Saturday, February 18, 2012

Lautan makanan yg tak berpenghujung !

Salam utk semua......
tgk tajuk remy kali nie cam dasat jer......he3
macam mana ler makanan leh jadi lautan.......
kan remy dah ckp.... this week remy full of event..... byk entry dah jadi backdated.....hu hu hu..... tak sempat nak post sebab terlampau byk nak buat..... so lambat sikit ler nk kuar entry kali nie....
Actually..... hari rabu dan khamis the biggest sampling remy buat sejak masuk kat menu planing nie..... buat CX sampling for 2012/2013....CX nie kapal luar ( Cathay Pacific ) yang berpangkalan di hongkong.....nie menu KUL/HKG. cuba korang bykkan berapa byk meal yg kena buat utk 3 kapal Cathay Pacific 10 cycle utk kelas businness dan juga kelas ekonomi.....
Maka bertaburanlah  makanan diatas meja... first time sampling sampai tak cukup meja nak display semua meal utk CX rep tu......
nak prepared pun  makan masa hampir 2 hari dgn bantuan extra mainpower utk cooking dan juga setting..... memang memenatkan....
CX nie menu bertukar setiap bulan.... dan dibuat utk setahun..... jadi byk ler menu yg kena prepare......
Nasib baik lah menu kebanyakan di prepared by CX sendiri.... kalau suruh remy yg planing, mau pecah kepala nak create.... satu cycle kalau dah ade 4 hotmeal.... kali 10 cycle...dah 40 ...lepas tu kali pulak ngan 3 kapal...jadi 120..... campur BC dan EY mau hampir berlambak nak kena buat.....pastu kena buat double jugak.....sebabnyer... satu utk display dan satu utk testing.....utk rep tu rasa.....


itu sebabnyer , sampling utk CX memakan masa 2 hari utk sesi pemilihan dan juga pricing..campur ngan preparation lagi......layan dia saje lah !!!! he3
lucky us  tak byk sangat kerenah Rep dari CX nie...... menu is there... cuma dia ada adjust sikit2 jer..... base on their budget lah.....


so tak yah crita panjang2...... cuma remy mintak semua tahan nafas jer..... lagi sekali... mulut kasi tutup.......
karang basah blog remy...... he3.....
enjoy the meal...... of course !!!! it's still yummy2......

25 comments:

Eera Shera said...

isy..tak boleh pulak nk tarik kelua mknan ni dr skrin..geram..rawr!! haha

AYIE ABAS said...

ayat makanan bertaburan atas meja yg x tahan tu.haha :D

remy dapat rasa semua makanan tu ker?

My Life's Journey said...

huhuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu makanan!!!! umi suke makan ...sedapnya ..rambang mata nak makan mana satu ..


amboihhhh umi ni rakusnya ..perut mengalahkan dinasor hahahhaha


serius sedap ..tu la umi suke jenguk kat cni ..de benda menarik ..makanan!! nyam nyam nyam

eeiyss said...

banyaknyer makanan~

emy zulaiha said...

bnyk mknn..rase nak pitam tgk mknn bnyk2 nie.hahaha tak tau mane nak mkn dulu :)

baguznet said...

bila nak bagi aku merasa ni bro? adesss...

remyhazza said...

EERA.....
kena byk bersabar..... tarik slow2....

remyhazza said...

ayie.....
semua remy rasa.... waktu setting nak masukkan dlm dish...kiteorg dah curi2 mkn.....

remyhazza said...

umi......
abg remy suka.....
mkn selagi termampu...jgn membazir.....
walaupun lepas sampling semunyer masuk dlm tong sampah.....he3

remyhazza said...

eeiys....
tu ler.... 10 cycle....mau penuh semua meja....

remyhazza said...

emy.... kita mkn ikut course by course..... bula dari appetizer..... last sekali dessert...

remyhazza said...

baguznet.....
tu ler.... ingat nak ajak kenkawan semua dtg merasa....
nanti naik flight boleh ler.... tapi limited choice aje la....

Saddila said...

BANYAKNYA BANYAKNYA BANYAKNYA . aummmmm geram!! haha

remyhazza said...

sadila.....
tak mau geram lama2.....

diana said...

mak aih..terliur betul tengok...
suka ubi kentang..heheh

remyhazza said...

he3... kak diana nie.....akak terliur takpe... jgn yg dlm perut tu.....

LidiaSuraya said...

Nasib laaa bc entry ni lps makan... :)

Nazri Razra said...

Uiii. Klau abe kat situ abe test semua pas tu siap tapaw wat balik makan kat rumah plak. Hahahha

remyhazza said...

lidia..... tunggu yg terbaru......

remyhazza said...

abe.....
camner tau bab tapau tu.......
jgn ckp kuat2...nanti org tau....

baguznet said...

limited yg jadi x syok tu...

remyhazza said...

baguznet.....
nak buat camner.....he3

Aien Not Alien said...

banyaknyaaa...geram lak tengok... huhu

remyhazza said...

aien......
geram jgn sampai meleleh tau.....he3

EmpayarUtama said...

sajalah bertanya... 2nd round master chef nnt agak-agak remy nak jadi peserta ke nak jadi juri? Dapat jadi juri jemputan pun ok kan...

 

Template blog ilham dari alif ismail