Sunday, November 18, 2012

Teater Musical Ali Baba - remy dah ada....korang bila lagi

Salam utk semua..... salam ketemu lagi....selamat berhujung minggu..... mesti ramai yg sibuk berjimba2 hujung minggu nie kan...... remy pun nak tumpang sekali lah...tapi tak tahu kemana destinasi lagi pun.......he3...padahal...weekend it's movie time for remy..........

oklah..... kali nie remy nak crita pasal teater lagi..... bukan tetaer Tun Siti hasmah...tapi teater utk pementasan akhir tahun kat Istana Budaya nanti.....theater kanak2.... teater musikal Ali baba... rasanya nie kali kedua..... yg pertama dulu remy tak sempat nak pi tgk.... cuma yg kali nie...... remy dah ada tiket nye.....korang ada ???? he3
Theater nie akan berlangsung di istana budaya dari 21 sehingga 30 disember 2012. apa yg best , tu kena tengok nanti ler..... alhamdulillah . remy dapat seat yg ohsem kali nie sebab ticket nie baru jer dijual secara online kat Ticket2u.biz . so korang tunggu apa lagi...walaupun teater kanak2 , orang dewasa pun terhibur tau....kalau tak takdelah remy pi tgk kan.... teringat cerita upin ipin dan siti dialam fantasi hari tu..... semuanya ohsemmmm.
nie pic google edisi pertama dulu..... cuba cari elfira loy? he3

so masih banyak lagi seat yg terbaik utk dipilih...... sebab tak ramai lagi yg beli...... rege ticket pun taklah mahal.... masih rendah... paling murah 30  , 50 , 70 dan juga 100 hinggit. so dapatkan ticket kat ticket2u.biz tau....
moh kita ber ali baba di istana budaya...... selamat menonton semua........ tak sabar nak tgk pak nil jadi ketua penyamun rasanya......he3

33 comments:

maszull said...

Assalamualaikum remy....wah best la cuti2 sekolah ni bawa anak2 pi tengok mesti bestkan...:)

Remy hazza said...

mama
wassalam....
betul tu mama.... walaupun teater kanak2...org dewasa pun terhibur sekali.....nanti mama try pi tgk...memang best tgk kanak2 comel berlakon.....

luqman zakaria said...

tak pernah tgk teater kat istana budaya..

Remy hazza said...

luqman....
kena try sekali.... tengok kecanggihan istana budaya......

~Beb~ said...

haha tentu sronok gile dgn telatah paknil n bdk2..

Ayie Abas said...

pak nil memang sesuai dgn watak sebegitu...memang hidup dan melucukan...

shidaR said...

wahh ade adik2 dan aznil..seronok tu :)

Remy hazza said...

fm...
sudah tentu...tu yg remy beli ticket awal2...tak mau miss......he3

Remy hazza said...

Ayie....
betul tu....walaupun lambat lagi nak dipentaskan...remy dah excited sangat.......

Remy hazza said...

shida....
rasanya mesti meriah kan......
aznil tu kan kelakar dgn budak2....

Leeza dayasari [santai leeza] said...

teater siti di alam fantasi.. yeah lecture teater kat maktab sy terlibat.. herk herk.. yg kali ni.. tak sure lah beliau terlibat tak.

C'Jai said...

hehe..tentu lucu Pk Nil jd ketua LANUN...

miz ruha said...

tak pernah tengok teater...

Domu-kon said...

wah..tidak pernah kaki ini melangkah ke IB..apatah lagi menonton teater..tiada teman yang sehati sejiwa nak p tonton sama2..

ishy77 said...

taaakkk..peenaa g tgk teater lg....best kah?

cikji said...

Cikji suka jns teater fantasi mcm ni. Klu dpt tgk jugak mesti best!

Remy hazza said...

leeza....
kalau dah lecturer terlibat....nanti boleh ler leeza berlakon sekali......peluang utk muncul diatas pentas tersohor tu....

Remy hazza said...

cjai...
rasanya la.... pak nil kan kalau belakon over...... mcm prof klon tu.....selamber jer....

Remy hazza said...

miz ruha....
kena try tengok....ada kelainan bila tgk teater dari drama kat tv tu....

Remy hazza said...

domukon....
ada ramai kat sini yg sudi temankan...ajak jer... hairy tu pun teringin jugak....he3...tapi takde geng...

Remy hazza said...

ishy77
teater kalau kat Ib memang best...bila tgk prop dan pentas yg berubah2......memang canggih.....

Remy hazza said...

cikji ...
boleh ajak cik abg turun kl...lambat lagi...vacation hujung tahun.... booking ticket dari sekarang......

ayut said...

best yer,,tak pernah lg tgk teater..mgkn kena merasai ye 1 ari nnt.. :)

misz_eyza said...

seronok kan tengok teater tapi kat tempat eyza kalau ada pun teater lama2 huhu.. aritu ada gak eyza dapat jemputan ke teater puteri saadong tapi bila citer sejarah nie diteaterkan alamatnya eyza akan tertidur laa hihi..

Remy hazza said...

ayut....
remy doakan....insyaAllah.... kalau berkesempatan nanti...

Remy hazza said...

eyza...
remy pun kalau selalu tgk yg muzical aje.....sebab terhibur dgn nyanyian dan tarian.....
kalau melodrama tu susah sikit nak layan.....

LiNda said...

eh..pak nil ke pelakon utama. Mesti best.,meh blanje linda satu tiket..hehe

Remy hazza said...

he3.....
blanja..... mana boleh...abg raja mesti nak ikut sekali....he3

cHeRyNa PiReS said...

Kiutnye. Waktu Sha sibuk ni byk pulak acara. Jeles Sha dgn Remy ;-)

Remy hazza said...

Sha....
jgn jeles.... sha pun boleh pi.... cari ruang... satu mlm jer.... insyaAllah ada nanti tu......

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...bestnya kalau dpt tengok n bawa anak2 skali...;)

salzahari said...

1st time nak gi tgk ...seat mana yg ohsem dan jelas (nampak muka tak byk org block & senang nak kuar2 kalau nak kena gi toilet)?

rayzacute said...

seat yang best tengah2 la..tp seat tu dalam rm100 satu seat...kalau tak kisah..bole je terus beli.. seat tu paling last habis...saya dah pi menonton 24hb aritu..ohsem..dan 29hb ni akan pi lagi....hidup ali.....(^0^)

 

Template blog ilham dari alif ismail