Tuesday, November 27, 2012

Petrosains @ KLCC .......

Selamat pagi sahabat semua......
salam bertemu lagi.... Awal2 pagi nie remy nak mintak maaf dulu...mungkin trak sempat nak BW pagi2 nie,...sebab remy ada tugasan menanti... 
kejab lagi majlis safety Campaign akan bermula... so remy salah seorg comittee yg bertanggung jawab......disamping tugasan utama utk Vip Brunch nanti...remy pun kena jugak handle mana2 booth nanti.... tapi tu kita crita besok ye...... kali nie remy nak crita pasal jimba2 dulu......
Ahad haritu.... remy sekeluarga yg dtg dari taiping tu...merayau ke Klcc... sebab akak ipar remy nie teringin nak pi Petrosains bawak anak2 nya.... so demi taknak menghampakan ibu mengandung nie..... kena jugak penuhi impian nya..... he3...padahal...dlm hati melonjak suka sebab remy memang nak pergi ke petrosains tu lagi.... rasanya nie kali keempat atau kelima remy kesana......
remy suka petrosains sebab byk benda baru yg boleh kita tuntut dan pelajari kat sana..... ilmu nie kan luas..... tak habis kalau kita mentelaah...ada saja benda baru saban hari...... so far tak byk perubahan dlm petrosains tu.... kalau ada pun cuma sedikit sahaja......yg baru cuma ada stimulator yg lari dari tajuk...... ha3... nape remy ckp camtu... iyalah... dulu2 stimulator tu free..... pastu kita naik pi ke tgh lautan sampai ke pelantar minyak....
Tapi sekarang dah kena byr , tapi dah naik roler coaster pulak......cam tak kena pulak dgn konsep petrosains tu...... berpinar bijik mata.....utk seronok boleh ler.....ilmu tarak.....he3...
yg lain biasa aja... cuma sekarang dah ada F1 car utk dewasa nak race.... lama pulak tu...kalah race daytona tu....he3...oklah kalau nak try bawak....... seat mcm dlm keta F1.....
Yang lain2 takde perubahan....... ada jugak alat2 pembelajaran dlm tu yg dah rosak... mungkin byk sangat kut tangan2 yg memegangnya....... tapi utk kanak2 memang dieorg akan enjoy kat sini.... byk education dan amali dpt dipraktikkan......
remy pun sempat join Hobbit contest dlm tu..... tapi haram nak jumpa jawapan...... main tembak2 jer...... kalau kena bertuah...tak kena..... aiman tak kisah!!!!..lama jugak dlm tu... sebab remy satu family dpt ticket masuk yg kul 1230 tghri punya...... padahal kul 1100 pagi dah terpacak depan pintu petrosains tu......
lama jugak kiteorg dlm tu... jln sampai puas..... kul 4 lebih baru kuar..... sebelum balik layan kat food court dulu pekena claypot butter rice utk remy , fried rice, mee goreng dan juga toyam claypot rice..... rege... korang sendiri tahu kalau kat klcc kan...... malas nak habaq.... faham2 dah ler......he3
so enjoy the pic semua...... pic kat klcc dan juga petrosains nie.....
meriah kita org berjimba jimba...... lenguh kaki dibuatnya.....
kita jumpa next entry....... remy rasa hijau kembali mengganas.....
tapi sebelum mengganas...... rajin2 lah singgah kat blogshop remy tu.........mana lah tahu kut2 ada yg berkenan.......

20 comments:

maszull said...

assalamualaikum remy...sori la lama x singgah sbb bila mama buka virus malware tu masih ada lg jadi ari try buka dah ok agaknya....

p/s seronoknya remy pi jenjalan kat Petrosains tu...:)

My Life's Journey said...

waaaaaaaaaa gambar makanan nie ..sedap nya ..pagi2 dah menjamu mata dengan pic yang super lazat ni bang .. nak makan je kerja umi ni hahahaha

Anisa Anuar said...

aritu nk pergi tp time tu ramai bdk sekolah pergi..habis ticket sold out...sob2

~Beb~ said...

syiokkknyeee kn sekali sekale ikot mcm ni

Aien Alien said...

wah..dah banyak kali pergi. kita ni sekali pun belum lagi...haritu nak g sekali penuh. hmmm...melepas.

TiranaAduka said...

salam remy
Suka tgok gambr2 tu.

Tirama aduka menebalkan muka .mohon doa dari remy hazza dan semua sahabat disini untuk anak tirana aduka.thanks

hazwan hairy said...

dah lma gila xpegi sini...

misz_eyza said...

ank sedara eyza baru dok bgtau ajak p petrosains ni hihi... tp camna nak bawak sebab mak sedara dia nie pun tak penah jejak lagi hihi...

Remy hazza said...

mama....
wassalam....
InsyaAllah mama...... malware tu mungkin dah takde......
Jom pi petrosains mama.... memang best!

Remy hazza said...

Umie...
selamat ptg.....
Badan berdua camtulah...... mesti lapar jer...takpe...lagi dua bulan jer.....

Remy hazza said...

Anisa....
remy pi ahad haritu pun tak rancang...terus pi jer...nasib baik boleh masuk.....

Remy hazza said...

FM....
sesekali jadi kenak2 main game memang ohsem...... teringat zaman kanak2 dulu....

Remy hazza said...

Aien....
he3..... semangat happy go lucky remy tak habis lagi..... seronok jenjalan kat dlm nie....

Remy hazza said...

Tirana aduka...
InsyaAllah bro remy ngan sahabat lain akan berdoa anak bro...doakan kesejahteraan kesihatannya...amin... Kenapa dgn anak Tirana.....

Remy hazza said...

hairy....
leh buat gatering hairy followers kat sini...remy nak joins....

Remy hazza said...

eyza...
senang jer..... lagi pun tempat tu memang sesuai utk kanak2......

miz ruha said...

pernah pergi petrosains taun 2008 kalau tak silap... pergi ngan member2... seronok jugalah masuk... sekarang dah lama tak jejak klcc..

Remy hazza said...

miz ruha.....
tak byk yg bertukar dlm petrosains tu....... cuma layout jer...yg lain lebih kurang sama jer.....

ayut said...

oo..safety campaign ye kat petrosains...pernah lalu dpn je kat situ..hihihi..msuk tak pernah..klu food court dia tu tahu...pernah mkn situ gak :) suke sgt claypot!!takpon sizzling..

Remy hazza said...

ayut.... he3....selera sama nampak...claypot kat situ boleh tahan.......

 

Template blog ilham dari alif ismail