Sunday, February 19, 2012

heaven datang kembali...... supplier day part 2


salam ahad utk semua......
dan juga selamat berhujung minggu.......
Aritu remy ade ckp pi heaven kejab biler dpt makanan yg disediakan oleh supplier sempena Supplier day kat tempat remy kan..... ala coffee ngan cappucino tu....
tapi kali nie remy nak crita yg remy enjoy giler sekali lagi.......
cam heaven jugak ler......sebab nyer supplier day part 2 ( hari kedua )  nie remy dpt merasa chocolate yang pelbagai dan juga baklava yg paling best remy pernah rasa...... full of taste ngan pistachio nut......Yummy Yummy.....
berbalik kepada crita supplier day nie...... remy nak crita sikit yg sebenarnya supplier dari pelbagai company dtg kat tempat remy mengikut schedule yg telah ditetapkan utk mempromosikan barangan ataupun product buatan mereka......
setiap supplier ada masa dlm 1 jam utk buat promosi ataupun markerting. cam utk part 2 supplier day nie..... promosi lebih kepada chocolate dan juga freshmint.....haritu lebih kepada product minuman dan beverage.
So puas ler remy merasa kesemua barangan yg dibawa oleh 9 supplier pada hari tersebut..... sambil2 tu jeling2 kat bilik sampling yg sedang ada sampling meal for CX..... 
9 supplier terdiri dari pelbagai syarikat dan product yg dibawapun ada yg high class dan exclusive......antaranya godiva choc , ferrero dan choc j.Rosette.....
nie pinggan remy ler kut !!!! he3
jom kita geledah apa yg ada atas meja dan juga apa yg ade dlm pinggan remy......he3.... bermula dgn syarikat Valiram....yg promote the best choc in town, Godiva ler....nak try mkn, pi kat pavillion... kat situ ade cafe Godiva nie..... Finest chocolate ! ingatkan syarikat Valiram nie kechik jer... rupanyer company yg cukup besar kat Malaysia nie..... dia punya brand outlet around the asia....
rupanya2 nyer coach , pedro , jimmy choo , victoria secret dan pelbagai jenama highclass yg ade kat malaysia nie semuanya kepunyaan Company nie.....ohsemm.....
lepas tu supplier utk freshmint dtg..... this company full of preparation...siap buatkan design custom box sekali utk uplift ke kapal...... tapi remy masih minat dgn original pakaging....
nampak lebih exclusive.....

lepas tu supplier choc dtg dan pergi..... dari yg murah ker yg paling mahal...... perbagai pilihan dan perisa..... bentuk dan keaadaan.
paket plastic dan kotak2 mewah......
ada yg bawak dgn baklava lagi......
puas remy makan baklava tu...... sedap sesangat......
tertiba remy pening.... mabuk chocolate ler tu......he3...
Nie yg paling best rocky choco....luar keras dlm choc....yummy !~!!
apa apa pun..... thanks utk semua yg kasi remy joins supplier day nie...... heavan day !
next week ade lagi..... tapi utk workshop tender terbaru....
tak sabar nak tunggu nestle unilever demo.....makan lagi.......
busy2.........

23 comments:

misz_eyza said...

wah beruntung la remy sebab blh jadi yg pertama merasa makanan itu semua.

Aien Not Alien said...

busy makan2 ye bang...hehehe..untunglahhhh :)


mabuk coklat tengok gambar2....

TiraPengemis said...

mmg ohsemmm

remyhazza said...

misz_eyza......
biler join jer.....
kekadang pandang dari jauh jer..... he3

remyhazza said...

aien.....
mabuk tgk kaler yg pelbagai.......
sampai taktau nk mkn yg mana satu.....he3

remyhazza said...

tira.....
he3.... ohsemm kalau dpt benda2 cmni !

maszull said...

assalamualaikum remy...wah sedapnya mcm nak ambil satu jer...:)

remyhazza said...

mama.... ambil jer yg mana berkenan..... depa tak tau punya...... byk ! mesti tak perasan..... he3

♪ cik katak ♪ said...

untunglah keje remmy nih..

ishkkk dah lah bnyk coklat post sikit aci tak ahahah:)

AYIE ABAS said...

uishh..coklat tu mahal2 tu..fuhhh

kalau laa perut ada 2 kan best..betul tak remy? hehe :D

cinta siswi said...

siswi nak jugak!! mam sorg3..hihi..

#1st time dtg sini.. ^^

Cikgu Ma said...

waa...lagi hebat makan2 kat sini...

LidiaSuraya said...

Byk sgt mkn cokelat tue yg mabuk tu remy. Cuber pos skit kt i ni.. Hek hek hek

remyhazza said...

cik katak......
nanti kita post kan..... tu pun kalau ade balance ler... he3

remyhazza said...

ayie.... kalau perut tu ade 2.... tak sempat ambik gambar...... perut ambik dulu...he3

remyhazza said...

cinta siswi......
boleh saja..... mai keje kat sini.... he3

remyhazza said...

cikgu ma......
keja mkn keje mkn......
sian kat remy..... takleh nk diet !

remyhazza said...

lidia...... nanti diusahakan...... ohsemm anniversary pun dah diposkan...... bsk lusa sampai ler tu......he3

zureen said...

sedapnyeeeeeeeeeeeeeeeee

remyhazza said...

zureen.....
emmmmm...rasanyer yg mana paling sedap.....he3

Nuar said...

best keja dengan makanan nie..

remyhazza said...

nuar...
semestinyer....
kalau nak beli ngan budget yg ada..... mau semput hujung bulan.... tapi time camni lah..remy nak merasa semua nyer...

EmpayarUtama said...

Bestnya, aku kerja ngadap kertas je. Rasa nak makan kertas :)

 

Template blog ilham dari alif ismail