Monday, February 20, 2012

Assam Pedas terbaekkkkkkkkk punya !!!!!

Salam pagi Isnin......
wake up every body........ isnin... biasa ler..... lazy monday....tapi remy kena cergas arini.... nak kena set up hall utk bsk punya function..... Lima Apreciation .
Buat Lima kat langkawi.... tapi Apreciation buat kat tempat remy..... waduh !!!! capet gitu....
tapi tu besok punya crita.....
hari nie remy nak crita pasal minggu lepas...... ade lagi ker ???? cam dah basi jer.....
actually remy nak crita sikit pasal the best assam pedas kat area Klia dan kawasan sekitar nya.....
memang full house kalau lunch time.....
so remy pi ler mkn2 kat situ ngan adip dan juga madi ......
so masing2 kebulur tahap gaban......biler tgk mkanan depan mata...apalagi...pelahap ler masing2.....
assam pedas kat gerai nie memang best...... lagi satu portion dia besar2.... kalau ambik ikan pari pun... sure 2 ketul dlm mangkuk tu..... kalau ambik ikan tenggiri pun sama...... dekat setengah kilo kut die punya berat..... tapi rege maintain jer.... 3 set plus 3 air.... dlm rm33 hinggit jer...... masih boleh diterima sebab portion die memuaskan hati..... jenuh jugak lah nak hirup kuah assam pedas tu sampai habis,......he3
melihat gerai akak nie...... kechik jer... gerai tepi jln kampung...tapi mungkin femes dan sedap...... org berduyun duyun tiba..... lebih2 lagi kalau hari jumaat....., masa kan panjang......
terletak di kampung jijan berhampiran simpang kuater KLIA dan juga Kota Seri emas.....berhadapan dengan mydin kota seri emas.....
so kalau nak terasa terangkat atau tak...... moh kita gi ramai2..... ohsemmmm yummy ! ini lah hasil kepelahappan kiteorang.....

30 comments:

misz_eyza said...

jauh tak dari KLIA?

blog-tips-kurus said...

gambar 'selepas' itu sangat ngeri.. :-)

remyhazza said...

misz_eyza....
kalau dari terminal jauh jugak,,,,
sebab nie kat area kuaters klia...

remyhazza said...

blog-tip-kurus....
remy tgk pun nyeri..... licin hingga menjilat jari....

maszull said...

assalamualaikum remy ...wah mcm sedap jer asam pedas tu tapi kalau tengok pinggan kat bawah tu licin semacam je pasti rasanya mmg sedap la tu...:)

Kancil 8349 said...

sedapnya...dah lama ndak makan makanan macam nie...

El Yana said...

sedapnya!!!

remyhazza said...

mama.....
memang terbaek......
dia punya pedas sampai ketelinga.....

remyhazza said...

kancil.....
betul tu kancil... sekali sekala pekena assam pedas..... memang best !

remyhazza said...

elyana.....
he3.... memang pun....

AYIE ABAS said...

merah menyala asam pedas ni..memang sedap nih...

ayie kalau makan asam padas mmg tak perasan org lalu belakang...tambah sedap masa hirup kuahnya...fuuhh

LyNdA Aziz said...

mak aii . mendidih air luir tengok asam pedas nie .

Jojoyy ;D said...

eh eh!! joyah selalu sgt makan kat sini, time keje area situ.
mmg sedap gileeeeeee...
time lunch mmg penuh.
air pun sedap. lagi2 air apple asam boi kot kalau x silap.
:D
excited plak bile ade org post entry pasal ni . hehe

Eera Shera said...

kota seri emas..tau2..asam pedas is my peberet tu..meleleh air liuq hee

Fabulous Me said...

OKBYE!

Xlrt nk tgk smpi hbis. Lapo

remyhazza said...

ayie.... sama ler.... time menghirup tu yg best sangat.... tak sedar air hidung pun meleleh sekali....

remyhazza said...

lynda....
memang best sangat..... pedas dan terangkat

remyhazza said...

jojoy.... leh ler kite pi mkn sama sama...ha3.... memang best kan ???
air assam boi die yummy giler....

remyhazza said...

eera... kalau dah tau kena pi cni..... tapi lunch time aje tau.....

remyhazza said...

fabulous.....
sorry..... jgn tgk sampai bwh tau.....he3

ShahzCudin said...

asam pedas mmg best.. dulu masa kecik x minat asam pedas.. dah besar ni baru suke..

baguznet said...

aku cuba fikir2 kat area mana tpt ni sampai sesat... mujur sesat dlm otak, bukan dlm pencarian sebenar

Aien Not Alien said...

licinnnn...memang betul2 sedap la tu...hehee..

LiNda said...

wahh..memang nampak sedap je asam pedas tu..memang fevret linda asam pedas.

remyhazza said...

shah....
sama ler.....
kechik2 dulu cam tak best....

remyhazza said...

baguznet......
jauh dari johor...... he3
kalau otak2 dekat ler...

remyhazza said...

aien......
mesti ler.....
yg licin tu kesilapan...... tak sengaja....

remyhazza said...

Linda...
feberet kita juga....

EmpayarUtama said...

Asam pedas ni kalau kena gaya masakannya memang sedap dan menyelerakan, tak kisah ikan apa pun.

Tapi ikan feveret saya ikan banyak tulang - ikan parang :)

misz_eyza said...

jauh ekk? baru plan nak pergi kalau nt ke KLIA huhu....

 

Template blog ilham dari alif ismail