu... cam remy , remy ambil set yg ada spaghetti bolognaise chicken , mushroom soup dan juga Snow ice passion fruit...... ohsemmmm sebab rege baru 10.90 hinggit...kalau kita satu2 dah lebih dari 20 hinggit...kira ok la tu..... sementara my laling ambil laksa , custard cake dan juga milo ais dgn rege yg sama rm10.90..... kira tak ler mahal sangat kan....  3 in 1........
Makanan kat sini mungkin tak lah semarveles cam tempat lain tapi not bad lah........ terutama speciality Ice room nie...apa lagi kalau bukan ice crean kan....... remy punya snow ice passion tu sedap sangat....... dgn sauce passion dan juga taburan chocolate rice dan raisin......
so kalau lalu2 kat are nilai atau highway tu........ boleh singgah kat sini........heaven ice cream.......rege masih murah dan rasa bolehlah... nak sedap pi ler tutti fruti tu...tapi sanggupker nak byr mahal demi semangkuk ice cream....... tu tepuk dompet tanya isinya......kalau ok......jalan jer......
selamat berehat semua........
remy sejuk kat opis nie........hujan tak berenti lagi..........hu3

41 comments:

Ayie Abas said...

aiskrim...ohhhh tidakkk....confirm air liur ayie meleleh...x peduli...ayie memang pantang tgok aiskrim....haha

ermmm..sedap nyer remy...

Cikgu Ma said...

baca tajuk terus agak locationnya kat nilai...4 tahun saya dok nilai remy tapi x penah masuk pun..hehee

Kakzakie said...

Dah duduk dlm bilik sejuk pun masih nak makan aiskrim lagi. Spaghetti panas yg best!!

Remy hazza said...

Ayie.....
InsyaAllah mlm besok kesana lagi rasanya...kita hapdet ice cream yg lain....he3.....
remy suka tempat nie......

Remy hazza said...

cikgu ma.....
eh ok latu...remy dah 14 tahun duk area nilai...nie baru masuk...selalu lalu jer.... tak berkesempatan langsung....he3

Remy hazza said...

kak zakie....
nama jer.... ice room..... tapi makanan hot ang spicy spaghetti tu......he3

sHaRiNa eLyaNa said...

blog kamu di serang malware..sha ada tutorial..http://opzzpinky.blogspot.com/2012/11/cara-nak-hilangkan-virus-malware.html

hope dpt hlngkannya :)

Remy hazza said...

sharina elyana..
thanks for info...instaAllah akan remy usahakan......
mekasih tau!!!

TiranaAduka said...

salam remmy..
Panas pulak cuaca diluar..segaqnya kalau dapat...pergh

Remy hazza said...

tirana...
wassalam bro..... nanti dah konvoi tu...jln lupa singgah kat ice room nie...boleh hilangkan dahaga.....

Aien Alien said...

"tepuk dompet tanya isinya......kalau ok......jalan jer......" haha. betul tu abg remy...nak makan sedap tanya poket. hehe. tp kita ni makan jgn berkira sgt, rasa nak makan je... :D

Remy hazza said...

aien....
tepuk dompet tanya isi...tu perumpamaan jer...kalau tak tebal... kad guris dan menang kan ada...... swap aje....he3

pinkcolour82 said...

heheheh....en remyhazza n laling nampak green dah... ^_^

wantie said...

green je. sejuk mata memandang. kalau makan kat sini mesti best.pandai pilih colour.

kalau cat rumah kaler ni mesti sempoi,

miz ruha said...

lapar tengok makanan... bestnya kalau dapat pergi kat situ... so green... =)

Hanif Idrus said...

Mkn aiskrim tak baik utk gigi...kikikiki

Leeza dayasari [santai leeza] said...

pertama sekali kan..
hijau nyer kedai ni... hehehehe
makanannya menyelerakan.

Nur Ezqy said...

rm1/pc upt pregnancy dan opk kesuburan
email; lovidoobidoo@gmail.com
blogshop; http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com

Domu-kon said...

weekend if sempat..misz domu biasanya balik rumah kat nilai impian..so..memg slalu la tgok iceroom..tapi misz domu xmsuk..sbb dulu msa duk kat gombk..try ice room kat snaa.. balik rumah..muntah..

Remy hazza said...

cikmala..
kalau pakai baju hijau...terus tenggelam.....he3

Remy hazza said...

wantie....
terang sangat kaler hijau apple tu........ segar bugar biji mata......he3

Remy hazza said...

miz ruha....
kalu nak mkn ice cream puas2 leh pi kat situ..... memang ohsemm....

Remy hazza said...

bro hanif.....
he3...tau takpe...tapi sesekali boleh kan......

Remy hazza said...

leeza.....
hijau tu membangkitkan mood...selera jadi terang jer......

Remy hazza said...

nur ezqy....
boleh ker nak buat prenancy test kat sini.....he3

Remy hazza said...

domukon.....
he3...cantu pulak..... mkn byk sangat ice cream kut.....

misz_eyza said...

dalam keadaan cuaca yg tak menentu memang sedap ni kalau pekena aiskrim...

TiranaAduka said...

sejuk mendung..nampak ice cream..

Remy hazza said...

eyza....
tunggu entry kat ice room tu lagiu nanti...... lagi byk pic....oh!!!! ice cream...

Remy hazza said...

bro tirana...
he3... tu belum panas berhujan lagi.......lagi nampak..!

ayut said...

set ada spagetti rm10.90...ok la tu...sedap yerrrrrrrrrrr!

C'Jai said...

Remy..warna restoran tu sendiri pun mmg dah menrik customer.....tertarik woooo...warna kegemaan tuuu...

TiranaAduka said...

thank bro.
Biasanya tak singgah.hanya terus pd distinasi je...ikutkan hati nak mamam je.tapi niat di hati.meninjau pemandangan tempat orang.

TiranaAduka said...

hahahaha ok je .layan

Remy hazza said...

ayut....
cam tak percaya kan.... set 3 in 1 baru 10.90..... memang terbaik...

Remy hazza said...

c.jai....
remy memang suka suasana dlm gerai nie...... meriah dgn hijau.... memang buat suasana ceria....

Remy hazza said...

bro tirana...
moga segala visi dan misi tercapai... tak sabar nak tunggu hasil pengembaraan bro nanti.... pengalaman manis yg sangat dinanti.....

maszull said...

assalamualaikum remy....sedapnya boleh la pi rasa nanti yer....;)

TiranaAduka said...

thanks beri sokongan

Remy hazza said...

mama...
wassalam... boleh mama.... nanti mama pi.... leh remy join sekali....he3..dekat dgn rumah.....

Remy hazza said...

bro tirana...
sama sama bro !!!! all the best lah...

 

Template blog ilham dari alif ismail