Thursday, March 1, 2012

Amy di Tanah Merah.......Miz U lah !!!!

Salam utk semua...... hai2..... moga ceria semuanyer......
pelik tak tajuk remy pada kali nie ???
Amy di tanah merah.....
he3.... nothing to worried about..... 
amy di tanah merah tu sebenarnya nama sebuah restaurant.....
remy translate kan.... sebenarnya... nama restaurant tersebut adalah Amy red land Chinese kelantan restaurant.....
best sangat lepaking kat sini dua hari lepas.....dah lama remy tak mkn2 kat sini... selalu lalu jer..... alang2 dah ada geng bas sekolah yg memang geng kaki mkn, remy bawaklah ke sini.....
sebenar restaurant nie ade dua cawangan... satu terletak berhampiran dgn stesen komuter nilai dan satu lagi yg remy lepak nie kat area persimpangan ke kota seri emas.
deco kat dlm restaurant nie pun cantik.....
tengok dari jauh pun dah menarik minat kita utk singgah selalu.....
kemas dan yg penting....nampak kebersihan diutamakan.....
presentation food pun not bad.....
sedap2 mknan kat sini......byk pilihan dan rega yg masih dibwh tahap  
mampu......aritu remy mkn tomyam yong tau fu.... diet ler tu konon....tapi kalau dah semangkuk... diet ker ???
manakala kenkawan yg lain ade yg mkn kueh tiaw tomyam, bihun sup dan juga hotplate noodle...... setiap satu nampak menarik sangat.... tak kedekut inti.....
tapi satu jer air feberet remy kat sini........ remy suka ice lemon tea sebab ade sentuhan buah pala dalam air tea tersebut...... so rasanya ade sedikit kelainan dari ice lemon tea ditempat lain....wangi buah pala....
so moh kita mkn2......sesekali kena tomyam semangkuk....panas jugak telinga kan.....? tapi biler dpt mkn free dessert puding hijau tu.... sejuk rasanyer hati.....
enjoy your meal....yummy2....

18 comments:

maszull said...

assalamualaikum remy..sedapnya mama tengok tomyam tu...:)

Fabulous Me said...

Memang banyak portion nye!

My Life's Journey said...

sedapnyaaaaaaaaaaaaa makanan ..penuh2 sampai nak terkeluar dari mangkuk ..bersinar2 mata umi tengok hihi

puding free? waaa best2 :)

baguznet said...

sedap la tgk puding hijau tu

remyhazza said...

mama.....
tomyam ler the best !!! lagi pedas lagi best

remyhazza said...

fabulous me.....
portion die memang byk.....puas ler makan....

remyhazza said...

umi......
betul tu..... cam nak terkeluar dri mangkuk......
free dessert tu secara tak sengaja kut......mungkin depa buat lebih....
kiteorg thanks aje...

remyhazza said...

baguznet....
leh tahan rasanyer....
cool and sweet..

AYIE ABAS said...

tempat yg kemas dan bersih mcm tu...makan pun rasa puas...

hati puas perut pun puas.

remyhazza said...

ayie....
betul tu....
kebersihan yg paling utama....
keselamatan makanan lebih penting...

Cikgu Ma said...

sedapnya...x sabar la nak balik kampung...nak jalan2 cari makan sepuasnya kat tempat sendiri...

remyhazza said...

cikgu ma.....
jgn sebut kampung.... sedih remy..... dah lama tak balik...
miz my parent so much !!!! cuti sekolah nanti baru dapat cuti,,,,

Noor Wahidah Mahat said...

namapak menyelerakan jek.. sedap sangat ke makanan kat situ?

-madammondoq-

remyhazza said...

wahidah....
boleh ler....
kalau mencari suatu kelainan....
dekat dan takde service tax....he3

Eera Shera said...

nampak banyak je..puas mkn ni

Aien Not Alien said...

betul2 meniaga ni..nampak penuh semangkuk....hehehe

remyhazza said...

eera.....
boleh tahan ler kalau kena ngan rege nyer.....
kalu tak... sekali ler remy pi.....
mcm kat white coffee..... rege mahal..makanan ciput !he3

remyhazza said...

aien...
jom ler tumpang semangkuk.....

 

Template blog ilham dari alif ismail