Wednesday, March 14, 2012

Cuci the musical ........last Kopek !!!!!! Sooooo best !

Salam sejahtera utk semua para sahabat bloggers remy.....
kali nie remy nak crita sikit pasal Cuci the musical Last Kopek....
teater nie remy pi tonton mlm hari isnin aritu...... dlm busy2 dok sampling tu sempat lagi remy pi Istana budaya tgk teater dgn my lover's ......
pada remy teater nie ohsem sangat..... kalau tak ohsem nape sampai 3 kali dibuat pementasan kan......lagipun remy termiss yg dulu2 punya version. tu yg version kali nie remy taknak miss.....
dah last kopek.....kan
dari segi pemilihan pelakon remy suka sangat.....lebih2 lagi karektor nabil yg memang lawak habis...... teringat nabil dlm raja dan maharaja lawak dulu....memang best.....
gandingan 4 pelakon utama iaitu
adlin - sebagai ketua dan berjiwa kental
hans - pemuda yg terlalu jujur dan lurus bendul
awie - pemuda yg dlm hati ade hello kitty....so sweet
nabil - adik yg paling nakal.... tapi berfikiran lebih matang dari abg2 nyer....
gabungan nie menjadi dan remy terhibur dgn lawak selambar dan telatah para pelakon yg diterbitkan oleh tall order production nie....
malah kemunculan pelakon lain pun memang mantop !!!! tan sri lakonan harun salim bachik  , vanida imran dan juga dina....
dina walaupun sering jadi sindiran sebab berbadan gempal...tetap vouge the vast !
dari segi prop..... pada remy not bad..... simple walaupun tak boleh nak tandingi prop Nora Zain yg memang kita tau big production dan juga mungkin big budget....
tapi suasana , dlm rumah , cafe , pejabat dan bangunan memang menjadi. kagum biler sisi pentas didirikan bangunan enam tingkat utk tujuan pertandingan wwo
 ( World Washing Olympic )
tu antara keistimewaan tetaer nie...
so , jom ramai2 pi tgk teater..... believe me.... sapa2 yg pernah tgk teater kat Istana budaya comfirm tak nyesal.....sebab kepuasan dia lain......tapi kena tgk budget ler jugak..... tengok teater nie rege mahal sikit.....remy pun tgk kat tingkat 2 jer.... tapi disebabkan monday..... hall tak beberapa penuh..... remy dpt upgrade ticket utk duduk kat level bawah bhgn tengah..... blkg vvip lagi....
so memang clear view and full screen ler.....
thanks to tall order tau.... sebab upgrade ticket remy....
jasa mu dikenang.

16 comments:

AYIE ABAS said...

cuci antara produk yang telah dikembangkan dlm pelbagai genre hiburan...filem, drama tv dan teater.

antara teater yg byk kali diulang-ulang. tapi tetap berjaya menarik ramai penggemarnya antaranya yg teristimewa ialah...

remy....hehe3 ( dan yg tersayangnya)

remyhazza said...

ayie......
betul tu..... byk product cuci nie....
kita kat rumah pun asyik mencuci jugak.....kat opis pun cuci jugak.... agak2nya cuci dh sebati dgn kita ye.....he3

My Life's Journey said...

Hihi waaaaaaaaaaaaaaa tak sangka abang remy minat jugak tengok citer ni ye ..wahhh chayok2!!!

maszull said...

assalamualaikum remy...wah besnya dpt tengok teater Cuci di Istana Budaya...:)

remyhazza said...

umi.... abg remy memang suka tgk teater..... antaranya....PGL,Cinta,Nora Zain, siti dialam fantasi dan juga konsert kat sini...... next month kita tgk Upin Ipin the musical pulak.....he3

remyhazza said...

mama....wassalam....
InsyaAllah mama.... nanti ajak ler cik abg kesana.....
seronok tgk teater nie.....
kepuasan dan menghargai karya seni yg tak ternilai....

Eera Shera said...

bro suka tgk teater ek..sy suka teater..suka sgt2..sbb tu sy join teater kt uni..tp x penah tgk teater kt istana bdaya..mahal la. one day bro kena blnje sy tau hihi ^^

cikji said...

cuci jgn xcuci,,
lau ada dekat2 sinih msti cikji g nonton gak,
suka ngn teater2 nih.

Kancil 8349 said...

filem yang baik...sayangnya kancil kena turun sana untuk melihatnya sendiri...huhuhuhu

Aien Not Alien said...

cuci mata tengok CUCI...hehe..


*baru sempat tengok versi filem je...huuuuu

remyhazza said...

EERA.....
takde hal punya......
nanti remy buatkan segmen dan hadiahnyer ticket nonton teater kat IB....he3 ..cam real jer...

remyhazza said...

cikji....
remy dulu pun tak minat...tapi biler dh kena penangan Puteri gunung ledang...terus remy gila pi tgk teater....
kagum dgn apa yg dipertontonkan....

remyhazza said...

kancil....
InsyaAllah kancil....
kalau dtg bercuti ke semenanjung nanti.... masukkan agenda nonton teater kat istana budaya....
kalender utk sepanjang tahun semua dah ade.... boking jer.

remyhazza said...

aien.....
kalau nk tgk versi live kat rumah pun ada.... hari2 cuci pinggan, cuci baju.....he3

Mohd Norafzal said...

mmg best ke bro?sbb aku tgk preview dia pon mcm haram punya lawak.hahaha

remyhazza said...

afzal....
ok lah,,,,, kalau dah semu pelawak ade dlm tu...... lebih2 lagi nabil ngan aflin....

 

Template blog ilham dari alif ismail