Monday, February 27, 2012

Kesibukan berganda..........I'm sorry !!!!!


Salam utk semua.......
sorry byk2.... remy dah lama tak update......
maaf sesangat....... nak kata busy tu...... rasanya ye jugak......
tapi nak buat camner......work come first......
remy pun tengak pening memikirkan dateline yg pelbagai.... bukan satu dua...tapi meal planner yg mega structure....... nasib baik ade bantuan daripada Madi dan juga Adip...... staff dari khazanah tu.....
berjaya juga first phase menu di siapkan........ next week, ade workshop dua hari..... nak siapkan menu struction baru utk malaysia Airlines....... nampak cam senang tapi byk keje yg nak dilakukan..... bermula dgn keja2 menyenaraikan kepelbagaian menu.... dan seterusnya membuat menu matrix 12 cycle.....
itu adalah antara kesibukan remy......lately..... tu yg tak sempat nk buat entry terbaru..... kalau rasa mee wantan tu dah basi..... comfirm dah berulat....he3..... Anyway..... I'm back..... he3....
cuma kali nie remy nak crita sikit pasal what it's going on......
actually.... MAS nak buat menu structure baru utk weekly cycle..... tu yg rushing giler tu...... bygkan 1st March dah nak take off...... menu tu dah siap dulu tapi with the old menu selection..... sekarang pulak nak buat new menu effective 1st April pulak......Semua kesemua destinasi Mas....... dulu kalau satu cycle tu bertahan sampai 2 bulan.makna nya bertukar menu setiap dua bulan.....
Tapi masuk tahun baru....2012.... nak cycle utk sebulan sekali........ and then tertiba january aritu nak buat weekly cycle pulak...... mau tak terkejar.......
senang cerita.... kalau korang naik pesawat nanti.... kalau minggu nie jumpa nasi lemak... mungkin minggu berikutnya dah menu lain..... Remy pun tak dapat bygkan bagaimana nak change setiap minggu..... a lot job to do.... from the item ordering , menu updating , preparation , cooking dan setting..... semuanya akan berubah setiap minggu......
tapi Customer always come first kan... so kenalah fullfill their requirement.....
tapi tu busy yg pertama...... busy yg kedua......nie...
adik2 remy dari khazanah nie dh semakin close ngan remy..... so byk pulak xtvt bersama dgn dieorg... pi mkn2 , karaoke ler...... jln2 ler..... so camner remy nak update...kalau blk hari2 sampai tengah malam..... ala..... mula2 jer.... nanti dah jumpa kenkawan baru.....dieorg lupaler kat remy nie.....he3.....
tak kisah lah...... janji remy happy dgn dieorg......
so bsk remy nak crita pasal Cristang Cuisine...... 
tunggu tau !!!!

23 comments:

Eera Shera said...

xpe setelkan keje dulu bro ^^

remyhazza said...

thank eera......
Boss abg remy pun dah sampai pening kepala jugak..... byk dateline nak kejar......everything dtg serentak.... nak tak nak...... layan jer....

LyNdA Aziz said...

waaa ... abang remy makin busy . patut dah tak singgah blog lynda . hehhehehe . gurau jer .

remyhazza said...

jab lagi abg singgah lynda ye...he3....

shameel Iskandar said...

salam Remy.
Keja dgn MAS ke? Kt KLIA ke.

baguznet said...

bro, busy bee tu ada keluarkan madu tak? keh keh keh

Kancil 8349 said...

utamakan yang lebih penting

Aien Not Alien said...

terasa kesibukan abang remy...



utamakan kerja... ^_^"

misz_eyza said...

ekekeke macam best jer kerja remy nie...akk suka nie kerja2 yg sibuk cam nie tapi sayang kerja akk nie byk relax hihi... =)

Cikgu Ma said...

ya...dahulakan tugas dari hobi sampingan =)

remyhazza said...

shamel.....
betul tu..... bukan dgn MAS ler.... tapi masih ade link

remyhazza said...

baguznet......
ade jugak madu tu..... tapi kena tunggu meleleh ler....he3

remyhazza said...

kancil....
thanks so much....
betul tu.... keje dtg dahulu.....
sebab keje kita dpt duit.....he3

remyhazza said...

aien.....
sebenarnya buat2 sibuk jer....he3....awal tahun memang mcm tu.....
tapi this year memang ade byk perubahan.....

remyhazza said...

misz -eyza.....
kekadang rilex jugak.... tu yg hari sabtu...keje sorang2... BW dari pagi sampai ptg......

remyhazza said...

cikgu ma.....
betul tu......
hobi tetap hobi......
mana yg utama....kita usahakan dulu....

c'axoera ヅ said...

blog time berkesempatan ajer...

Miss uCu said...

hihih,yg penting kita dahulukan..
n pasal menu tu..nak tgok la nnti menu baru kat Mas.p jrg dah naik mas,balik kpg selalu Air Asia je.apa pun ok la tu kawan msih ingat kat kita,,kan3:)+

remyhazza said...

c'axoera....
memang benar kata2 mu.....
kalau takde masa.... remy dok diam2 jer....

remyhazza said...

Miss Ucu.....
sama jer... Mas atau Air Asia...tetap menu plainning nyer tetap remy yg kena buat....he3....

pinkcolour82 said...

bz bebenor en remyhazza neh..semoga sukses o_O

AYIE ABAS said...

banyaknyer pic busy....tanda remy memang betul2 busy laa ni.

EmpayarUtama said...

samalah kita. tapi aku cuba habiskan baca entri-entri yang tertinggal

 

Template blog ilham dari alif ismail