Saturday, November 3, 2012

air mata perpisahan........sepi dan kangen kian bertandang......

Air mata ini menitis jua tak kala menulis entry nie........tapi sikit jer tau....walaupun cuba menahan........ tapi tak mampu remy bendung.....biarpun mereka sudah selamat sampai kesana...... kesedihan masih bersisa di dada remy......jauh terkenangkan kesemua adik2 remy......
perpisahan adat pertemuan..... cuma masa yg ada , disempurnakan dgn kenangan yg indah.......tiba masanya , kau pergi jua...... menatap sayu wajah2 adik2 ku..... terasa kehilangan.......tapi cukup remy katakan...... remy akan jadi perindu......entah kapan akan bertemu lagi atau akan hilang rasa sayang dan rindu dimamah masa dan usia......
selamat pergi adikku..... pergi mu kembali ke seberang.....antara senyum dan tawa..... akhir kita terpisah jua.....apatah lagi kerinduan yg akan ditinggalkan........ apa lah remy nie....mood sedih pulak tertibakan..... sayes remy ckp... remy masih rindu dgn mereka semua........ handaru, rifky ,andre , gabriel , tomi , adhie , rizky , dayu ,firda, tya , icha , ella ,dewi ,laila , uyun , zabid , vania , trita , hoel , rindy , inneke , heilin , mika  , leha dan tari.... lancar jer remy sebut kesemuanya.......
Apatah lagi bila  ada aja msg dari dieorg kat inbox FB remy dlm dua 3 hari nie........ tapi percayalah adikku .....hanya jarak yg memisahkan kita.... tapi semuanya dekat dihati abg.....insyaAllah.... akan disimpan kenangan semuanya...... blog remy nie menjadi saksi.......segalanya tercurah disini......
kesemuanya pulang pada hari khamis yg lepas... flight ke Jogha.... pukul 3:40 ptg...... remy pun sempat ke Lcct utk bersama2 mereka buat kali terakhir...... bukan remy sahaja.... ramai lagi kakitangan yg ada sama utk bersama buat kali terakhir..... ada yg berpelukan kemas menahan pilu kehilangan yg mungkin buat selamanya...
Hujan lebat ptg tu seakan akan mengerti rasa kesedihan disetiap jiwa setiap yg ada......tatap dan berbual lah sepuasnya.... kerana moment itu takkan kembali.......ramai yg berduka kerana ada yg sudah menganggap adik2 indon nie ibarat keluarga sendiri.......
apatah lagi mereka yg datang dari keluarga yg tiada keluarga , bapa atau saudara..... disini lah para kakitangan dijadikan keluarga sementara dan juga tempat bermanja.....
Sampai hilang dari pandangan baru remy menjeruk rasa.... tak sangka, air mata yg ditahan sekian lama akhirnya jatuh juga takkala semua sudah tiada didepan mata....... saja remy tak nak tumpahkan dihadapan mereka...... tak macho ler....he3... buat adik remy yg paling nakal handaru adik angkat remy yg sorang nie.... semoga air mata yg tumpang adalah air mata perpisahan yg bermakna......
ingat kata2 abg..... berlajarlah bersyukur dan hargai semua org yg ada disekelililng kita..... nescaya rasa itu akan melekat dijiwa kita.....
selamat tinggal semuanya..... ingat , setiap pertemuan pasti ada perpisahan.....dan setiap perpisahan itu pasti ada kenangan yg tak boleh dipisahkan... semoga semuanya happy bertemu keluarga dan abg remy doakan yg baik2 saja utk hidup kamu semua... selamat maju jaya....kalau ada umur dan masa nanti.... mungkin akan ada pertemuan yg kedua.....insyaAllah.....kita doakan bersama sama......amin
P/S: tersentuh kata2 status fb dari seorg adik remy mlm tadi yg di tulis pada wall FB remy " tuhan... jaga abg aza utk firda...coz dia salah 1 guardian angel firda " ..... so sweet adikku.....!!!!

30 comments:

♥ Nana BamBam ♥ said...

sayunye hati nana..yelah kalau kita dah anggap keluarga sendiri kan..tiba2 mereka pulang ke tanah air mereka..rasa rindu pula mendatang...

remy tabahkan hati ye :)

facebook kan ada :)

maszull said...

assalamualaikum remy...sedih jer tengok muka masing2 bila nak berpisah...:)

ishy77 said...

Deh..sedih..siapa diorg ni sume bro remy? Kok ada yg ganteng2 bloh nggak dkasi nombornya?
Hikhik..gurau ye.. Sbr ye bro remy.jgn putus doakan mereka..jauh dmati lekat dihati. InsyaAllah.

Ayie Abas said...

begitu laa adat pertemuan..remy...

jika ada pertemuan pastinya akan ada tarikh perpisahannya...memang terasa lebih2 bila dah rapat...hari2 jumpa muka...

