Tuesday, February 28, 2012

Cristang Cuisine....... Press Conference.....

Salam hari selasa utk kenkawan semua......
Ahhhhh.... leganya dapat berentry semula.......tapi tak tahu ler sampai biler...... asyik kejar dateline jer..... apapun.... nasib baik remy dapat jugak kuarkan entry nie....... Minggu lepas remy buat Cristang Cuisine Media presentation ataupun press conference.....

Mula2.... jom kita imbau dulu entry remy yg terdahulu pasal Cristang menu nie....jalan2-test-makan-celine-j-marbeck.  Dalam entry nie remy ade crita pasal menu classic Malacca portugis yg remy pi rasa dan test kat rumah Madame Celine tu....

Akhirnya apa yg dirancang telah menjadi kenyataan..... so minggu lepas telah diadakan satu press conference utk memperkenalkan masakan Malacca portugis nie kepada pihak media..... so Remy antara manusia yg sibuk mengatur event tersebut agar berlangsung dgn jayanya...... walaupun pihak KLM ade menggunakan event organizer tapi utk setup the fuction tetap remy yg kena buat....... table layout, display table dan juga backdrop........ cuma bunting jer disediakan oleh pihak event organizer......dan juga goodies bag !

Majlis begitu success dgn kehadiran pihak media , magazine dan juga food blogger yg terkenal...... Kalu remy sapa pun tak kenal.....ye ker.???? Kulikutif mana ade org kenal......he3..tak kisah lah..... janji remy puas dgn hasil keje yg remy rancangkan......

So penulis, chef dan juga pakar masakan cristang nie madame Celine hadir bersama utk direview oleh pihak media.....dan juga memperkenalkan masakan yg telah dimasak oleh pihak kitchen tempat remy..... Semua media dapat merasa menu portugis tersebut yg disediakan sebagai hidangan tengahari.....

Sempat jugalah sesi bergambar utk paper dan juga majalah dan juga utk blog....( remy pun tak tekecuali )... kalau tak mana nak dapat pic utk entry kan ?.... walau tgh bekerja..... camera still in my pocket tau...... mana yg sempat remy snap.... remy boh aje.... janji meriah...he3

Setelah selesai semuanya...... remy kena rushing clear the place sebabnya selepas press conference selesai, remy kena setup utk meal presentation normal meal utk KLM pada hari  itu jugak......
kemas apa yg patut jer...... janji meal on the table.....

Tapi yg best...... Remy tetap dapat goodies bag !!!! bukan satu, tapi dua.... dan jugak byk lagi... senang ckp , pihak event organizer serakkan semua goodies bag kepada remy utk diagih2kan kepada semua yg terlibat..... so merasa jugaklah kenkawan remy dapat bag tu.......yg penting, pada semua yg menjayakan majlis Cristang cuisine press conferencr nie...... walaupun depa ckp backdrop remy cam Formula one punya design..... yg penting !!! ade aku kisah ! he3
usaha remy tu....... ingat senang ker nak buat ! terkejut event organizer tu......

jom kita geledah ape yg ade dlm beg goodies......

ala2 manja pulak remy nie... asyik dapat anak patung jer..... aritu dah dapat dari Ri-yaz heritage..... takpe2...leh kasi kepada yg tersayang !

19 comments:

AiSyA LiEzA said...

waa.. bestnye dpt anak patung ^^... ehhehe.. good luck!!

Eza Boom Boom said...

untunglah remyy... bestnya makanan2 kat situu.. memang sajian kemas.. hee. :)

dapat hadiah lagii...

remyhazza said...

AISYA....
he3..... tomeikan anak patung tu.....

remyhazza said...

Eza....
he3..... dah berlambak teddy bear kat umah.... comel2 belaka....

My Life's Journey said...

sedapnya makanannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn .. sob sob ..ni yang buat lapar ni hihi .. nyam nyammmm ... semuanya sedap dimata umi tau :)

bestnya goodies bag tu ... cute2 .. bertuah la badan yang dapat tu hihi ..chak!

pinkcolour82 said...

naik semangat nak makan tengok makanan ngan warna dye sekali...

Zarul said...

wah lazat2 makanan KLM ni yer

diana said...

akak la yang tersayang tu kan??nanti akak bagi alamat ye..

ekekek

remyhazza said...

umi.....
umi tetap bertuah jugak......
dapat en abah yg emcemm......

remyhazza said...

pink colour....
warna salah satu main criteria dlm persembahan makanan.... warna yg menarik akan membuka selera kita....

remyhazza said...

abg zarul....
yg nie special promotion utk klm route.... kul/Ams...speciality Cristang cuisine for pasenger...

remyhazza said...

kak diana.....
remy cyg semua, akak, maisara dan juga adik maisara soon !

LyNdA Aziz said...

serius . kalau masuk sini bila tengok makanan lupa nak baca . sedapnya !

remyhazza said...

lynda......
sedap mata memandang tu......

Eera Shera said...

mesti penat kan nak wat semua tu..ape? teddy bear dah byk? ala ckp je la bro nk bg sy kn..hehe :p

AYIE ABAS said...

yang bergambar dgn dua org minah mat saleh tu....remy kan?

remyhazza said...

EERA....
masalah nyer semua remy sayang.....
tak cukup nak kasi sorang satu..... so hasrat terpaksa dibatalkan....

remyhazza said...

ayie....
tidak sah lagi.....
remy yg chubby
muka yg dipam pam.....he3

baguznet said...

aku punya goodies bag mana?

 

Template blog ilham dari alif ismail