Monday, November 26, 2012

Assam Pedas Portugis.....

Salam utk semua......Salam isnin... 
harap2 blog remy dah ok ye..... ada kawan tolong betulkan apa yg patut... kalau ada lagi malware tu.... kita kill !!!!!

firstly...mintak maaf kalau remy belum BW lagi ketempat kenkawan semua.... Sabtu ngan ahad ada Keluarga dtg rumah... so memang remy tak sempat nak bukak PC....
hari nie insyaAllah Akan remy BW semuanya..... tunggu tau.....
so terima kasih kat sahabat semua yg sudi hadir kat blog remy nie.......Syukur....
So apa yg remy nak crita kali nie..... kita yummy2 lah dulu.... sebenarnya byk juga xtvt remy sabtu dan ahad lepas...... yg penting mesti ada yummy2...... he3.... so kali nie jom kita pi mkn assam pedas portugis..... lokasinya kat mana lagi kalau bukan Kat Rasa Alamanda..... tu jer shopping complex yg terdekat...... hu3...
terlanjur tgk Rise of the Guardian hari tu..... remy pi mkn2 dulu kat Rasa nie... menu pilihan adalah Ikan tenggiri bersama sotong assam pedas.... , Ikan pari bersama udang assam pedas dan juga kangkung sambal.....
Ohsem jugak Assam pedas nie.....boleh tahan.... cuma terlampau oily sangat...kena tapis dulu...... he3... remy suka sebab rasa pes sambalnya bercampur udang kering terasa sangat....... so kena pulak dgn nasi putih yg panas...... kira ok ler tu...... nak lagi sedap.... minum pulak air kelapa yg sejukkan badan..... memang kena sangat.......
so entry kali nie pendek jer..... nak sambung kerja dulu..... maklumlah monday ....byk yg masuk dlm email company nie..... hu3
salam utk semua.......
enjoy!!!!!!

43 comments:

Anisa Anuar said...

nmpk sedap lak aii...dh dekat je nieh..

Kakzakie said...

Sotong asam pedas? Kakak tak pernah rasa mesti sedap ni.

Gambar-gambar yg Remy tepek menggoda mata kakak sebenarnya.

cHeRyNa PiReS said...

Sha paling suka makan macam nieh! Nanti Sha share dengan Remy gambar sotong pedas Sha makan semalam. Sha carikan ruang dalam blog nanti.

Bestnya minat yang sama *dan oil yg tak banyak juga*

PRINCESS FARISHA said...

menyedapkan mata yang memandang..remy ni mmg menggoda pmbaca blog dgn gmbr mknan..hehe...btw, nk jmput join segmen : http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/11/pencarian-bloglist-musim-1-diari-farisha.html

Aien Alien said...

wahh...ada sotong asam pedas. menarik tu...sedap tak? selalu makan ikan ke takpun ayam asam pedas. :D

Wana Owen said...

pernah makan jugak.tapi makan yang kat food court midvalley.rasa mcm masinnn sikit.=p

misz_eyza said...

adehhh tergoda melihat asam pedas...yummy yummy... nak ckit remy hihi..

ayut said...

asam pedas...!tp dia mmg tak bkuah ea remy?lain pulak.... :) remy ad je dtg blog..ayut ni bru nk mblas yer..huhu

LiNda said...

sedapnye..pernah mkn tp kat midvalley..sedap betul..sekarang dah terliur...hehe

hazwan hairy said...

lama gila xlpk2 sini..hehehe

Remy hazza said...

Anisa....
he3..... dah dekat boleh ler pi.....
dulu takde...sekarang selepas berwajah baru..... dah ada....

Remy hazza said...

kak zakie.....
kena ikut selera juga.... kekadang ada yg lain2... tapi remy suka kepedasan dan juga bachin belachan ngan udang kering tu.....

Remy hazza said...

Sha....
sotong assam pedas.... tu lagi ohsemmm sha..... belum tgk dah terliur nie....he3

Remy hazza said...

Farisha...
orait...akan diusahakan... hari tu link blog farisha tak boleh masuk..... nanti remy try lagi ke sana....

Remy hazza said...

Aien....
nie pilihan portugis grill..... oklah rasa dia.... memang sesuai kalau tgh lapar...

Eiqa Almond said...

terliur eden nengok nie hahhh..

