Thursday, March 15, 2012

Etihad sampling very the yummy Yummy !

Salam utk semua.....
busy sungguh hari nie...... mana nk siapkan kerja2 yg terbangkalai setelah 3 hari dok layan sampling jer......
byk pulak date line yg nak kena kejar.....
so dua hari lepas , remy and team buat sampling utk Etihad Airlines pulak..... kapal belah midle east nie.....
kapal2 belah arab nie kebykan kaya2...... jadi meal utk pesawat mereka pun boleh tahan ler mewah nyer.....
tapi yg penting presentation mesti cantik.....
menu pulak mesti pelbagai utk menjadi daya tarikan utk penumpang mereka....
Utk Etihad sampling , Mr Brandon berkampung kat tempat remy selama 2 hari utk sampling pada tahun nie..... hari pertama utk meal presentation for Pearl dan juga Coral Class. manakala hari kedua utk captain meal dan juga new bread improvement.
Utk pengetahuan semua , Mr brandon dtg sorang jer...... selalu mcmtulah...... kalau airlines yg pro , dia dtg tak ramai... sebab dia dah ade chef sendiri utk evaluate meal dan juga taste..... senang crita tak byk karenah......
menu pun byk yg diproposed oleh pihak etihad Airlines sendiri.....
pihak remy cuma masak dan present aje meal tersebut.....kalau ade proposal pun cuma sedikit local hotmeal jer.....
so kebykan takde yg dia tak puas hati...... ok jer....
So jom kita layan meal sepanjang sampling tersebut..... pada remy , memang tersangat yummy2.......dan sekali lagi akan membuatkan kenkawan semua meleleh air liur..... he3
remy tak boleh nk crita byk2...... keje yg menunggu tak siap2 lagi..... lagi pun kena pantas sebab mlm nie nk blk kg..... jumpa parent..... miz them so much..... dah hampir 3 bulan tak balik.....
jadi mungkin remy tak sempat nk BW kalau dah kat kg.....
apa apa pun mungkin isnin nanti remy kembali.......
jaga diri semua......wassalam

42 comments:

pinkcolour82 said...

Meriahnya makanan rasa cam nk terkam :-D

remyhazza said...

pinky......
terkam jer..... takde sapa nk marah......
mkn puas2 tau......he3

Cikgu Ma said...

keje kat mana? nk try p mkn la =)

3no gr33ny said...

masuk saja ke sini hamba pasti lapar..huhu

AYIE ABAS said...

remy...bila ayie baca jer sykt penerbagan dari negara arab terus ayie dah agak makanannya memang puas hati....

sis92 said...

jadilah pekerja yg cemerlang ^^
sedaplah semua kat atas ni ^^

sory lama tak komen2 kat sini , bizi .

Aien Not Alien said...

lain airlines lain ragamnya...tapi makanan tetap sama sentiasa yummy yummy!! hehe...

remyhazza said...

cikgu ma..
keje kt klia
klu nk mkn kena naik flight ler.
klu nk sedap kena naik yg bc ler

remyhazza said...

3no gr33ny,
kena byk bersabar klu dtg cni.he3

remyhazza said...

ayie,
camtu lah.
klu arab flight cam etihad,emirates atau saudi air,mknn memang mewah.

remyhazza said...

sis92.
insyaAllah.sesama kita jdi yg terbaik.

remyhazza said...

aien...
betul tu, kekadang menu nya sama,cuma digubah dlm bentuk lain.tu jer

O CIKTEDDY said...

erk,ape motif gambar?ihik

remyhazza said...

cik teddy,
motif? saje jer. buat kenkwn terliur.he3

baguznet said...

malas rasa nak tgk, asyik tak dapat-dapat nak merasa. ekekekeke

remyhazza said...

baguznet,
ala bro,tk syok ler.
tk dpt mkn tapi dpt tengok pun dh kira ok tau.he3

Gen2Merah said...

fuiyooo, macam masakan hotel.. memang chef ke.. hebat.... semua nampak mnylerakan..
salam ukhuwah salam persahabatan.. Followed 526 (",)

d4533k3r said...

Wow..nampak sedap~

LyNdA Aziz said...

abang remy . pecah air liur bang tengok entry nie .

LidiaSuraya said...

Mmg laaa nmpk sangat yummmy... Mewah ok menu2 tu. btw mesti remy tgh berhibur2 hati d kg kn?? ;)

maszull said...

assalamualaikum remy...wah bestnya tengok sampling makanan2 tu semuanya nampak menaik je...:)

EmpayarUtama said...

Pun baru je sampai dr kampung ni

remyhazza said...

gen2merah....
dah lama berkenalan bru sekrg nak pren together2 ye.....
salam persahabatan utk gen2....

remyhazza said...

d4533k3r...
makan lagi sedap.....he3

remyhazza said...

lynda aziz....
abg pecah air mata nk siapkan entry nie jugak..... busy jer....

remyhazza said...

lidia.....
memang best pun blk kampung...... byk xtvt....
tunggu next entry tau.....

remyhazza said...

mama...
wassalam....
cam biasa.... menu yg cantik2 tu.,... akhirnya ke tong sampah jugak.... sedih kekadang remy tengok....

remyhazza said...

empayar.....
mesti kita selisih tadi..... cuma remy tak drive..... tidor atas bas 2 tingkat jer.....he3

My Life's Journey said...

Ya allah ..sedapnya makanan ni ..pandai giler bang remy masak ..bertuah badan sapa yang dapat bang remy ni ..mesti chat orang yang dijaga oleh bang remy :)

baguznet said...

tu apa kena mengena lobak dlm ini cerita?

ShahzCudin said...

macam2 rupa makanan ade...

Eera Shera said...

bro boleh mkn ke semua tu? desert nmpk sodap je

Zarul said...

wah sedap sungguh..yg MAS nyer saya dah tak lalu dah..ooopss

Tyntha Lana said...

Meriahnya makanan, macam2 color dah lana tgk, u really have fun with ur job rite ^_^


#Assalammualaikum remy, 1st time kesini, salam kenal.

LaLa mhdnor said...

tertengok makanan di malam buta memg seksa la, tetiba lapa =.=

remyhazza said...

umi.....
abg tak masak.....
abg melantak jer......he3

remyhazza said...

baguznet.....
maksud tersirat....
kasi kenkawan bau jer......
tu yg remy tengah tunjukkan tu....he3

remyhazza said...

shah....
seni kulinari nie pelbagai.....
utk membuka selera yg memandang....

remyhazza said...

eera....
abg pilih yg mana masih boleh dimakan..... ade food tu yg terlalu lama terdedah..... tak sesuai sangat nk mkn.....

remyhazza said...

abg zarul.....
Yg Mas tu sekarang dah tiap2 minggu tukar...... dah ok ler sikit dri dulu kan ???? he3

remyhazza said...

lana....
slm kenalan.....
keje ngan food nie ade mood nyer.....
tapi biler tgk food tu...rasa happy jer....
iyalah.... this time lah remy dpt rasa benda2 yg tak termampu nk kita mkn kat luar.....such lobster , japanese , arabic dan juga western....
beside the busiest work.... i'm happy dpt mkn....yummy!

remyhazza said...

lala.....
andai dapat ku putarkan masa.....
nak jugak ajak dtg sampling bersama......

 

Template blog ilham dari alif ismail