Monday, November 26, 2012

Saba Restaurant lagi.......

Salam satu blogger.....
dah mlm baru kuar entry....... 
busy sikit siang tadi...maklumlah nak sambut kempen keselamatan besok... remy kena ler setup brunch utk para jemputan Vip besok...... tapi alhamdulillah..... remy sempat juga BW semua  bloglist remy dan juga rakan2......mana yg belum lagi tu..... tunggu remy tau......
pic google...
so apa yummy2 kita mlm nie ???? kita pi mkn nasi arab lah... kat mana lagi kalau bukan kat Saba restaurant di Cyberjaya tu...... cuma kali nie buat kali pertama remy mkn kat dlm restaurant... selalu ambil seat kat luar jer...saja nak fresh air.... kena udara malam..... kalau kat dlm tu aircond sejuk pulak.... iyalah kalau dah seharian kat opis kena aircond.... kekadang udara luar kena juga kita rasai..... barulah balance of the life... ciss.... poyo jer statement remy nie.....
pic google
So kali nie remy pi sabtu malam hari tu... bersama kakak ipar dan juga adik ipar dan juga 2 anak saudara remy yg nakal tu... nakal ker ????  hu3... habis freeze magnet remy depa kerjakan... takpelah... takde rezeki........besok lusa uncle pi cari lagi...... he3.... atas permintaan kak ipar remy...so kiteorg pi sini... hubby nyer tak dtg... tu yg adik ipar yg jadi drebar.......
menu still same cam selalu... roast chicken half dua pinggan , beef mongagal bersama arab bread... cuma arab bread tak best cam dulu...... kalau dulu besar dan sedap...pastu serve dlm bakul...kali nie serve pakai plastik jer.... rasa lebih kurang cam capati jer.....mungkin sebab turn over tinggi sangat kut... tak sempat nak buat......
Drink cam biasa... mesti nak kena barbrican drink jugak... baru kena dgn nasi arab tu...... he3.... so enjoy the pic semua.....nasi arab Saba restaurant......pilihan terbaik utk kenyangkan perut......
P/s:- besok kita pi jenjalan kat klcc..... nak tgk we all buat apa???? tunggu........

22 comments:

Syakir Rahman said...

sonok nya... tapi mmg best makanan kt sini... huhuhu.... teringin nk pergi lagi

Nurmujahidah Ismail said...

tag http://mujadafewa.blogspot.com/2012/11/first-giveaway-by-irsya-healthy-house.html

Domu-kon said...

hehehe.. tadi bukak blog abg remy ngan intrnt explorer..tetba dia reject..bukak chrome balik..dah boleh bukak.. sedapnya ayam tu..misz domu bru tahu tempt tu.. cmne erk..abg remy ley tahu bnyk tmpt best nie..?

Hnahdy said...

penuh pinggan. 1 pinggan 2 orang boleh la..

pinkcolour82 said...

meriahnya...... so sweet ^_^

Remy hazza said...

syakir....
boleh aja pi selalu......
makanan boleh tahan...portion pun berbaloi kan...

Remy hazza said...

nurmujahidah....
thanks...nanti remy usahakan.....

Remy hazza said...

domukon...
insyaAllah.... rasanya malware dah takde...... ada kwn tlog betulkan siang tadi..... remy nie rajin google tempat mkn... baca blog jugak...mana yg menarik remy pi...... janji rege tak terlalu mahal.......

Remy hazza said...

hnahdy....
memang pun...kalau sorang memang tak terhabis..... byk sangat...ayam setengah ekor pulak tu......

Remy hazza said...

cik mala.....
mkn mesti kena meriah...kalau tak ...tak lalu...he3

C'Jai said...

memang sesuai nasi arab ngn barbican... akak suka nasi arab lauk kambing... peh...memang ohsem la remy....slurppp..

Remy hazza said...

Cjai...
he3...... lauk kambing remy tak boleh mkn.... rasa sikit ok...... nanti fenin kepala kalau mkn banyak... medulla oblongata tak boleh terima..... hu3

My Life's Journey said...

akhirnyaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! umi dah try banyak kali masuk blog remy tau uhuk2 .. sedih rasanya tak dapat masuk hari tu ..

Bestnya makan kat situ bang .. mesti best giler ...minuman tu nampak best je bang ..stawberi ..nyam nyammmmmmmm

enjoy tengok pic nie (^_^)

maszull said...

assalamualaikum remy....aduh meriahnya tengok makanan2 tu...;)

Remy hazza said...

umie...
lega bila dh tgk umie muncul kembali.... insyaAllah...malware dah dapat dibuangkan..... berkat tolong kenkawan...... nanti bila2 dtg semenanjung...ajak en abah kesini...... mkn nasi arab....

Remy hazza said...

Mama..
wassalam... nasi arab memang meriah...remy suka butiran berasnya.... besar2 dan panjang2

ayut said...

nasi dia pjggg...huhuhu..mmg bestla mkn nasi arab mcmni...mmg gna beras best..hihihi

Si Matatajam said...

Bestnya kalau leh jalan2 cari mkn camni..

Zaidalifah Hussin said...

SALAM..
BONDE PON MKN SEMALAM DGN OFFICEMATE...

LAYAN MANDI CHIKEN YUMY2....

SEDAP SEKALI :)

Remy hazza said...

ayut ..
beras special dari sana kut...susah nak jumpa kat sini...even kat tempat kerja remy pun tarak.....

Remy hazza said...

simata tajam....
best sesangat...bab membayar jer tak best....he3

Remy hazza said...

Bonde
bonde lagi ler dekat........ boleh ler pi selalu......kan3

 

Template blog ilham dari alif ismail