Friday, November 2, 2012

Bila Tukang masak Jadi sinetron.....

Salam utk semua.......salam ketemu lagi....
mekasih kerana sudi singgah kat blog remy nie........
jom  kita lari dari mood sedih....... remy masih terasa kehilangan hari nie........cuba utk tahan dari kesedihan......walaupun rasa itu masih bersarang didada.....
Malam rabu yg lepas telah berlangsungnya majlis perpisahan anjuran pihak HR company remy utk semua student indonesia yang telah berangkat pulang semalam......sayu rasanya........ tapi kisah perpisahan di terminal LCCT tu remy simpan utk besok....... tak sanggup nak remy tulis lagi.......terbayang air2 mata yg berguguran......
majlis nie secara tak rasminya remy dijemput sama...... walaupun bukan bos besar..... tapi masih ada ruang utk remy bersama2 menghabiskan malam terakhir adik2 remy nie kat malaysia...... bertempat di Rajah Brooks Ballroom di Nilai spring Golf Resort. Semuanya diraikan dalam suasana yg ceria walaupun kesedihan ada disetiap hati yg hadir......
Apatah lagi mendengar nasihat dan kata2 semangat dari pihak atasan dan juga wakil pegawai kemasukan pelajar dari jabatan berwajib......kemudian majlis diserikan dgn penyampaian sijil tamat latihan dan juga cenderamata dari pihak jabatan remy......
 diumumkan juga keputusan pemenang pertandingan master chef yg telah berlangsung...... tapi dgn gaya remylah...... satu slide show tayangan yg mencuit hati kesemua yg hadir...... paparan seorg demi seorg dgn gaya mesterchef......entry lepas ler tu......
Kemudian mood sedih mengambil alih...... apatah lagi dgn imbasan gambar2 sepanjang perjalanan mereka disini....... rentetan dari awal sehingga ke akhir......tacing!!!!! bila semuanya mula mengalirkan air mata........tanpa remy sedari air mata remy tumpah juga...... biarpun sebak menahan....... tapi kalau dah pandang satu persatu wajah2 adik2 nie......sayu nyer lain macam.....
Majlis seterusnya yummy2 dgn hidangan yg pelbagai...tapi apakan daya......selera masing2 terbatas dgn rasa sedih...dah tak lalu...... mkn ala kadar jer......seterusnya majlis persembahan karaoke oleh para pelajar terbabit...byk yg berbakat... cuma air mata remy tumpah lagi bila kesemuanya berkumpul dgn petikan gitar akuastik menyampaikan lagu2 perpisahan dgn penuh penghayatan...... sayes!!!!! terasa sangat....tomi memang berbakat besar dlm music tambahan pulak ramai yg boleh menyanyi dgn baik.....
Remy layan jugak sampai kehujung acara...... tatap puas2 satu persatu...tinggalkan kata2 azimat dan kata2 terakhir......byk yg berkongsi rasa dgn remy..... lelaki mahupun perempuan..... dah macam abg long pulak.....ada yg bertemu dan berpisah.... cinta pandang pertama....putus cinta dan panduan hidup di masa depan......
apa apa pun. diharapkan semuanya ok lepas nie...... semuanya dah besar2...tahu menjaga diri dah... mana yg dah bercinta tu...pandai2 lah bawak diri.... walaupun  itu cuma cinta monyet barangkali.... jaga dgn elok sebab itulah saat2 indah utk dikenang bila dewasa nanti......
P/s:-
tunggu next entry....air - air mata perpisahan........ biarpun baru sehari... dah terasa rindu dijiwa masing2...... pagi2 bukak fb.....ada jer msg dari dieorg....... entah lah dik.......entah kapan kita kan bertemu lagi........ hanya tinggal kenangan.......

26 comments:

♥ Nana BamBam ♥ said...

jangan sedih2 ye remy..huhu

Remy hazza said...

nana.....
next entry lagi sedih......
bila tgk jer pic kat sini..... sayu jer rasanya......
kangen!!!!!

hazwan hairy said...

perghhh cntiknya dorg..hahaha...

Hanif Idrus said...

Pergi ke sana bro....kikikiki
Jalan2 disana....hilangkan rindu

Hnahdy said...

cute :)

kinara kinatara said...

wah nice...kina follow sini ya:)

Azian Elias said...

jangan sedih2 ye Remy. Be happy..

Remy hazza said...

hairy....
boleh pilih mana yg berkenan... tapi pjjl ler...percintaan jarak jauh lautan......

Remy hazza said...

bro hanif....
insyaAllah...... dah ramai sangat adik2 remy dari seberang nie... dah hampir 50 org dah... hujung buln nie dtg lagi yg baru.......lepas nie pi sana , senang nk gerak... roger adik2 jer.....

Remy hazza said...

hnahdy....
comel kan...bila dah bergaya.....

Remy hazza said...

kinara....
insyaAllah..remy jejak follow tu nanti ya....

Remy hazza said...

kak yan.....
dua tiga hari nie sedih lah jugak..... menangis depa balik semalam.....remy pun tak boleh tahan... rapat sangat......maklumlah semuanya kechik2 lagi...baru 17 tahun....

blog-tips-kurus said...

kitorang kan ade. hehe!

*chef,
bole bagi resipi nak masak lobster? bahan2 yg mudah cari je ye. tqvm.. :)

Remy hazza said...

blog tip kurus.....
tu lah... nasib baik ada sahabat semua..... dan juga blog ini utk remy simpan segala kenangan....

remy bukan chef ler..... he3...tak masak pun... tapi remy akan usahakan resepi lobster yg paling best utk sahabat nanti....

3no gr33ny said...

cantik2 dan handsome pelajar2 indon ni ek..hehhe..patut la sahabat Remy rindu..tapi jangan sedih2 yer sahabat =)

Remy hazza said...

3no gr33ny......
boleh tahan... semuanya manja2 dgn remy... jumpa cium tangan..... selalu tanya khabar.... dah macam satu keluarga hari2....

maszull said...

assalamualaikum remy...bestnya ada majlis mcm ni dpt mengeratkan silatulrahim sesama pelajar...:)

Ayie Abas said...

wahhhh..memang betul laa remy...semuanya mcm bintang sinetron...yg mcm rosa pun ada...

shidaR said...

mst sedih time nk bpisah kan huhuhu^^

misz_eyza said...

wah siap ada majlis perpisahan lagi... dah macam 1 keluarga kab eyza tgk semua adik2 tu dgn staff

Remy hazza said...

mama...
wassalam...hari terakhir diraikan dgn majlis nie.... mengimbas kenangan selama 6 bulan..... byk yg berduka......

Remy hazza said...

ayie...
bila dah bergaya,,,remy pun memula cam tak kenal......he3..
tapi memang comel semuanya.....

Remy hazza said...

shida,,,
tu lah.... yg batch pertama remy tak rapat sangat...yg kedua nie...selalu sangat bersama......

Remy hazza said...

eyza....
betul tu...keluarga besar remy...... adik2 dtg dan pergi...tinggal abg jer yg setia kat situ....insyaAllah...hujung bulan nanti masuk lagi yg baru......

Aishah Jahirah said...

adeh tumpang sedih lak baca...setiap pertemuan ada perpisahan...insyaallah ada rezeki,jodoh jumpa lagi...

Remy hazza said...

Aishah....
itulah yg remy harapkan....... semoga ada kesempatan itu.....amin

 

Template blog ilham dari alif ismail