Thursday, February 16, 2012

Remy mabuk Coffee........Ohsem Giler....

Salam utk semua......
Remy mabuk2 dan pening2 hari selasa haritu.....help !....
pening nak layan karenah dan mabuk sebab minum halal champaige....he3.....
sebenarnya pada 15 feb aritu... ade supplier day kat tempat remy..... as usual...remy kena organizekan event tersebut.... anjuran dept procurement ... special product review and testing utk Mas....
so ramailah supplier yg dtg utk buat promosi product2 terbaru mereka......
jadi dapatler remy merasa keenakkan yg sememangnyer comfirm remy tak beli kat luar.... mahal kut harganya.....
dari espresso ke cappuchino..... green tea ke earl tea yg pelbagai perisa dan mengasyikan.....ohsemm sesangat... 
hari ini pun masih ada supplier day part 2.... cuma remy sibuk atas dan bawah ler..... mana nak layan sampling dan juga product test nie....... busy2.... he3
product pertama yg buat demo adalah dari harrods.... assorted tea.
elok jugak ler... pagi2 pekena tea yg sedap.....kan
selepas itu demo dari Dilmah.....
yg nie ohsemm sesangat.... presentation first class.....tertarik remy lihat pelbagai perisa tea yg sedap2.... paling best acar berry... harum sangat..... setiap tea ade masa2 tertentu utk rasa yg paling ummmph!
tertarik dgn time-sand dlm block kaca kat atas..... utk mengukur masa rendaman tea tersebut..... cute sangat.
tea disusun mengikut dari yg paling ringan ke yg paling keras rasanya.....kaler pun cantik..... petua dari org2 yg pakar tea nie... kalau nak minum tea.... rendam sachet selama 10 saat kemudian angkat dan buang air tersebut... kemudian rendam kembali sachet tersebut...... baru lah kita akan dapat rasa sebenar tea.....
heaven kejab biler dapat merasa semua tea diatas...he3
product ketiga adalah Barbera coffee......harum sangat roasted coffee bean tu..... siap bwk coffee machine sendiri......dapatler merasa espresso dan cappuccino pulak....sedap nyer.....
pekat dan likat.....yg penting minum direct tanpa gula... can feel the greet taste of the coffee.....
product keempat pulak adalah illy espressamente.....tgk die punya coffee machine.....cool habis..... funky and so red ! taste yg nie lagi best... siap buat love cappuccino utk kiteorg...... espresso dan juga dark coffee.... huh !!!! minum lagi...... mau sembelit lepas tu.... he3
Ade jugak tea yg di promote ..... pelbagai perisa dan juga kaler.....
cantik sangat pakaging setiap tea tu...... colourful.....
tapi yg paling best... product ketiga dari supplier nie adalah halal champaige....
buat pertama kalinya..remy minum champaige..... tapi yg penting halal...... ok lah rasa nyer..... macam sparkling juice cuma bau die lain sikit dan tak berapa tajam taste mcm sparkling tu.....
botol dia pun cantik......
macam tak percaya....tapi biler bos semua minum dan ckp halal... remy pun telan la jugak..... he3.....
bergelora perut biler rasa mcm2..... 
nasib baik product yg terakhir bukan lagi minuman.... sebaliknya product makanan daripada Munchy's
apa lagi... penuh ler laci meja remy dgn sample makanan dari munchy's nie...... simpan dulu...... besok2 boleh makan..... he3....
begitulah.... supplier day utk hari pertama..... penat.... tapi feel good biler dapat merasa semua tu.....
sekali sekala....... enjoy !!!!

18 comments:

LydSunshine said...

Seronok nya bleh cuba macam2 tanpa membelinya. Champagne tu canner boleh jadi halal?

remyhazza said...

lyd Sunshine....
sekali sekala.....pasal champaige tu,remy tak beberapa pasti...tapi kandungan alcohol dlm tu 0%....
disahkan halal.....pada botol pun tertulis....

Aien Not Alien said...

best la abang remy...boleh cuba rasa macam2....bergelora perut tu...hihihi..

Teenager Housemaid said...

wah bestnya..:D
hehe..gambar coffee yg prtama tu nampak sedap..:D

AYIE ABAS said...

cappuchino yang ayie teringin sgt nk rasa...selalu tgok kat tv jer.

cIk JanNah said...

bestnye dapat rasa coffee pelbagai rasa. jannah peminat coffee!!! jeles3

btw. salam kenal :)

Nazri Razra said...

Champange sparkling tu Abe selalu beli. Tak ada alkohol. Yg abe selalu dpt tu buatan france. Kat pameran halal dia selalu ada participate.

remyhazza said...

AIEN....
mcm tu lah hidup abg remy... camner nk kurus.... he3

remyhazza said...

ten age housemaid.....
cappuchino tu memang best.....
minum without sugar pun dah sedap....

remyhazza said...

ayie,,, kena try..... kena turun sungkai ler......he3

LyNdA Aziz said...

fuyooo ! ada copucinno ! like like like !

remyhazza said...

cik jannah.....
kalau dekat hari2 remy buat..... sbb coffee machine ade kat opis remy....

remyhazza said...

abe.... betul tu.... kalau food exhibit selalu ade......
not bad ler rasanyer.....

remyhazza said...

lynda....
cappucino ler best !!!!!
layan foan coffee....

EmpayarUtama said...

Oooo camtu rupanya. Biasanya aku rendam terus bagi pekat-pekat

My Life's Journey said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh sedapnya .. bestnya!!! umi suka makanan :)

remyhazza said...

empayar.....
bile dgr pakar2 tea nie.....nak minum tea pun ade style jugak.....
kalau kita ......bancuh jer....he3

remyhazza said...

umi..... pasnie.....lagi best.....tunggguuuuuuuu!

 

Template blog ilham dari alif ismail