Sunday, November 25, 2012

Rise of the Guardian.....Ohsemmmmm!!!

Salam semua......
salam hari minggu buat kenkawan semua..... biarpun hari minggu , entry kena kuar jugakkan...... tak mau simpan lama2...padahal nie pun entry backdated jugak.....he3...
so kali nie it's muvie time...... kempunan nak tgk twilight hari tu...... terus remy tgk muvie nie...crita apa lagi kalau bukan Rise of The Guardian.....Best3 !!!!! remy suka filem nie.... full of magical dan penuh dgn fantasy....... rasanya mungkin kita pernah dengar pasal jack Frost . santa claus , sandman ,toothfairy dan juga easter bunny tu...... cerita zaman kanak2 yg digabungkan......
Suka tgk jack frost yg cute.....tooth fairy yg jelita menawan....sandman yg glitter malah santa claus dan easter bunny yg kelakar.......kisah bermula bagaimana jack fost yg telah mendapat kuasa sakti dgn tongkatnya . Jack yg cuba mencari erti sebenar dan jati diri mula merayau tetapi tidak dapat dilihat oleh orang biasa.
Santa yg berada dikutub telah diserang oleh satu kuasa hitam iaitu boogeyman yg dikenali sebagai picth mula memanggil kesemua rakan yg ada yg menjaga kanak2 seluruh dunia..... dari situlah mereka mula diancam dan mula mendapatkan jack frost utk menyelamatkan keadaan kerana jack telah dilantik sebagai guardin oleh man of the moon.
jack pada mula enggan percaya tetapi setelah fairy land diserang yg menyebabkan kesemua toothfairy bird ditangkap kecuali seekor dan kanak2 seluruh dunia mulai hilang kepercayaan terhadap toothfairy.....jack dan rakan2 mula merancang utk mendapatkan kembali cahaya pada santa globe yg semakin kurang kerdipannya.....jack mula mengenali diri dan cuba mendapatkan kembali tooth memorynya.......
pelbagai usaha dijalankan termasuklah sandman yg memberi mimpi2 indah kepada kanak2 mula diserang boogeyman yg menyebabkan semua kanak2 diserang dgn mimpi2 seram dan buruk setiap hari....... Sandman akhirnya tak dapat diselamatkan.......ianya satu kehilangan menyebabkan mereka semua hampir berputus asa......perbagai usaha dijlnkan termasuk santa dan juga bunny bersama jack cuba mengambil alih tugas toothfairy..... kelakar part nie bila semua berebut2 nak kutip gigi.....he3
Malah ester day yg sepatutnya sebagai usaha utk mengembalikan keyakinan kanak2 diseluruh dunia juga digagalkan oleh boogeyman dengan jayanya sehingga lah ke cahaya terakhir diatas globe oleh seorg kanak2 yg yakin masih ada laki kuasa sakti dlm dunia nyata.......tetapi mulai hilang kepercayaannya.... Jack frost cuba menyakini kanak2 tersebut dan dgn bantuannya kepercayaannya jack dapat menjelmakan diri ke alam nyata dan cuba menyakinkan kanak2 tersebut dan juga rakan2nya........
kemunculan mereka semua menyebabkan boogeyman melipat ganda kan usaha utk menghilangkan pengaruh kanak2 tersebut...... Tapi kanak2 itu bersama rakan2nya yg lain mula mendapat semangat kental utk melawan kuasa hitam boogeyman.....
so kalau nak tahu camner boogyman ditewaskan dan bagaimana ending kisah penuh fantasy nie..... kena lah pi tgk kat pawagam...... memang kita akan terbuai dgn animasi nie....tak terasa pantas masa berlalu.........tertiba jer x'mas dan ester day boleh digabungkan utk mengembirakan semua kanak2........ camner tu ???? 
so selamat menonton, remy rasa crita nie menarik utk kanak2.... dan utk org besar jugak.......ada banyak tauladan dan semangat dlm crita nie......penuh dgn gelak ketawa dan menghiburkan.....
so tunggu apa lagi....... moh nonton ramai2.....

sumber pic.... uncle google ler !!!!

43 comments:

Ayie Abas said...

terbaikkk..remy...

tak rugi keluar belanja tgok kat panggung...filem2 animasi mmg menghiburkan. :D

Nur Ezqy said...

rm1/pc upt pregnancy dan opk kesuburan
email; lovidoobidoo@gmail.com
blogshop; http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com

Domu-kon said...

di kala kwn misz domu tgah sibuk promote twilight..abg remy promte cerita kartun..semua nak tgok..cmne nie..?hehehe

Nasz said...

Tak dapAt nak tenfok. Wife dah dekat hujung-hujung nak deliver ni. Huhuhu.

