Monday, November 5, 2012

skyfall........ a new bond story !!!!

salam utk semua...
lambat sikit remy hapdet entry terbaru,,,,,, busy ma...... byk dateline nak kena kejar...... hu3..... mana nak buat proposal checklist utk next sampling  , Xmas menu lagi....new year menu...... new airlines nak masuk....huh!!!! serabut perut jab..... bloqwalking pun tersekat2....tgh2 malam baru nak singgah mencari jejak yg hilang......he3
oklah...dah lama remy tak review muvie....tandanya remy takde masa nak pi tgk...miss the moment...he3...last rasanya remy pi tgk hotel trasylvania tu..... smlm baru ler remy sempat pi tgk muvie terbaru,,..... yg nie harus pi tgk...... memang remy takan miss.....
bond terbaru ....skyfall.....remy tgk kat tgv bukit tinggi.....
Skyfall...... dalam maknanya..tapi kesudahannya....skyfall tu adalah nama rumah tanah pusaka bond sendiri yg punyai seribu kenangan buatnya....sayangnya skyfall hancur dipenghujung cerita......
kisah bermula apabila bond terlibat dengan misi di istanbul utk mendapatkan kembali data undercover yg telah dicuri dari M16...
malangnya bond telah ditembak dan disahkan hilang....this part waktu permulaan cerita memang ohsemmm...aksi kejar mengejar dan juga babak diatas keretapi yg mencemaskan...... manakala m16 yg diketuai M mula porak peranda kerana data yg hilang mula tersebar di alam maya...... ini menyebabkan M16 mula dipersoalkan kewujudannya......



Bond akhirnya muncul selepas headquaters M16 di letupkan menyebabkan rakan nya robinson maut dan beberapa lagi...... dgn bantuan M , bond mula menjejaki apa motif yang sebenarnya.....penemuan yg tak disangka2...dalangnya adalah salah seorg agent M16 sendiri yg ingin membalas dendam kepada M.
perjalanan dari istanbul , ke shanghai dan juga ke macau.....
kenapa dan mengapa tu kena pi tgk sendiri....... misi bond cuma satu , menyelamatkan M dan juga menumpaskan rangkaian misi tersebut....... berjayakah bond?...siapa yg terkorban dan bagaimana kesudahannya...tu kena pi tgk sendiri..... apa yg remy boleh cakap...... not bad bond kali nie... ada kelainan dari bond2 terdahulu....... tiada lagi kereta mewah .....cuma keta klasik yg cool....

so apa lagi kenkawan semua...mana yg belum lagi tu...moh ke pawagam.....masih hangat lagi bond nie.....gabungan antara tradisi dan kemodenan........nice story...... cuma kekadang mendatar sikit......tapi babak cemas.....aksi2 dan kemusnahan dlm bond series...memang tidak mengecewakan......

enjoy the movie!!!!

29 comments:

Azian Elias said...

akak pun dah lama sangat tak tgk wayang..

Ayie Abas said...

ayie suka james bond versi daniel craig nampak lebih lasak lebih real...dari james bond yg sebelum2 nih..

blog-tips-kurus said...

lagunya yg Adele nyanyi tu kan? best wo!! :)

Anisa Anuar said...

xlyn lg...dh ramai dok review citer nieh..

LiNda said...

danial craig is the best..syoknye remy da tgok, sabtu lepas linda n raje nk tgok. tp dah full, last2 tgok silent hill. Betul ke rmai ckap cite james bond kali ni x best mcm sebelumnye?

cHeRyNa PiReS said...

Ratu Elizabeth tak berlakon pulak kali ni kan. Aritu beriya2 masa Olimpik:P

Remy hazza said...

kak yan....
dah lama sangat ke Kak Yan......kena pi tgk tu kak Yan... cinema dulu ngan sekarang dah berbeza...

Remy hazza said...

ayie.....
betul tu....
version daniel craig nie nampak lebih real dan nampak adiwira dlm hero nya..... takde lah asyik menang jer.......

Remy hazza said...

blog tip kurus....
superb!!!! memang best lagu tu...mlm tadi semalaman remy putar kat yoU tube

Remy hazza said...

anisa...
kena pi layan...... ok lah crita dia..... konflik dan dendam.....

Remy hazza said...

linda...
ada perubahan dari segi cerita bond2 terdahulu...... tiada lagi adegan2 klise..... kalau linda pi tgk.... akan nampak perubahan tu.... tapi masih best utk ditonton.....

Remy hazza said...

sha.....
he3.... tertiba remy teringat scene kat olympic stadium tu...... kira2nya ..... Ratu E tu cam M lah..... diselamatkan oleh bond!

baguznet said...

respek la bro, rajin g tengok wayang. teman lebih suka layan tgk kat rumah je. Kalo ada wired broadband, mmg sahih teman cari versi donlod dia. ekekeke

cerita best said...

best rugi sapa x tgk lg mmg best lah

Remy hazza said...

baguznet...
bro....
sekali sekali.... remu puas kalau tgk kat cinema..... dgn saiz dan juga sound..... enjoy!

Remy hazza said...

cerita best....
not bad kan..kelainan dalam bond terbaru......

NasZ said...

saya teringin gak nak tengok. tapi entah. busy skit sekarang ini. huhu. anyway, tengok trailer movie ini pun dah nampak menarik sangat.

From,

Nasz

MOHD NASER.COM

Aien Alien said...

setuju dengan Ayie Abas....hehe. nampak lebih lasak dan macho disamping aksi mendebarkan. :D

Remy hazza said...

nasz....
pasti ada kesempatan nanti...... kalau carikan kelainan dalam bond...rasanya dalam bond kali ada perubahan.....

Remy hazza said...

aien....
betul....remy pun sokong.....

Aishah Jahirah said...

bz pun kena luangkan masa utk diri jugakkan..tgk movie salah satu cara...:)

boni kacak said...

wah...macam best je ni....hehehe

Remy hazza said...

AISHAH...
terapi diri yg terbaik utk hujung minggu...kalau perempuan selalu shopping kan.....

Remy hazza said...

bro boni.....
hai bro...takan tak pi tgk lagi nie......he3

misz_eyza said...

hanya sekadar baca sebab tak minat citer ni hihi...

Hanif Idrus said...

Aku memang nak tengok sangat cerita ini...

Remy hazza said...

eyza...
tak minat???.....he3
remy suka sangat crita bond sebab aksi2 dia....

Remy hazza said...

bro hanif...
pergi jgn tak pergi tgk....... he3

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...best juga cite ni...:)

 

Template blog ilham dari alif ismail