Tuesday, November 27, 2012

ice room tetap dihati.....

Salam bertemu lagi.......salam kesejukan...sebabnya remy kuar entry ice room lagi mlm nie.... dah ler kat luar tu hujan.......he3
Remy pi lagi ke Ice room  hari minggu yg lalu.... bwk kakak ipar sekeluarga ke sana...saja nk kasi ank buah remy tu mkn snow ice nie......
dah tentu meriah keduanya..... khusyuk jer menikmati snow ice strawberry tu....
Remy masih pi kedai yg sama kat Nilai square tu.........tapi mlm minggu tu full sikit...maklum lah malam minggu...kena pulak dlm ice room tu pasang bola malaysia lawan singapore.... remy pun tumpang sekaki ler........ tapi lebih ohsem sebab tgk bola sambil menikmati snow ice......he3
sebab pi ramai kali nie....so pelbagai menu lah yg kiteorg order...... remy kali nie ambil set baru.... fried rice belacan dengan tomyam soup dan juga snow ice...rege tetap 10.90. manakala adik ipar remy ambil set yg sama tetapi dgn yam snow ice...... manakala my laling ambil assam laksa set seperti yg haritu......akak ipar remy try pulak vanilla shake bersama chicken chop rice. Not bad jugak rasanya ...sedap sauce dia........ 
Manakala utk boy yg berdua tu...... kiteorg ambil kid meal..... tapi yg peliknya.... snow ice dia sama jer saiz ngan kiteorg punya..... padahal kid set cuma rm6.90 jer....... siap ada onion ring dan juga western dish.....pelik...camner rege boleh rm6.90..... padahal snow ice tu rege semangkuk pun dah rm 7.90... ini sudah kira bagus.......lagi murah harganya......padahal complete ada tiga meal...... mungkin dia salah buat saiz ice cream kut!
Kira untung ler kiteorg...... nak puas punya mkn snow ice...terus ambil mango snow ice pulak....... sedap!!!!!
punyalah heppy anak buah remy tu....sampai ckp nak dtg lagi......hu3... 
lagi satu apa yg best kat sini.... selain restaurant kaler hijau apple yg menambat hati....... deco kat dlm tu pun best jugak...... cuba tgk pic kat atas...... siap ada cerita disebalik setiap mangkuk snow ice tu........pastu snow ice punya mascot ada dimana2.......
Suka lah si Afiq dengan strawberry snow ice dia..... sampai tak terhabis nak mkn........tu pun dia kongsi bersama adik dia..........so moh kenkawan semua...kita mkn kat ice room nie.... memang berbaloi....... he3
satu lagi...... Rancangan Jln2 cari makan pernah singgah kat sini dulu...... ohsem kan...... mesti becok si serina melantak snow ice masa tu......he3.... 
P/s :-...... malu nak ckp.... entry nie dibuat selepas remy pi dinner kat snow ice jugak tadi....he3.....
kali nie dpt merasa nasi lemak set dan juga olive fried rice set.......
tetap menambat selera remy......

47 comments:

ishy77 said...

duta ice room meh? haha

luqman zakaria said...

tak pernah g makan sini..

TiranaAduka said...

salam bro remy
Tirana aduka tak penah sampai lagi ice room tu.

Remy hazza said...

ishy77...
he3...
teringin gak...leh mkn free selalu.......

Remy hazza said...

lugman...
kena try dtg nilai ler....tapi tak silap kat bangi pun ada......

Remy hazza said...

bro Tirana....
satu hari nanti boleh ler singgah.......bwk anak2.....

Hnahdy said...

aduh... masuk sini mesti meleleh air liur :P

miz ruha said...

oh ice cream... sedapnya...
makanan lain pun nak best...

Remy hazza said...

hnahdy....
kalau dh tgh malam .... he3,... tu mesti air liur basi.......

Remy hazza said...

miz ruha.....
not nad mkn kat sini...kemkawan pun ckp sedap... rege murah terutama yg set tu.......

cikji said...

tang iskrim tp brape nk terliur sgt tp yg last tu bikin diri ini terliur,huwaaa nasi lemakkkk

Si Matatajam said...