From,

Nasz

http://mohdnaser.blogspot.com

~Beb~ said...

rmi pon kate osem! remy nak amount utk 2 tuh with postage n acc num. tq

Aien Alien said...

wah..dapat rasakan semangat dorang nak kembalikan kepercayaan kanak2 acane. best ni...nak tengoklah. tapi2...nak tgk twilight juga ni. hmmm... :D

Hanif Idrus said...

Peminat cita kartun sama mcm aku...hahaha.
Sinopsis yg jelas bro..
Ada masa nak ajak anak ler .

misz_eyza said...

remy ni mmg penggemar citer wayang laa... selalu yer remy gi panggung.. harus pihak panggung bgi award nie hihi..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

waaa menarik juga wlpn genrenya animasi.. heeeee

محمد رازيق said...

wah. terbaik bro. genre cam ni kenkadang best. duk rileks2 tgk, syok

TiranaAduka said...

salam bro remmy
Rajinnya post entry..

Pekabar di ptg minggu ni.

Shasha Yacob said...

macam ohsem, kompom download . haha

shidaR said...

wahhh citer baru..^^ kena tgk nih..

boni kacak said...

nampak macam best je ni..memang nak kena tgk ni..hehehehe

3no gr33ny said...

best!!

Remy hazza said...

ayie...
Memang best animasi nie......
sebab cantik sangat ......penuh fantasy.....
lepas nie remy nak tunggu Filem EPIC.....tgk trailer.... mengangumkan....

Remy hazza said...

nur Ezqy....
thanks...... InsyaAllah....... ramai yg akan kesana nanti....

Remy hazza said...

Domukon...
he3...sebab tak leh tgk twilight ler terpaksa tgk crita nie...he3....
dah full....minggu nie kut tgk twilight tu.....

LiNda said...

alamak remy....linda xsuke muvie cartoon. semalam linda tgok twilight :)

Remy hazza said...

Nasz...
tak pe nasz...tgk kat DVD jer.....
dah ada blog baru ye..... nanti remy ke sana.....

Remy hazza said...

FM...
orait nanti remy inbox kat fm punya pages tu ye......

Remy hazza said...

Aien.....
dua dua kena tgk...sebab dua2 best...twilight tu memang dah lama remy follow..... nak pi tgk jugak....

Remy hazza said...
This comment has been removed by the author.
Remy hazza said...

Bro hanif.....
kena bwk anak2 tgk crita nie...menghiburkan dan tak boring......

Remy hazza said...

eyza....
he3...kalau lah ada anugerah tu.....he3.....
remy kalau tgk memang khusyuk.....
terbuai dgn jln cerita.... tapi kalau tak seronok...terbuai dgn mimpi ler....he3

Remy hazza said...

Leeza....
boleh tahan crita nie...... cantik....

Remy hazza said...

محمد رازيق
kartun kena enjoy...sebab memang best...... tapi filem nie penuh fantasy.....

Remy hazza said...

Tirana aduka....
post ajer...... nak BW tak sempat lagi nie...busy jer.... InsyaAllah..kan remy BW semuanya hari nie....

Remy hazza said...

Shasa...
haruss...... cerita yg best...dah habis download copy kat remy ye....

Remy hazza said...

shida...
tgk jgn tak tgk.... ohsem.....

Remy hazza said...

bro boni....
harus..... sekali sekala layan animasi kanak2 not bad....kelakar dan fun....

Remy hazza said...

3no gr33ny....
terbaik...... mood xmas dah dtg...... tu yg ada santa claus tu....

Remy hazza said...

linda....
twilight!!!!! hu3...jelasssss..... tak dapt2 nak tgk lagi...full house jer kat alamanda tu....

ayut said...

tooth?gigi?blh jgk jd cerita..bdk2x tgk agk ye tfikir pasal gigi ke tak..hihi..sronok sungguh tgk wayang slalu kan.. :)

TiranaAduka said...

x de masalah bro remy.sapa lapang dia jalan dulu.yg penting.silaturahim terjalin erat.happy blogging.

Remy hazza said...

ayut....
he3...remy memang enjoy movie..... terapi utk stress.....he3

Remy hazza said...

bro Tirana....
InsyaAllah... maklum lah... mana yg penting kena kejar dulu..... remy pun ada masa terluang baru boleh buat entry dan BW.... kalau tak...senyap jer...

maszull said...

assalamualaikum remy....mcm best jer musim cuti elok pi bawa anak2 tengok kan...;)

TiranaAduka said...

huhuhu...

miz ruha said...

wah... macam menarik... ^_^

Remy hazza said...

mama..
memang sesuai utk kanak2...byk pengajaran dan moral dlm filem nie...terutama saling bekerja sama....

Remy hazza said...

bro tirana...
nape bro...sedih jer.....

Remy hazza said...

miz ruha...
not bad... sesuai ditonton seisi keluarga....

 

Template blog ilham dari alif ismail