Friday, February 3, 2012

Happy Birthday Boy !!!!!!!

Happy birthday Febri !!!!!!
happy sweet 19......
new age with a new look.......so sweet !!!!
Jatuh terlentang si Febri nie di depan pintu pagar rumah biler terkejut beruk dgn suprise party yg diadakan utk nyer.....
Buat pertama kali dlm hidup febri nie diraikan majlis harijadi.
menitis air mata anak jantan tomei nie.....
Adikku , abg remy mintak maaf sesangat....
kiranyer majlis supprise kechil2lan kiteorg success giler.....
sampai terjatuh si febri terkejut dgn letupan party firebox dan juga foam spray.....mungkin tak pernah tengok kut..... tertiba bersembur kearah dia......mau tak terkejut !
sebenarnya majlis dirancang lebih awal dgn bantuan raub dan juga buah hati si febri...amalia yg tomei and sweet. si amalia nie dah berpakat sampai dua hari buat muka stress.konon2 nak buatkan si febri nie rasa cam bersalah.... si raub tukang coverline utk supprisekan si febri.....yang lain2 biar abg remy yg uruskan.....
seronok jugak tengok keletah masing2 dan suasana sambut birthday dieorg totally different ngan cara kita....memang masing2 enjoy habis.....
memang si febri tersentap biler bukak pintu dlm gelap dan kite org jeritkan supprise utk dia......
lepas dah cool, baru dia bersuara dan masuk kedlm rumah..... masih terpinga2....lepas tu sesi potong kek bermula..... special kek dari abg utk adikku ini... yg specialnya amalina cukup sporting pegangkan kek utk buah hati nyer nie....
siap nyanyikan beramai2 lagu happy birthday dan juga lagu birthday ala indonesia....remy ikutkan ajer....
lepas tu masing2 melantak spaghetti goreng yg remy masakkan utk dieorg. cukup ler utk cover perut yg sebelas org nie....
tapi sebelum makan tu , remy respect giler cara dieorg. sebelum mkn siap berdoa..... mohon kesejahteraan buat semua, ibubapa dan juga utk abg dieorg nie...... amin.....
lepas tu dgr pulak si febri memberi kata2.... terharu pulak teman mendengarnya....biler dia amat tersentuh dgn majlis utk meraikannya.
sambil tengah mkn2.... dapat pulak call dari family yg jauh dimata.... apalagi... berderai air mata..... tapi yg bestnya mak si febri siap nk berckp dgn remy.... bertalu2 ucapan terima kasih kerana sudi menjaga dan mengembirakan hati Febri.....siap berdoa kesejahteraan remy... so sweet.... tapi apa yg remy ckp... remy cuba beri yg termampu ... dan sesungguhnya sudah tertulis rezeki buat mereka....
remy respect giler dgn student2 nie... terlalu down to earth dan amat menghormati org yg lebih dewasa.....
mcm si febri, tak terlepas perkatan maaf dari mulutnya ...
kekadang sedih dgr crita si febri nie..... duit practical yg tak seberapa pun sanggup di pos ke kampung demi nak kurangkan beban ibubapa disana...susah nk dpt anak2 yg mcm tu..... remy pun time practical dulu walaupun ade elaun. tetap jugak mintak parent support sikit.... sebab asyik tak cukup jer....
Tapi kejab jer time suasana sedihnyer..... lepas tu , perang bermula..... habis balance kek yg tinggal di sapu kemuka masing2... remy pun terkena tempias juga..... tapi sikit jer... remy ckp kat dieorg..malu nk blik nanti kalau org tengok....
habis riuh rendah satu rumah......memang dieorg sporting habis....sampai ler dieorg puas sapa menyapu muka masing2....
paling teruk si birthday boy ler.....
tapi selepas tu. abg remy nyer marah ler..... rumah dah jadi cam tongkang pecah...dengan muka seposen,masing2 pakat sapu dan mob lantai ramai2 ler..... kalau dah sampai jatuh berguling disebabkan licin.....he3.. padan muka korang.... remy jadi mandor jer......tgk bibik2 bekerja.....
apa apa pun, remy enjoy ngan korang....
tinggal 2 bulan jer lagi.... lepas nie....korang dah terpisah jauh.....
utk febri.... Abg ucapkan....

Happy birthday to you.....
love your new hair look.... , take care of amalia and familly and be nice to all pren.
remy cuma hadiahkan 2 pasang basic-T from PDI.dan juga special homemade birthday card.
suka ler dia......terus pakai biler nk antar remy balik.....

23 comments:

AYIE ABAS said...

laa...buat apa di buang2 kek tu...bagi ayie pun ada jugak baik nyer...hish budak2 nih...:D

blog-tips-kurus said...

May Allah bless..

*ingatkan bday tuan blog. :-)

EmpayarUtama said...

Semoga jadi insan berguna yea :). Saya nak T-Shirt Hard Rock Cafe kaler itam hehehehehe

Cik Aya said...

wahhh..suke dengar cite suprise party oleh Remy..gud frens lah u!!

eeiyss said...

surprise party ni bagus... even kecik... tapi ianya tanda ingatan kita buat hari yang teristimewa mereka...

maszull said...

assalamualaikum remy..hepi besday yer...:)

baguznet said...

kita blh nampakkan, beza org yg x pernah diraikan tiba2 diraikan. tangisan terharu sebenarnya tu sbb tiba2 ada org nak rai, benda yg x pernah difikir akan berlaku dlm idup dia, rasanya

Kancil 8349 said...

selamat hari lahir untuk tuan badan tu..memang meriah...

DianaAzis said...

Happy Birthday Febri :)

remyhazza said...

ayie....
dh style dieorg cam tu..... he3\tapi cream kek nie memang byk ...
tu yg best main sapu2.....

remyhazza said...

blog tip kurus....
tuan blog bulan nov....lambat lagi....

remyhazza said...

empayar.....
kalaer itam ye......
nanti kita cari...kut2 terjumpa.... he3

remyhazza said...

cik aya....
sekali sekali....
remy suka tgk kalau org seronok... leh tumpang sekali....remy muda2 tak merasa semua tu....kan...

remyhazza said...

eeiyss....
betul tu...
kenangan terindah sampai biler2...

remyhazza said...

mama....
nanti kita sampaikan pada birthday boy tu...InsyaAllah

remyhazza said...

baguznet....
betul tu....
pertama dlm hidup....
kalau terjadi kat remy pun....
menitis juga air mata....
terharu.... dan terasa dihargai....

remyhazza said...

diana ngan kancil....
InsyaAllah.... akan remy sampaikan...

Cikgu Ma said...

waaa...bestnya suprise...selama 20 bpa tahun hidup, tak penah ada org buat suprise, tak der majlis hari jadi..teringin juga..tp tak best kan mengharap cmni...hehe

Nazri Razra said...

Hepi belated birthday . Untung dapat abang yg baik. . Abe py turn bila plak ni?

remyhazza said...

Cikgu ma.....
mungkin dah tertulis rezeki utk Febri nie.....
remy cuma usahakan jer....
mungkin ini kenangan yg dia tak akan lupakan sampai biler2....

remyhazza said...

Abe....
kena tunggu date ler.....
tapi abe dah besar dah.....
teringin lagi ker sambut besday nie ? he3

Aien Not Alien said...

beruntung febri dapat abang yang penyayang macam abang remy..


Selamat Hari Lahir Febri :)

remyhazza said...

thanks aien.....
nanti abg remy sampaikan......

 

Template blog ilham dari alif ismail