Bestnya food kat situ yek... M x pernah try lg...
Jln2 singgah sini..ops tekan plak button follow la plak..hi hi..

boni kacak said...

pergh...sangat2 menusuk qolbu..hehehe

LiNda said...

teringin jugak nk gi ice room ni, aritu dah nak pegi da dgn kawan kat nilai tu, tp x sempat plak....haisshhhh

mama aryan said...

meriahnya ice cream..best nih,x penah pegi ice room pun lg..xtau kat mana ada ice room ni

Ayie Abas said...

kaler hijau restoran nya...nampak mendamaikan makan pun tentu rasa tenang...

Anisa Anuar said...

ni yg rasa nak pi nieh...
tenkiu habaq taw... =)

My Life's Journey said...

lamanya tak gi kat ice room ni bang .. terliur sudah umi .. memang best mamam ais kat cni kan ..waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Cikgu Ma said...

nnt nak ajak ehem2 p la ice room ni..tp malam kan.,...susah la...

jom join

http://qurratulain-pagaremas.blogspot.com/2012/11/ww-teka-dan-menang.html

zana-norzana said...

tak pernah gi lagi iceroom ni, satu hari nanti nak cubalah.....

misz_eyza said...

perghhh remy menggoda selera eyza lagi hihi...

menarik jugak yer set yg disediakan dgn rege yg berpatutan...

Remy hazza said...

cikji...
belum kena belum tahu... snow ice nie lebih kurang cam ice kimo.....

Remy hazza said...

simatatajam....
thanks singgah kat sini..... insyaAllah akan remy kesana nanti....

Remy hazza said...

bro boni....
sapa yg tusuk tu..... sayu jer dengar.... nanti remy pujuk ngan snow ice....

Remy hazza said...

linda ...
kena pi jugak satu hari nanti...alang2 ada kawan kat situ kan.....

Remy hazza said...

mama aryan....
so far yg remy tahu... kat nilai dan bangi jer...... kat area lain remy tak jumpa lagi......

Remy hazza said...

ayie...
betul tu....suasana ceria dlm tu...... penuh kehijauan.....
hilang mood sedih....

Remy hazza said...

anisa....
selamat mencuba nanti...... kalau ok habaq tau!

Remy hazza said...

umie.....
kat sana ada ye..... mesti tahu camner sedap ice snow kat situ kan..... terutaman mango ngan passion ...remy suka yg masam2....

Remy hazza said...

cikgu ma...
rasanya siang pun bukak jugak...... tak jauh dari tol.... senang jer nak cari.....

Remy hazza said...

kak zana....
insyaAllah... satu hari nanti mesti akak cuba try kat situ...anak2 mesti suka..... ambik yg dinner set atau kid meal kak... murah sikit regenya....

Remy hazza said...

eyza...
he3... ampun..... goda selera dgn makanan takpe...... digalakkan.... he3

lagi satu eyza... blog eyza tak boleh bukak.... after beberapa second dia akan ke fibox..... kenapa ye... nak komen pun tak sempat.....

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hadoiiii sedapnyerrr nengok eskrem semua tu...teliur den haha

LaLa mhdnor said...

lala pun pernah makan kat ice room, tp kat cheras. betul2 depan KPTM Cheras. memang best sangat :-)

~Beb~ said...

penah pg mkn kt sne 1x. mmg sedap. kat snwang seremban

CekbOlat-bOlat said...

kita pi yg port dickson jeahh . haha

ayut said...

nk google la ice room ni ad kat mne lg..tertarik sungguh dh ni..hoihoho

Shasha Yacob said...

makan nih pon sodap nihh.

Remy hazza said...

waniey....
he3.....tu baru ibunya...kalau anaknya camner.....

Remy hazza said...

lala...
dah pernah try..... best kan..... sejuk jer bila masuk dlm tekak.....he3

Remy hazza said...

fm...
thanks for info...kat senawang pun ada ye...... not bad mkn kat sini......kan

Remy hazza said...

celbolat2...
pd pun ada gak.... kira terkenal ler ice room nie ye.....

Remy hazza said...

ayut...
kena google,... so far kenkawan ckp ada kat senawang , PD , cheras dan juga bangi.....

Remy hazza said...

shasha...
sedap sokmo.......kena pulak time panas2 gini......

C'Jai said...

ya ampun pak...!enak bangat ya...:)

Remy hazza said...

cjai..
he3....sekali rasa cam nak pi lagi jer.......

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...sedapnya mengancam...;)

 

Template blog ilham dari alif ismail