Friday, November 30, 2012

adik2 ku batch 3 udah sampai..........

Salam jumaat utk semua…. Hari yg indah biarpun langit petang sudah nampak gelapnya……. Itu kuasa Tuhan…… gelap belum tentu  hujan akan turun mencurah…….cerah tak semestinya nampak ketenangan….. itu lah kehidupan…… masa berlalu…tanpa secalit pun rasa utk berpaling……. Cuma detik mendatang yg dapat kita hitung satu persatu……

Begitulah dengan pertemuan…… yg dating akan pergi… yg berjumpa akan berpisah…. Yang merindu kelak pasti dilupakan….. selama nya semua rasa itu sudah sebati dgn hidup remy…..persahabatan sementara antara dua Negara termetri sekali lagi…….. masih terasa pedihnya perpisahan tempoh hari…… tapi adakah yg baru akan mengubat kerinduan yg bersarang dihati… InsyaAllah……


Remy bermadah bukan nya apa….. just luahkan betapa kita tak mampu utk mengelak dari pertemuan dan perpisahan……apatah lagi…. Merindu dari kejauhan…..Cuma kali nie pertemuan dirancang lagi…. Walaupun terasa baru saja mereka pergi….. tapi Rabu lepas telah tiba lagi adik2 remy dari seberang nie……. 


Kali nie adik2 baru yg mula utk mengenali dunia kehidupan di sini….. biarpun betah pada mulanya…. Kemesraan semakin terasa walaupun baru 2 hari disini…… tetap dgn semangat belajar seperti yg dulu…. Biarpun malu2….. tapi dah terdengar nada gurauan dan usikan mereka….byk pulak nak tanya benda2 baru……iyalah…… pertama kali dtg kemalaysia…… mesti satu  dunia baru buat mereka…….Rabu tu remy ngan Adip pi sambut mereka dan bos Adip kat Lcct….. 


Cukup sekadar ringkas perkenalan…. Mereka semua terus dibawa ke hostel penginapan sepanjang latihan industri nanti… masih dirumah yg lama…. ..rumah senior dieorg yg dulu ler…… berkumpul di salah satu rumah kesemuanya…sambil mendengar taklimat  dan peraturan disini oleh wakil HR dan juga wakil pelajar terbabit…. Remy ??? remy cuma tlg kwn remy adip sambut mereka dan hantarkan makanan utk dinner buat mereka semua……


Kali nie masih dgn jumlah yg sama……seramai 25 org student Indonesia yg diterima utk latihan industry nie….Cuma yg cowok ada 5 org sahaja… manakala yg ceweknya 20 orang…… he3….. meriah ler kitchen nanti dgn awek2……. Buat permulaan semuanya masih malu2 ….. tunggu lagi seminggu dua…. Dah kena air klorin dan angin Malaysia…. Mula ler nampak keserian dan karektor masing2……

from left :-  Iman(ultraman) , EChan , Angga , Gilang dan juga Panji

Apa pun… selamat datang utk kesemua adik2 indo remy kali nie….. Cuma  untuk batch ke3 kali nie….sedikit pembaharuan dilakukan… kemungkinan system adik angkat atau anak angkat diperkenalkan…… and for sure remy kena ler ambil sorang….. nak ambil yg pompuan… sayes…scandal ler pulak nanti…he3….so better ambil yg lelaki……. So antara yg lelaki  5 org tu….. kenkawan rasa yg mana patut remy ambil utk jadikan adik angkat….. macam remy dgn handaru ( batch2 ) dan Febri ( batch 1 ) dulu……… he3… ……. remy boleh pilih ker?

28 comments:

Leeza dayasari [santai leeza] said...

meriah juga tu...... ramai juga...

baguznet said...

memang sentiasa kena amik ke utk LI ni?

Bro,
amik ultraman tu, blh main fire2. ekekekeke

Aishah Jahirah said...

silih ganti adik2 remy ni...
p/s:sory lama xsinggah sini,bizi sikit le...

diana said...

Mungkin kah jodoh remy adadi situ???ekekeke...

