Sunday, March 11, 2012

kegilaan Ayam Penyek menjadi2.......he3

Salam utk semua.......
Buat ape hujung minggu nie......remy cam biasa ler...... its leasure time..... bwk diri ke mana2 tempat yg best...he3....
oklah kali nie nie remy nak crita sikit pasal Nasi Ayam Penyek Lamongan......
Aritu remy pi mkn lagi kat sana.... bukan berdua , tapi berlima......
dgn kenkawan.....tertiba jer nk rasa ayam penyek kat sini.....
dulu remy pernah pi sekali kan.... dgn adik2 indon tu...tapi masa tu remy mkn bakso jer...sebab dah kenyang..... so kali nie remy try ler ayam penyek kat lamongan nie.....
so far...rasa dia ok lah.... authentic indonesia....lain sikit dari ayam penyek AP tu.....
tapi yg best , rege dia murah...lepas tu takde tax..... he3
tapi setiap mlm ade promotion jumbo meal......
so remy tray ler ambil jumbo meal tu.....
rupanye kalau ambil set nie....dia ade kelainan sikit... satu set meal rege rm10 hinggit.... satu hidangan penyek...boleh pilih yg mana suka , cam remy ambik ayam penyek set...dlm tu ade ayam penyek. ikan lele seekor , nasi udok dan jugak tempe,tauhu dan ulam. bersama air cincau/ice tea ataupun teh tarik....
so values sangat..... lagi pun senang nk kira.....
jadi kiteorg yg berlima nie ...pakat ambil sorang satu set kombo....
remy set ayam, 3 org set sotong dan sorang lagi set bakso penyet....
tambahan menu pulak remy minta side order mushroom penyet.... best biler enoki mushroom celup tepung tu..... terasa sangat.....
sambal dia takde la pedas sangat cam ayam penyek AP , tapi terasa sangat belacan nyer.... so siap2 ler kalau nak gatai hidung lepas tu...he3.....


ok geng !!!!
tadi remy pi tgk movie. bsk lah review he3......so have a nice day...and enjoy your life...... but
ingat dimana bumi kita dipijak.....disitu ade manusia yg berkongsi sama...... so let be together gether....

21 comments:

misz_eyza said...

macam sedap jer ayam penyet tue....tapi eyza x penah makan lagi hihi...

AYIE ABAS said...

remy...memang berbaloi hargainya RM10
dapat merasa bermacam lauk.

remyhazza said...

misz_eyza....
kena try.....
tapi ikut individu ler....
kekadang ade yg suka...kekadang ade yg tak suka.....

remyhazza said...

ayie....
betul tu....
pakej complete....
tak rasa rugi sangat kalau beli individual.....

Cikgu Ma said...

terliurnya..kat mana restoran ni?

remyhazza said...

CIKGU MA....
kat area Inti College nilai......he3

LiNda said...

jalan2 cari makan je keje dia..meh datang sunway makan kat restoran jaring..sedap..:)

baguznet said...

sapo awek dlm gambar yg last tu bro?
*kali ni aku x nak kesah pasal makanan. hahahahaha

maszull said...

assalamualaikum remy...wah jejalan n makan ayam penyet ye...:)

My Life's Journey said...

Tolongggggggggggggggggggggg umi nak jugak ayam penyet ..

bang remy nak tau tak? umi telan air liur mengenang pic ayam penyet tu .. ingatkan nak gi makana nasi goreng .. tapi kalau dah tengok pic ni .. hrmmm jeng3

balik kerja ni nak serang la kedai ayam penyet ..ummmm sedapppppppppp .. soot dah umi ni hahaha :)

remyhazza said...

linda.....
restaurant tu remy pernah pi.....
byk giler dia punya choice...pi luchtime sampai kena beratur....he3

remyhazza said...

linda.....
restaurant tu remy pernah pi.....
byk giler dia punya choice...pi luchtime sampai kena beratur....he3

remyhazza said...

baguznet....
nie antara budak2 khazanah yg buat on job training kat tempat remy.....
nak yg mana satu...nanti remy kenalkan....he3

remyhazza said...

mama.....
jom jln2 cari mkn.....yummy yummy !!!

remyhazza said...

umi....abg kah yg bersalah ???
ampun.......
nanti kita kuar entry lain la pulak......he3

LyNdA Aziz said...

perghh ! ayam penyek !

Kancil 8349 said...

banyaknya makanan...sedap...bikin lapar kancil melihatnya...

kancil tag remyhazza

http://kancil8349.blogspot.com/2012/03/jom-jadi-geng-kami-blogger-malaysia.html

remyhazza said...

lynda.....
remy teringin nak mkn itik penyek...kat mana ade?

remyhazza said...

kancil.....
sian pulak remy buatkan kancil lapar... thanks for tagged...
InsyaAllah akan remy usahakan....

Eera Shera said...

oh dekat nilai je..kena tanye bro la kalo rse nk mkn kt mana2..mcm2 tmpt bro tau..x penah lg rasa ayam penyet tu

Aien Not Alien said...

ayam penyet lagi...hihi..

masih belum berkesempatan makan ler...


*nak cuba makan nasi arab damsyik yg popular dekat senawang pun tak sempat2 lagi...haha

 

Template blog ilham dari alif ismail