Tuesday, November 20, 2012

Frankenweenie....... black and white !!!

Selamat pagi selasa sahabat semua......
semoga kebahagiaan sentiasa mengiringi kita semua...... rahmat Allah yg tak putus2 buat hambanya......
so kali nie remy nak crita pasal muvie lagi....... padahal minggu lepas takde muvie yg menarik ...so remy try google mana2 cinema yg ada cerita menarik...... last2 remy jumpa jugak crita nie...kat IOI mall Puchong....walaupun muvie dah tak up to date...tapi nak jugak remy tgk crita nie sebab remy memang suka dgn karya tim burton..... kalau dah ada tim burton mesti ada johnny depp sama helena bonharm carter kan.....he3..cuma kali nie johnny Depp tarak.....
Frankenweenie..... kisah kartun hitam putih...hu3...kalau kaler mesti lagi best..... tak tahu lah mungkin nak nampak lebih mystery dan kelainanan......ingat memula jer.....rupanya sampai kesudah penghujung cerita..... tetap hitam putih kaler dia......tapi apa yg remy boleh ckp,.... tak sedar cerita nie dah habis.... sebab boleh dilayan.....menarik jugaklah cerita dia dgn watak2 dlm tu yg memasing ada karektor.... mystery , pelik dan over pun ada....
Kisah bermula mengenai satu budak bernama victor bersama anjingnya sparky. Victor seorg yg meminati sains tetapi lebih suka menyendiri..... kehadiran guru sains baru disekolah memberi inspirasi kepada victor dan rakan2 yang lain. Victor meminta kebenaran dari bapa nya utk satu project sains tetapi pada yg sama bapanya mahu victor mengenali dunia lain.....
Satu eksiden telah berlaku semasa perlawanan baseball yg mana telah menyebabkan Sparky dilanggar kereta. Victor terasa kehilangan kerana kawan baiknya yg telah tiada.tetapi pada satu hari guru sainsnya telah mengajar satu kaedah utk menggerakkan benda yg telah mati. Dari situ Victor telah mendapat idea utk menghidupkan kembali Sparky melalui panahan kilat.
Segalanya berjaya sehingga rahsia sparky yg telah berjaya dihidupkan telah dihidu oleh seorang rakannya yg pelik.....demi utk tidak menghampakan  dan membocorkan rahsia tersebut...victor telah membantu wierd utk project sainsnya iaitu invisable fish....malangnya wierd mula menyebarkan project sainsnya dan mula bercerita pasal kejayaan victor.
Ini telah menimbulkan rasa iri hati pada rakan2 nakal yg lain. mereka telah memecah masuk loteng sains victor ketika victor dan keluarganya pergi mencari sparky yg hilang. Rakan2 nakal victor mula ber experimen dgn menghidupkan binatang kesayangan masing2..... sehingga lah menimbulkan huru hara disekitar town tersebut kerana binatang2 tersebut bertukar menjadi ganas....
Mereka mula mendapatkan victor dan cuba memusnahkan binatang terbabit yg mula mengancam manusia.......berjaya atau tidak...cam biasa..... cerita cukup sampai disini.....he3.... apa yg terjadi seterusnya..... bagaimana binatang tersebut dihapuskan ..... adakah victor dan sparky selamat...itu ada di penghujung cerita..... tapi ending memang sedih , tapi cuma seketika........ sebabnya....tu kena tgk sendiri.......layan crita nie.....
P/s:- remy suka karektor masing2...... ada kepelikan setiap satunya....frankenweenie.......pergh!!!

30 comments:

Anisa Anuar said...

mmg boleh tahu ni hasil tim burton...mmg style dia

hazwan hairy said...

mcm best ja carton ni..hehe

ayut said...

kerana sains la ni...menarik..katun pon mcm nice je tgk :)

maszull said...

assalamualaikum remy...yer la mcm best jer cite ni...:)

~Beb~ said...

mcm best tgk making of die kt tv. tapi tgk cartoon2 die cam seram. x suke. lol

Kakzakie said...

Kalau anak-anak kakak mesti suka cerita macam ini..

boni kacak said...

menarik ni..lain daripada lain.. hehehe

Leeza dayasari [santai leeza] said...

actually leeza tak layan sangat citer cartoon.. wlpn ramai yg ckp citer cartoon ni kadang2 best.

Cikgu Ma said...

tak penah tgk pun citer ni...

TiranaAduka said...

remy suka cartoon erk?

TiranaAduka said...

catoon?

Remy hazza said...

anisa....
yup...tim burton lain dari yg lain...... karektor dia mesti mystery kan....dan pelik2....he3

Remy hazza said...

hairy...
not bad...cuma hitam putih ler...... tu yg kureng sikit......

Remy hazza said...

ayut...
he3...walaupun cam tak logik...tapi menarik.....tgk perangai budak2 dlm nie..... masing2 irihati dan berlumba lumpa...pastu sekor2 pelik perangainya.....

Remy hazza said...

mama...
wassalam..... boleh tahan crita nie mama....cuma kaler black and white.....

Remy hazza said...

Fm...
tak seram lah.... bukan crita antu pun....cuma karektor dieorg pelik sikit...biasalah tim burton......

Remy hazza said...

kak zakie....
sesuai utk kanak2...... boleh belajar karektor watak dlm nie....

Remy hazza said...

bro boni......
haah...lain dari yg lain...tim buton always mcm tu.....

Remy hazza said...

Leeza....
belum kena lagi...try tgk ice age , magadaskar....memang terbaik....tu yg sampai beberapa sequel.....

Remy hazza said...

cikgu ma...
lepas nie pi tgk ye....terbaru dari tim burton selepas copse bride hari tu....

Remy hazza said...

bro tirana....
haruss.... cartoon memang best...yg animasi camni lah....bukan yg ben10 atau boboboi tu tau....he3

Remy hazza said...

bro tirana..
cartoon !!!! he3

Ayie Abas said...

ayie pun suka dgn filem2 tim burton...memang tersendiri dan punya kreativiti yg tinggi.

Remy hazza said...

ayie...
betul.....tak dinafikan...sebab tu remy usaha jugak nak tgk crita nie......dapt jugak.....

iezayusof said...

best citer ni? mcm best jee,hee :D

misz_eyza said...

remy memang suka layan movie ekkk hihi... tapi tengok kartun hitam putih mcm di zaman 60an jerr hihi..

Remy hazza said...

iezayusof..
boleh dikatakan menarik......
remy suka.... sebab tim burton... mystery jer....

Remy hazza said...

eyza....
elok tgk movie dari buat benda yg tak elok kan.... terapi minda tu.....he3

محمد رازيق said...

memang style citer ni bro.filem tim burton ni terbaik. hehe

Remy hazza said...

محمد رازيق
betul...dari dulu lagi remy penggemar tim burton....

 

Template blog ilham dari alif ismail