3no gr33ny said...

hamba pun turut sayu baca entri sahabat ni..kalau dah rapat memang sedih la nak berpisah

cikji said...

sabar remy.takpe,nt blh kontek thru pesbuk :)

Anisa Anuar said...

bestnyeee...remy, hehehe buah tgn tak de ke? *muka tebal*

Remy hazza said...

nana...
benar...dah rapat sangat...kat facebook lah tempat menjalin silatulrahim....alhamdulillah...mereka mendoakan remy disini...terharu rasanya.....

Remy hazza said...

mama...
tak byk yg remy sempat tangkap gambar.... lebih2 lagi time nangis tu...tak sanggup nak ambil gambar.....

Remy hazza said...

ishy77.....
mereka nie student practikal kat tempat remy..... ada 25 kesemuanya.... selama 6 bulan , hari2 bergurau senda... tapi skrg pi opis , semuanya sunyi jer..... harap2 batch baru nanti best mcm depa nie semua jugak....

Remy hazza said...

ayie....
benar.... kat opis remy nie ramai dtg dan pergi....... student uitm lah , ikbn lah. student indonesialah.......
tapi ada satu masa gap...semua takde...terasa sunyi jer...... tapi insyaAllah , minggu depan student uitm practical masuk... meriah lah balik......

Remy hazza said...

3no gr33ny....
memula jer...insyaAllah lepas nie ok kut......dieorg hari2 inbox Fb remy......batch kali nie mesra2 semuanya....... tak mcm yg dahulu.......

Remy hazza said...

cikji.....
betul tu...tertiba jer remy kena active balik fb yg hidup tak mau...tapi nyawa2 ikan tu......
gaya2 nak hilangkan kerinduan.....

Remy hazza said...

anisa....
buah tangan utk student tu. awal2 lagi remy dah kasi...mana yg mintak ler.... tapi si handaru tu...memang byk yg extra ler......

shidaR said...

lepas ni blh keep in touch dekat FB plak remy hehee :D

etuza said...

http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/
terjah dan follow

boni kacak said...

takpe bro... ada rezeki nanti bro boleh jumpa dorang lagi..InsyaAllah... :)

Domu-kon said...

sedihnya baca entri abg remy kali nie.. jangan sedih abang remy..setiap eprtemuan ada perpisahan...tapi abang remy boleh p indon if abg remy rindu..

Bila baca entri abag remy kuar mereka ke pak li kopitiam..mesti lepas nie abg remy teringt if p sana.. papun abg remy..

skrg bnyk medium untuk berhubung..skype kan ada.. :)

cHeRyNa PiReS said...

Sabar tau Remy ♥♥♥

Remyvdah bersama mereka...mencita segala kenangan indah bersama mereka...mana mungkin mereka lupa? Satu hari Remy ke sana pula lah ;-)

Remy hazza said...

shida....
tu lah...tertiba remy active fb balik....he3
seminggu dua nie aje...lepas tu semua dah busy sekolah....senyap ler tu......he3

Remy hazza said...

etuza...
insyaAllah...akan remy ke sana.....

Remy hazza said...

bro boni....
Amin...modah mudahan...... mesti happening kalau remy pi sana.... sebab ada ramai adik2...tapi kalau dieorg ingat ler....

Remy hazza said...

domukon....
betul tu... sekarang kat fb jer berhubungan sementara dieorg tak start belajar lagi....tapi ada yg dah senyap terus..... tahu lah kat sana....susah nak dpt line......bukan kat jakarta.....

Remy hazza said...

cheryna....
insyaAllah...... kalau ada rezeki nanti..... nak jugak melawat mana yg ada nanti...... tak pun pi wedding ker.... dlm batch nie byk yg menyulam cinta..... harap2 berkekalan.....

misz_eyza said...

baca entri ni dengan laju2 sebab rasa sayu dan sedih jer... xleh nak nagis kat opis nie huhu...

banyak bersabar remy... simpan suka duka bersama mereka sebagai satu kenangan yg indah utk dikenang di saat kerinduan.

Remy hazza said...

eyza...
thanks eyza.... remy nie memang appreciated sangat sesuatu perhubungan...biarpun sementara....tapi kehilangan memang amat terasa..... sayang sangat dgn kesemuanya.... hari2 bermanja...tertiba dah takde......

cerita best said...

amboiii ramai nya awek mai sorang hihihihi gurau je

Remy hazza said...

cerita best....
boleh aja...... pilih mana yg berkenan...nanti leh kenalkan.....

pinkcolour82 said...

alahai,,,cedey berasa.menusuk ke dalam kalbu. ^_^.takpe en.remyhazza.FB kan ada....

Remy hazza said...

cikmala...
sekarang masig2 dah mula senyap........ dah lupa ler tu...he3

 

Template blog ilham dari alif ismail