Wednesday, February 22, 2012

LIMA '11 Appreciation......

Salam utk semua……
Bersua kita lagi……. He3….. remy semlm busy sangat …….tak sempat nk blockwalking time siang hari…… sebab nyer , kan aritu remy ckp arinie ade event Lima Appreciation kat perdana  hall kat opis remy……
So cam biasa ler….. remy kena ler serve VVip…..
Yg terdiri daripada pegawai2 tertinggi TUDM dan juga pihak MAS operation…..
Majlis diadakan untuk meraikan kecemerlangan Lima 2011 yg baru berlangsung haritu……
Pelik kan…. LIMA kat langkawi….tapi appreciation ceremony buat kat opis remy…. Mungkin dieorg nk masakan dari kiteorg kut….. apasal tak buat kat hotel yg for sure lagi grand place dan decoration…. Mungkin jugak mereka mahukan yg simple but food yg lebih sedap…..
Apa apa pun it’s business to our company kan……
Tapi  yg penting remy tetap serve yg terbaik…… guest kita tu…..

Persiapan for sure ler team OC dan setup VVip remy yg kena buatkan…… nasib baik ler tak ramai sangat….. dalm 50 pax jer…… so majlis run smoothly dan success as per requirement…..
 Menu yg best tentulah satay sebagai pembuka selera ....utk dome service, nasi minyak, ayam masak merah . daging Palembang , roast lamb with rosemary and served with mashed potato , vegetable dalcha dan juga Chinese mixed vegetable…..
termasuklah pemcuci mulut buah buahan dan juga selection of dessert..... sapa lagi yg buat menu, kalau tak remykan…… dah tu keje remy….. so ikut selera remy ler…. He3….
Kalau korang perasan , daging Palembang tu selalu remy masukkan dlm mana2 event…… antara menu yg paling best ….. ala ala rending tok negeri perak tu…..
Berselera hadirin menjamu selera…….
So jom enjoy the pic semasa majlis berlangsung……
Ade yg best dan ade yg tak best……… yg best , lepas majlis kiteorg ler pulak yg jadi Vip makan kat situ…. Yg tak best…… lepas makan kena kemas……. He3….

Yummy yummy……

15 comments:

AYIE ABAS said...

wahhh...selera remy sama laa dgn selera ayie...terutama satay tu...huhu

Kancil 8349 said...

wah...selera nampak makanan di sana

EmpayarUtama said...

Sekarang sangat kurang attend formal functions; banyak kat kedai kopi je huhuhu

c'axoera ヅ said...

lain i tak nampak...heheh yang menarik foods tu jer heheheh :p

baguznet said...

errr... bak sket itu roasted lamb

remyhazza said...

ayie....
satay memang yg paling best...paling remy suka... satay perut !

remyhazza said...

kancil.....
camtu lah hidup remy.....
sentiasa digoda oleh makanan...

remyhazza said...

empayar....
elok jugak tu.....
mkn formal nak kena jaga protocol.... baik kat kedai kopi jer.... santai

remyhazza said...

c'axoera.....
thanks..... rasa pun yummy !

remyhazza said...

baguznet......
boleh saje.....

maszull said...

assalamulaikum remy...wah mesti berselera vip2 tu makankan, makanannya pun sedap2 ..:)

remyhazza said...

mama.....
betul tu.... tgk cara makan tu..... memang menyelerakan.....
senyum jer....

Nuar said...

masuk blog nie mesti lapo.. banyak gambo makan.. huhuhu

remyhazza said...

nuar.... sabar2......
akan dikurangkan...he3

My Life's Journey said...

Bang remyyyyyyyyyyyyy ...wah kalau pasal makanan ..pa yang bang remy masak mesti la sedap ...ui ui ui ..rambang mata la nak makan mana satu hihi

 

Template blog ilham dari alif ismail