Friday, November 16, 2012

Sinister...... cemas dan menyerikan.....

Salam utk semua.......salam jumaat.....
penat sikit remy hari nie...nak BW pun baru nak bermula...... busy sikit...sebab pagi tadi ada Jen Tan Sri  Dato Sri Rodzali , panglima tentera udara punya function......... Cam Biasalah VVIP service...kena buat tip top....tapi yg nie remy crita besok..... hari nie kita crita benda lain dulu....
memula remy serabut perut camner nak hilangkan malware pada blog remy nie...dah cuba mcm2 tapi tetap ada...scan virus dah berkali2...... remy tak salahkan kan penyumbang malware tu....kita tak mintak benda nie berlaku....cuma remy pening camner nak buang malware tu..... remy pun tak boleh bukak kat rumah..... BW pakai firefox aje...... tapi tak lah selaju crome tu..... Any Idea pren????
so kita lupakan dulu...hapdek entry tetap berjalan...... so kali nie remy nak crita pasal muvie....yg nie remy tgk hari minggu hari tu...... Sinister..... Cemas dan menyerikan......pada remy....crita nie kena layan dan tunggu babak ke babak...... sebab mystery mencari jalan penyelesaiaannya......
Sinister bermula dgn perpindahan seorg penulis buku jenayah Ellison ke sebuah rumah dimana telah berlakunya satu pembunuhan sekeluarga mystery tanpa diketahui oleh isteri dan anaknya.......Ellison ingin menulis tentang pembunuhan tersebut dan mengembalikan zaman kegemilanganya.....
Ellison telah menemui satu kotak projector lama diatas loteng dan dari situlah ellison telah menemui perbagai lagi salinan mystery pembunuhan sekeluarga yg telah telah berlaku......Mystery setiap tragedi adalah salah seorg anak keluarga yg terbabit akan hilang......
Ellison mula mencari bukti2 dan dlm masa yg sama.... keluarganya mula diserang dgn perkara2 supernatural.....
Akhirnya semua rahsia terbongkar apabila isterinya mengetahui dan ellison mula dihantui oleh kanak2 yg hilang didalam pita salinan tersebut......Dgn bantuan pakar dan  bukti allison menemui jawapan kepada semua mystery dari peristiwa yg terjadi yg berkait rapat dgn perjanjian iblis.........Ellison cuba memusnahkan pita dan projector tersebut dan berpindah dari rumah tersebut apabila merasakan yg keluarganya mungkin berada dalam bahaya...
Dirumah baru suasana kembali seperti sediakala sehinggalah kotak mistery tersebut muncul sekali lagi........ Ellison juga mendapat panggilan dari timbalan polis yg sudi bekerjasama dgnnya dan mendapat huraian mystery pembunuhan tersebut dan kaitan diantara setiap pembunuhan........
Akhirnya ellison menemui extended version setiap pita pembunuhan tersebut..semuanya telah terjawab......malangnya segalanya telah terlewat bagi ellison dan keluarganya............yg tu kenkawan kena pi tgk sendiri atau download muvie nie........ apakah yg terjadi seterusnya dan hubungkait setiap mystery pembunuhan tersebut akan terjawab diakhir cerita....
apa yg remy boleh ckp....cerita nie penuh dgn mystery , pembunuhan kejam dan unsur2 mistik.......
selamat menonton......

23 comments:

Hnahdy said...

xjumapa cara nak buang malware lagi..huhu

nak tengok2 suka hana cerita seram ni

hazwan hairy said...

xsuka sgt tgk cerita cmni kang terkejut susah..ahha

~Beb~ said...

Masih ade malware! Help. ssh nk cuci mte kt ni

Ayie Abas said...

ayie suka tgok posternya remy....cantik dan seram...:)

ada ala2 mcm filem poltegiest dulu kan?

Remy hazza said...

hnahdy....
belum lagi....... blog ok...juma kalau masuk pakai crome jer sangkut........slow sikit ler kenkawan nak dtg.....hu3

Remy hazza said...

hairy....
sayes...memang ada babak yg terkezut tu........saspen!!!

Remy hazza said...

fm....
remy pun tak tahu nak buat camner..... harap2 malware tu mati dgn sendirinya....... he3

Remy hazza said...

ayie...
betul...poster dia menarik...... dlm takde rasukan....cuma hasutan iblis buat budak2 supaya membunuh keluarganya dgn kejam......

TiranaAduka said...

salam bro remy
Ta kurang dlm cerita seram ni.


Email dh d trima.tapi x pandai nak masukkan headr tu.maaf bro saya ni lembab sikit.

hazanis said...

link untuk download please. :))

Leeza dayasari [santai leeza] said...

ohh yeah, hari tua da org nk belanja leeza tgk movie ni. tp sbb ada program lain cancel. so tak tgk2 smpai laaa nie.. hihok.

Remy hazza said...

tirana...
remy ajar step dia ye.....yg simple jer.....
buka...
layout - KLICK edit header - |kuar satu petak kecil ) klick kat browse image - masukkan image header - bila dah ok - klick (insted of title and description) - save.... insyaAllah pastu mesti dah ok.....

Remy hazza said...

hazanis....
orait!!!

Remy hazza said...

leeza....
ok lah crita nie.... saspen dan boleh kata seram ler... nak kata crita hantu tak jugak.....

Anisa Anuar said...

seram pulak tgk...hehehe...

Remy hazza said...

Anisa...
boleh tahan keseraman cerita nie......tapi dia lebih kepada mystery....

Domu-kon said...

xboleh tgok cerita nie.. kalau misz domu.. confirm kan demm lepas tu..hehehe.. darah-darah nie.. tak boleh sngt..hehehe

Remy hazza said...

Domukon....
harus jgn tgk...sebab ada scene2 yg nyeri.... sembelih, lemaskan , bakar dan juga bunuh guna mesin rumput...... dan akhir sekali potong ngan kapak...... nyeri!!!!

maszull said...

Assalamualaikum remy....mesti seram cite ni kan..:)

shidaR said...

uih..bestnya nk tgk :)

Remy hazza said...

mama...
wassalam.... bukan menyeramkan...tapi menyerikan..... ada scene2 yg ganas ....

Remy hazza said...

Shida.....
boleh aja..tapi kena layan crita nie...penuh dgn mystery..... hujung2 baru dpt tahu semuanya....

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...mcm best jer cite ni...;)

 

Template blog ilham dari alif ismail