Remy hazza said...

Wana owen...
betul...kekadang masin sikit sebab ada udang kering ngan belachan tu......

Remy hazza said...

eyza....
boleh aja.... berapa mau..... nanti ambil kat kaunter ye.....he3

Remy hazza said...

ayut....
nie assam pedas portugis..... atau lebih dikenali sebagai portugis grill..... ada mcm2 pilihan......

Remy hazza said...

linda...
he3...dulu kat mid valley ada kan.... sekrg tak tahu pi mana gerai tu..... memang remy pernah mkn kat situ...... nak lagi sedap...perah limau byk2.....

Remy hazza said...

hairy....
kena pi selalu ler..... bukan jauh pun.... nak buat gathering pun ok..... remy nak join jugak.....

Remy hazza said...

eiqa....
sabar tau...... nanti basah blog remy....... he3

Secrets of A Teenage Girl said...

patutlah mcm tau je tempat ni..hehe..lama sgt xpegi alamanda tu.. asam pedas tu nampak sdp.. mhl x? huhuhu ;)

Remy hazza said...

Teenage girl...
rega boleh tahan... satu set yg ada dua protein dlm rm7.90 jer termasuk nasi.... sayur tu dlm rm4.90...ok lah.....

TiranaAduka said...

salam bro remmy.
Petang2 singgah sini.terliur la pulak..nice post..ta pun tunggu gak kekalau hazwan hairi nak buat gathering..hehe.
Bro remy..bakar dia bro..hehehe...

TiranaAduka said...

tirana aduka sokong.
Bro remmy try buat post survey.
Siapa setuju hazwan hairy buat gathering kt situ..tgok komen2..pastu kita jengguk blog dia dan bg post tu.mesti meriahkan.? Ini cdangan ta je..kalau bro x keberatan.

TiranaAduka said...

samalah kita.

TiranaAduka said...

ape kata bro hazwan hairi buat gathering kat sana.kumpulkan para blogger yg terdekat disana.mesti meriah.huhu

TiranaAduka said...

memang murah sgt tu.berbaloi-baloi.

C'Jai said...

Asal masuk je kat sini mmg kecur air liur....menu mmg mengncam selera..hehe..

Hanif Idrus said...

Bila baca entri orang ada ilmu makan-makan ni..best rasanya...hahahhaha.

Remy hazza said...

tirana aduka....
jom kita bakor ramai2 ...hairy dari dulu nak buat gathering...tertunggu jugak.... passpord dah ada.... tunggu on aje.... harap sangat... remy dpt berjumpa dgn sahabat maya semua.....
Hairy..... jgn lupa tau.....

bro remy ngan bro tirana org yg memula daftar nak join....he3

Remy hazza said...

Cjai....
Menu biasa jer tu... tapi kalau time lapar...memang habis remy makn..... maklumlah...panas2..... berasap....

Remy hazza said...

Bro hanif.....
mana ada... remy biasa jer... serba tak sempurna.... mkn pun kat kedai2 biasa.. takdelah big restaurant atau hotel.... remy tak mampu kesana.....
tepi apa yg pasti, remy really enjoy food..... semua nak try.....

pinkcolour82 said...

cikmala rasa dah terkena malware juga..tbe2 abes semua gambar hitam semacam..

Remy hazza said...

cik mala....
eh ...kena jugak ker.... kena cepat betulkan....... takut ada yg melarat nanti......

maszull said...

assalamualaikum remy...memang meriah betul bila dtg sini meriah dgn food yg mengancam...;)

TiranaAduka said...

serius ni bro remy..saya follow..inform andai jadi gathering tu tau.

TiranaAduka said...

tepat sekali.insya-allah kalau ada rezeki kita

Remy hazza said...

mama..
assam pedas portugis grill nie memang menggoda jiwa... bau dia saja pun dah terliur.....

Remy hazza said...

bro tirana....
insyaAllah... kalau ada izin tuhan...kena pulak dgn perancangannya... kita tak tahu kan.....

Si Matatajam said...

M x penah rasa Lagi asam pedas camtu.. Teringin plak nak mkn..

Remy hazza said...

simatatajam.....
He3...nama sebenar portugis grill tapi kenkawan panggil assam pedas.....remy pun assam pedas ler.....he3

 

Template blog ilham dari alif ismail