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...ramainya adik2 baru dtg ..;)

TiranaAduka said...

salam remy
Mesti dia orang teruja tgok muka diorang ada dlm blog femes ni.

miz ruha said...

cik ruha datang ni... red carpet baldu dah ada ke...? haha! just kidding! ^_^

ramai adik2 remy yang datang... moga mereka dapat tinggal dengan selesa kat sini...

MawardiYunus said...

saya pnah wt lawatan ke indonesia dulu huhu

boni kacak said...

wah...boleh mula jeling2 ni, mana tau ada yang berkenan di hati.hahahaha

3no gr33ny said...

hilanglah sedih sahabat dengan kenalan baru ek =)

Hnahdy said...

ramai betol..

Ayie Abas said...

terasa baru lagi baca entry sedih perpisah dgn student sebelumnya...dah sampai student yg baru pulak...

ayie beri syor pd remy...ambik yg pakai baju ultraman tu jadi adik angkat...tentu ohsem....:)

Remy hazza said...

leeza....
mcm yg dulu jugak....25 org......standard yg dibenarkan...... kalau boleh nak bwk lagi ramai...he3
baru meriah.....

Remy hazza said...

baguznet....
so far memang dah ada perjanjian..... ini yg dah ketiga....lepas nie tak tahu...kalau diteruskan kan pun ok jugak.... dapat kenalan dari sana..... nanti berterabur adik2 remy dibumi indonesia.....he3

yg ultraman tu manis orgnya dan juga peramah.......insyaAllah,...yg kali nie baik2 remy rasa....

Remy hazza said...

aishah...camtu lah....
thanks dtg sini..... kalau dikirakan.... adik2 yg praktical kat sini dah ramai..... skrg dh masuk 25 indonesian , student uitm pun masuk ada 23 dan student ikbn tak masuk lagi..... meriahkan....

Remy hazza said...

kak diana....
hu3..... tak boleh2..... never.....kena pelangkung nanti.....he3...tu sebab kena ambil yg lelaki.....

Remy hazza said...

mama....
wassalam...
meriahkan mama... terubat kerinduan dgn adik2 yg dulu.... walaupun yg dulu dlm fb dah meroyan takut remy lupakan mereka...he3

Remy hazza said...

bro tirana...
he3...femes..... mana ada... tapi insyaAllah...akan remy tunjuk kan semua nie bila buat induction minggu depan.....dieorg nie kena masuk kelas latihan dulu... belajar basic, halal...hyghine...safety dan pelbagai lagi....mungking start masuk dapur hari jumaat depan....

Remy hazza said...

miz ruha.....
he3...kapet hitam baldu remy pasang...tu yg tak nampak....
Remy pun harap2 dieorg suka kat sini... so far semua nampak happy jer..... tapi mungkin susah pun pemakanan jer..... nak biasakan...

Remy hazza said...

mawardi.....
best nyer....
remy insyaAllah..kalau ke jogha atau jawa tengah.... lega sebab adik2 ramai kat sana menunggu..... tu pun kalau dieorg ingat kat remy ler....he3

Remy hazza said...

bro boni...
yes.... jeling2 bro.... mana ler tahu...ada yg mcm rindy ker?...he3

Remy hazza said...

3no gr33ny....
lega sedikit....tapi tulah...yg lama dah meroyan kat FB...sibuk inbox takut remy lupakan mereka..... he3
insyaAllah..... kenangan terindah tetap dihati....

Remy hazza said...

hnaddy....
meriah.... tapi nak jaga susah....byk kerenah tu.....sekrg ok ler..masih malu2.... nanti dah start berkawan.... memang kena pantau.....takut lupa niat dieorg kat sini.....6 bulan belajar jadi 6 bulan holiday...he3

Remy hazza said...

ayie....
yg ultraman tu pun ok jugak.....sweet jer....mcm kanak2 ribena.....
boleh main fire2.....

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

ramainyer...meriah jer nampak

ayut said...

ultramn nmpk cute...haha..amek tu la remy :p rai bnor pmpuan ye..ad kecoh dapur nnt kang :D

Remy hazza said...

waniey....
kalau adik2 nie sampai...memang meriah dapur tu......

Remy hazza said...

ayut....
tu lah...ramai yg suggest ultraman...tapi depand pada HR mana yg dia kasi nanti.... remy terima jer...janji kita tunaikan amanah yg diberi......

 

Template blog ilham dari alif ismail